bugün

mustafa kemal atatürk ün bazı yanlışlarını görenlerin eleştiri gözüne gem vurmaktır.
neden eleştirilmesin? daha iyiyi, daha uluyu bulmamızı engelliyor eleştirilerin önünü tıkamak.
bana kalırsa bu güruhtan mustafa kemal utanırdı.
haddini bilmektir. komşu çocuğunu eleştirmiyorsun derler adama.
(bkz: demokrasi)
kemalist zihniyetin kabullenemediği bir gerçeklik.
dini inançlara baskı yapmasını neden eleştirmeyelim? diye sordurtan, hakikaten 21. yüzyılda bıkılan gerçek.
ilk önce eleştirebilecek seviyeye gelmek şart olduğundan yapılamayan eylem. elbette eleştirilecektir, eleştiri olmadan gelişim olmaz. ama eleştirinin de bi adabı vardır. ki bu adam için görüşlü demişler, sen de gör ileriyi sonra eleştir. atayı da böyle polemiklere alet etmeyin, ejdadunuzu sikerun.
her insanın olduğu gibi onun da kusurları vardır elbette ; ama onun neler yaptığını biliyor olmak bize onu eleştirmeme saygısını kazandırıyor.
ah bide eleştirilse neler olucak acaba diye düşündürmüştür. tanrı yı bile eleştirenlerin olduğu günümüzde kimse kimseyi eleştirmesin demiyor zaten ancak bir toplumun liderine saygısızlık yapma hakkınında kimseye verilmesi beklenmesin.
olmayan şeydir.. mustafa kemal'i eleştirmek isteyen ve bunu yapanların yazılarını okuyorum ben. yani eleştirememek diye bir şey yok.

başıma bir şey gelecekse kısmını geçtik bence. çok güzel eleştirebiliyoruz. iyi de yapıyoruz..
hakkıyla yapıldığında ülkenin tarihini ve geleceğe dair yapılması gerekenleri tespit etmek ve bu tespitleri uygulama yollarını bulmaya yarayacak etkinliktir.
türkiyenin kanayan yarasıdır. atatürk de böyle olsun istemezdi eminim, fikri hür vicdanı hür bir nesil isteyen bi insan, eleştirilmemek ister miydi?

neymiş efendim küfür ediliyormuş, kim ediyor la küfür, siz her eleştiriyi küfür sanıyor olmayasınız, kendi kafanızdan yarattığınız, gerçekle ilgisi olmayan bir atatürk profiline uyanı sevdiniz, uymayanı yedi köyden kovdunuz, bunun adı da atatürkçülük oldu.

hiç kıvırmayın, atatürk şunu yanlış yapmıştır diyebilmek g...t isterdi bu memlekette, yaşadığınız mahalle baskısının haddi hesabı yok, tek mahalle baskısıyla kalsa başınıza yıkarlar dünyayı, polisler jandarmalar kapınızda biter.

asıl sorgulanması gereken atatürkün her yaptığını kesin doğrudur diyenler, tabulaştıranlar, peki neden her yaptığı doğru, atatürk bizi düşmanlardan kurtardı ya, artık o bu saatten sonra napsa doğrudur ona göre, ne kadar özgür düşünce dimi.

aklı başında kimse zaten atatürk bizi düşmanlardan kurtarmadı demiyor, kimsenin kurtuluş savaşına itirazı var mı, niye yaptık o savaşı diyen var mı, türkiyedeki itiraz cumhuriyetten sonra bir kesimin her istediğini dayatmasınadır, birisi sizin hayatınızı kurtarmış olabilir, ona ömür boyu minnet borçlu olursunuz, fakat hayatınız kurtaran kişinin bir ömür boyu hayatınızı şekillendirmesine müsade eder misiniz.

atatürke kimse küfür edemez, etmemeli, sevmese de etmemeli, seveni var sonuçta bu ülkede, hatta sevmeyenler azınlıktadır, fakat atatürkü dinleştirmeyin, tabulaştırmayın, o ne diyosa o demeyin, hiç bilimsel olmuyor böyle, bi insan her zaman her şeyi doğru düşünebilir mi, hele ki dünya bu kadar hızlı değişirken.
Hatası varsa buyrun eleştirin diye değiştirilesi bir cümle.
Götünüzle eleştiremezsiniz tabii.
şu anda rte yi eleştirmekten çok daha risksizdir.

(bkz: Silivri)
eleştir koçum eleştirme demiyoruz sana ama hobi olarak değil adam olarak eleştir kimse dört dörtlük değildir, atatürkçü olmam atatürk'ün eleştirilecek yanlarının olmadığını göstermez. bende eleştiriyorum ama aklı başında düşünerek sıçmadan.
eleştirmek için illa büyük savaşlara girip kazanmak mı gerekir diye sordurur insanı. eleştiri nedir, bana yanlış gelen şeyi söylerim ben, böyle eleştiririm, illa ihtisas sahibi mi olmam lazım, şu sözlükte her konuda ahkam kesenler, her mevkideki her meslekteki herkesi eleştirenler çok mu donanımlı.

yani eleştirin hadi yiyosa şeklinde gelmeyin benim yanıma. bana ters gelirse eleştirebilmeliyim, belki yanlış eleştiriyorum ama eleştirebilirim arkadaş, ne yani sertifika mı almam lazım önce.
bazılarının yorum yapamayıp, sadece ''ehehe ulan anlamadınız mı dikkat çekmeye çalışyor, baksanıza sürekli kendisi entry girmiş.'' gibi zırlavalarla geçiştireceği konudur.
atatürk, kendisi dogmalara karşı çıkmış bir insandı. ancak atatürkçüyüm diyen bir çok insan atatürk'ü eleştirmenin yanlış olduğunu düşünüyor. atatürk bu insanları görse ülkeyi kurtarmaya çabaladığına pişman olurdu.
canım ülkemde herkesin ve herşeyin eleştirilebildiği ortamda yalnızca atalarının eleştirilememesi durumu. Bakınız artık din bile eleştiriye mağdur durumda.
kendi kendini çürüten iddia.
zaten bunu söylerken bile eleştirmişin hacı daha ne istiyorsun?
yoksa şu mu?
(bkz: atatürk e alenen küfredememek)
kudur o zaman. edemezsin çünkü.
hiç kimsenin haddine değil ulu önder gazi mustafa kemal atatürk'ü eleştirmek.
(bkz: baban kimdi bilemezdin şerefsiz)
eleştirilecek sebep söz konusu olmadığı içindir. parmaklarımızın rahatça klavyede gezinmesinin sebebinin o ve kahramanca savaşıp şehit düşen ordu mensuplarımız olduğunu bilen de yapmaz. yapan da vefasızdır.
bir takım kemalistlerin hülyalara dalarak tartışmaya dahi açmamaya kalktıkları durumdur.

katıksız tabi olur mustafa kemal e bu güruh. tabi olan eleştirip sorgulamaz ki zaten. kendilerine mahsus bir çıkmazdır anlayacağımız.
algısı gelişmemiş insanların bizim eleştirmediğimiz mustafa kemal in o ulu önder vasfını, halen ağzında sakız etmesi ne kadar da yanlış. tabi ki de babamızı tanınırdık, sıyumuzu ceddimizi tanırdık.. mustafa kemal olmasaydı başka mustafalar çıkardı. ama o sivrildi minnettarız.
Güçlü olanı kim eleştirebilirmiş, kimin haddine ki? mustafa kemal'i eleştrirenlerin asıldığı gibi şimdi bu dönem versiyonu ise tayyip erdoğan'ı eleştirenlerin içeri atılması. veya türlü hadiseler işte. yormayalım kafamızı böyle şeylere. hayat güzel; ye, iç, sıç.

tabi bundan kastettiğim; yok rakı içerdi, sigara içerdi, karıya kıza düşkündü gibi sikimtrak eleştiriler değil efenim.