bugün

mister çektirmek diye okuyup kendimi gerizekalı hissetmeme sebep olan hödöt.
klostrofobisi olanlar için oldukça zor bir eylemdir. onun dışında bir zararı yoktur. basit olarak iki mıknatısın arasında durmaca diyebiliriz, ivit.
iğrenç bir duygudur. yaşarken tabuta girmek gibi.
birde mr'ı çektirirken uyku ziyafeti çekilmelidir. (bkz: biliyoruzda konuşuyoruz)
çekim esnasında çıkardığı sesler ile kafa ütüleyen ve içinden manyetik dalgaların geçtiğini düşünmenin tuhaflığı ile içinde ortalama 35-40 dk durulan alettir.
Bi de benim gibi bir gün de 3 mr girecekseniz ne yapacağınızı şaşırırsınız .

Edit : ne bok yiyecem lan ben ?
cumartesi gireceğim kismetse.

bel agrilarim için. röntgen temiz cikti umarim mr da da çok büyük bir problem cikmaz.

mr çektirmek sosyeteye atilan bir adimdir.
en fazla yarım saat sonra şiddetli baş ağrısına neden olan durum. kafamı duvarlara vuracam sözlük.
çok eğlencelidir. sabah 10 da girdim öğlen 12 ye doğru çıktım ama hiç sıkılmadım. zaten uyudum. çünkü o sesler hep uykumu getirir. gerçi sesten rahatsız olanlar için tıpa takıyorlar ayrıca bazı yerlerde de gözlerinizi görebileceğiniz şekilde ayna da takıyorlar enteresan bir deneyim oluyor. bilmem kaç saat boyunca gözlerime bakıp kendime anlam vermeye çalışmıştım, tuhaftı.
rahat 10 defadan fazla çektirmişimdir. seslerin geliş sırasını falan da ezbere bilirim. bi de ilaçlı olan vardır, damardan kontrastlı sıvı falan verirler..
ilaçlı veya ilaçsız olarak uygulanmakta.

bugün çektirdim devlet hastahanesinde. 20 dakika sürdü. ilk 15 dakikasında çekim yapıldı. ardından içinden çıkarıp damardan ilaç verildi ve tahminen 5 dakika daha çekildi. ben ilacın yan etkisinden korkuyordum ancak ufak Bi karıncalanma dışında birşey olmadı. o da 1 dakika sürmemiştir.

bunu okuyan bir vatandaşımız varsa söylüyorum. korkacak birşey yok. bel altınız çekilecekse komple içerisine girmiyorsunuz kafanıza kadar içeridesiniz. bel çevresinde ise kafanız biraz dışarıda kalacak şekilde giriyorsunuz. beyin vs üst kısım ise komple içeridesiniz ancak içerisi o kadar dar tabut vs. söylenildiği gibi değil. eğer 150 kilo iseniz zor olur tabiki. çekimi yapan kişilerle konuşabiliyorsunuz. içerisi serin. ona göre kalın çorap giyinin.

sadece üzerinizde metal bulunan kıyafetler olmasın. metal düğme, kemer, fermuar vs. yoksa soyunup önlük giyiyorsunuz. bayanlar da sütyen takmazsanız sıkıntı yok. kopçası nedeniyle çıkarttırıyorlar.
Manyetik rezonans görüntüleme sistemi.
Misstır (bkz: ing bay) çektirmek diye okuyan tek ben olsam gerek.

Herhangi bir sağlık sorununda doktorun isteyebileceği bir tür röntgenlemedir.

Edit: Tek ben değilmişim.
(bkz: ceren melis fatma nur) bayağı kalabalık olduk şimdi.
içinde büyük bir mıknatıs vardır. Vücuda elektromanyetik dalgalar göndererek görüntüleme yapar. ilaçlı ve ilaçsız çekimleri vardır. Ayrıca çekimleri iyi bilirsiniz büyükşehirlerde özel hastanelerde 3 bin tlden aşağa çalışmazsınız.
türkiyemizin dünya sıralamasında başı çeken olaydır.
Kafa sisiren eylem. O sesler nedir.
(bkz: mr çektirmek ama mrs çektirmemek)
Üstünüzde metal bir şey olmadığından emin olana kadar sorun ki korkmayasınız. Hareketsiz durmaya gayret edin. Bir de hazırlıksız gitmeyin çünkü orada bazı kıyafetler çıkıyor önlüğümsü bir şey giyiyorsunuz, ben olsam her yerimi kaplar giderdim, öyle gittim zaten.*
inşaat sesleri duyabilirsiniz. Bittikten sonra derin bir oh çektiren eylem.
Diri diri mezara girmek gibi bir şey. Bir daha asla çektirebileceğimi zannetmiyorum doğrusu.
ya arkadaş bi telefona kulaklık takacaksınız altı üstü. ondan sonra dıptıs dıptıs. abartmayın lütfen.
Makinesi Bana bu devirde biraz şov gibi geliyor.

3 boyutlu yazıcı var, ayda su bulundu... Hala tabut gibi kutunun içine girip kıpırdamadan 20 dakika çatara çutara ses dinliyoruz.

Edit: bu arada, şaka yapıyorum tabii ki arkadaşlar. Öncelik sağlık, 20 dakika gelir geçer ama sağlık gitti mi gelmez.
Bilgisayar sistemi de erken dönemlerinde 1 oda dolusu ıvır zıvırmış. Gelişen teknoloji ile illa ki bu alet de evrilir.
Sağlığınızı ihmal etmeyiniz.
Manyetik rezonans görüntüleme tekniğinin kısa adıdır.

Büyük mıknatıslar yardımıyla ortaya çıkarılan kuvvetli manyetik alan içerisinde, radyo dalgalarıyla uyarılan dokuların yaydığı sinyali görüntüye çevirme yöntemidir.

Günümüzde en zararsız ve riski en az görüntüleme yöntemlerinden biridir. Tek yan etkisi kadınların cihazın çıkardığı sesten korkması ve klostrofobi etkisi.

Bununla ilgili interstellar filminde de bir sahne var. Cooper oğlunun okuluna çağrılıyor. Laf bir şekilde mr cihazına geliyor. "Eğer mr kullanımdan kaldırılmasaydı karımın tümörü erken farkedilir ve hayatta kalırdı" gibi bir cümle...
yeni cihazlar şeffaf olduğu için daha "hasta dostu".
mr cihazları dalga gönderip o dalgaların dokulardan geri dönmesini analiz edip size görüntü sunmazlar. bunu yapan cihazlar ses dalgalarını kullanan (bkz: Ultrason) cihazlarıdır. mr cihazlarının çalışma prensibi cihaz yüksek bir manyetik alan oluşturur manyetik alan içerisindeki canlı dokuda protonların spinlerini değiştirip manyetik alan ortadan kalkınca eski spin durumuna dönen protonların bir ışınım yapması ve mr ın tarayıcılarının bu ışınımı çözümlemesi sonucu görüntü oluşturur.

doktorun gerekli tanıyı koyabilmesi için bir araçtır.
Sol ayağımdaki menüsküs için girdim ama kafam dışarda kaldığı için sorun olmadı. Kafama kulaklık takıldığı halde, korkunç bir gürültü vardı "wrang, wrang" .