bugün
- depresyonun en kötü hali4
- kelebeklerin bir boka yaramaması5
- kadınlar mı daha zeki erkekler mi sorunu4
- sözlükteki yapay zekaya pandik atmak4
- 3 ağustos 2026 aykolik gocu buluşması19
- kürtçe zorunlu ders olmalıdır6
- bu koyden olsam ne olacak5
- sözlük kızlarına çok kırgın olmak2
- lahmacunu çatal bıçakla yemek3
- sözlük kızlarının kombinleri2
- velvet10
- tantuni6
- yakışıklı seri katil3
- en güzel bisküvinin probis olması3
- en gey özelliğiniz5
- tai lung8
- yağmurcu neden akpli13
- sözlük içi güzel renkler4
- tarhana yapmayı bilen kız3
- sözlüğü canlandıramamak3
- vahşi doğada hayatta kalmak3
- ioçk'nın mutfağı6
- kedi kumu4
- aleyna tilki nin ayakları2
- lahmacun yiyen insan2
- sözlüğün en cilveli kızı3
- yakın gözlüğü kullanan fosil yazarlar2
- osmanlıca sözcükler2
- zall'ın görükle de seviştiği kızların listesi2
- radikal karar almak5
- tatlı yiyen erkek2
- bu yapay zeka nedir sözlükte2
- kedi köpek3
- sivrisineklerin şerefsiz olması2
- kadınların 1 saatte modunun değişmesi2
- sözlüğü aşevine çeviren tipler4
- 15 mayıs uludağ sözlüğün kurtuluşu3
- slm yazan erkek2
- beni özleyenler elime mum diksin19
- şükürcülük6
- levent üsteğmen deniz yüzbaşı aşkı2
- balkan göçmenleri2
- mantının gereğinden fazla abartılması3
- sevdiğin bir yazarı gammazlamak3
- erdal beşikçioğlu17
- tutuklanmamak için akp'ye katılmak12
- uma thurman ayağı2
- sözlüğe kız girince telefona bildirim gelmesi3
- kızlar naber10
- antalya şu an 29 derece2
arkasındaki melodi insanı kendine bağlar ve tekrar tekrar dinlemek istersiniz.
nedenini bilemememe rağmen, melodisiyle falan beni etkileyebilen ve bu albümdeki çoğu şarkı gibi anlayamadığım halde sevdiğim şarkılardan biri. bundan dolayı zaten 2.entry 4 sene sonra giriliyor.
edit: kelime eklendi. *
editto: bpg limited edition'daki sagopa'nın bu şarkıyla ilgili sözlerini eklemek de farz oldu artık.
mütalam=düşüncelerim. 7 harfin içinde milyonlarca cümle mevcut. cümlelerde ise milyarlarca farklı isim. düşünceler bir nevi tanrılar. anlayamazsan inandırıcı gelmezler. ben tanrı elinden yazılmış çok eski bir mektubum. içimde tanrı vergisi bir kaderin diyalogları var. ben dünyanın sonunun geldiğine değil sonumuzun geldiğine üzülenlerdenim. ama görüyorum ki sonumuza bilmeden kendimiz imza atıyoruz. keşke kalemimiz yazmasa!..
-sagopa kajmer
edit: kelime eklendi. *
editto: bpg limited edition'daki sagopa'nın bu şarkıyla ilgili sözlerini eklemek de farz oldu artık.
mütalam=düşüncelerim. 7 harfin içinde milyonlarca cümle mevcut. cümlelerde ise milyarlarca farklı isim. düşünceler bir nevi tanrılar. anlayamazsan inandırıcı gelmezler. ben tanrı elinden yazılmış çok eski bir mektubum. içimde tanrı vergisi bir kaderin diyalogları var. ben dünyanın sonunun geldiğine değil sonumuzun geldiğine üzülenlerdenim. ama görüyorum ki sonumuza bilmeden kendimiz imza atıyoruz. keşke kalemimiz yazmasa!..
-sagopa kajmer
sagopa kajmer / bir pesimistin gözyaşları / cd-1 / track 11.
Mütalam, yabana atılan kof bir raiç. Tanrının elinden yazılan mektubum ben yıllar öncesinden postalanmış, darp edilmiş ruhumun, tek koluyla yazariken bu manzumun mazlum öyküsünü, derme çatma evrenimde bir evim rapim gel de Tanrı konuğum ol!.. Forsa bedenim, varsa yoksa bir elim ve bir dilim, mıknatısla mutluluk avında yarenim ve mimli gözlerimle ağlarım ve kinle yıkarım kimi zaman minikleri, sözlerinde gizlidir, çelimsiz hisleri, tıpkı seller ortasında bir gemi, zorba yeller ellerinde savrulan.. imza Sago.
Kalıntılarda tarihin yok olmuş tüm yalanları, alıntılar yapıldı. Asırlar öncesinden günüme gölge düşüren, bölge içeren her anımda gözlerimden damla yaş döküldü, sık büküldü çok boyun, gık çıkarmadı, anılar duvara yaslandı, yasla güldü düşmanın, bilmesen de tasla suyunu döktü nefret ettiğin tüm dostların, pas tutan duaların, yas törenlerinde haykırışların haz nöbetlerindedir. Asık bakışların, yaz fakirliğinde kış ayazların azraille boğuşur oldu karabasan rüyaların. Yetim kalan tebessüm çocuklarının kalbi kırık!..
Mütalam, yabana atılan kof bir raiç. Tanrının elinden yazılan mektubum ben yıllar öncesinden postalanmış, darp edilmiş ruhumun, tek koluyla yazariken bu manzumun mazlum öyküsünü, derme çatma evrenimde bir evim rapim gel de Tanrı konuğum ol!.. Forsa bedenim, varsa yoksa bir elim ve bir dilim, mıknatısla mutluluk avında yarenim ve mimli gözlerimle ağlarım ve kinle yıkarım kimi zaman minikleri, sözlerinde gizlidir, çelimsiz hisleri, tıpkı seller ortasında bir gemi, zorba yeller ellerinde savrulan.. imza Sago.
Kalıntılarda tarihin yok olmuş tüm yalanları, alıntılar yapıldı. Asırlar öncesinden günüme gölge düşüren, bölge içeren her anımda gözlerimden damla yaş döküldü, sık büküldü çok boyun, gık çıkarmadı, anılar duvara yaslandı, yasla güldü düşmanın, bilmesen de tasla suyunu döktü nefret ettiğin tüm dostların, pas tutan duaların, yas törenlerinde haykırışların haz nöbetlerindedir. Asık bakışların, yaz fakirliğinde kış ayazların azraille boğuşur oldu karabasan rüyaların. Yetim kalan tebessüm çocuklarının kalbi kırık!..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar