bugün
- sarapci koala69
- dünün en beğenilen entry leri3
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın8
- pazartesi diyete başlamak4
- sözlükteki bot yazarlar3
- el chadaille bitshiabu9
- silver ile evlenecek erkek41
- apartmanda ayakkabılarını kapı önüne bırakmak2
- müdüre tamam aşkım diye mesaj atmak2
- teomancalmasur7
- ellerim bos gonlum hos29
- sabahları nefret edilen şeyler15
- rica etsem beni linçler misiniz14
- yüzüklerin efendisi6
- ohooo biri gider biri gelir sayıları o kadar çokki12
- aşk-ı memnu3
- sürü zekası8
- enayimiknatisi ile kavga etmek10
- bik bik nedir niye bu kadar sevilesidir9
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı14
- günün sözü25
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- avukat sevgili8
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak9
- uludağ sözlüğün müzikal yapısı2
- mesajla verilmiş en büyük ayarlar7
- sözlükteki en kaliteli nesil10
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası21
- imparatorice olmak ister miydiniz7
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı30
- ktç'nin iki ay çalyak yemesi olayı9
- nervio hamferdi10
- parayla saadet olması18
- ruhun bir bedenden diğerine geçmesi5
- sokakta dayak atılan kadın görsen karışır mısın6
- bir kızdan kibarca nasıl domalmş fotoğrafı istenir9
- arkadaşlar gammaz çetesi kuruyorum9
- ortama girince herkesin susması11
- amedspor19
- katatespizartmasi16
- sözlüğün toplam zekası6
- sözlük yazarlarının kombinleri12
- resmine 31 çektim de yattım3
- yazarların şu an dinlediği şarkılar5
- psikopatlar neden klasik müzik sever7
- evli adamın sözlükte ne işi var8
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması25
- true ve s'i l v'e r m'i s t birlikteliği11
- sözlükte tartışma kaybetmeme taktikleri5
- silik yemek5
hatun tavlamak için ''ıyy ben takım elbise sevmem, ne o kıro gibi'' diyen erkeklerin %95'inin, yine hatun tavlamak için blazer ceket giymesine moda denir.
evet, böyle kişilik kaydıran bir şeydir.
ha bir de,
tek özelliği uzun bacak ve düzgün göt olan vasıfsız kadınların zengin kocayla evlenmiş haline de modacı denir.
evet, böyle kişilik kaydıran bir şeydir.
ha bir de,
tek özelliği uzun bacak ve düzgün göt olan vasıfsız kadınların zengin kocayla evlenmiş haline de modacı denir.
insanın kendine yakışanı giymesidir.
Modaya uyacağız diye eğer o defilelerde gördüklerimizi giyersek, maymun oluruz Allah muhafaza...
Modaya uyacağız diye eğer o defilelerde gördüklerimizi giyersek, maymun oluruz Allah muhafaza...
geçenlerde mal mal oturmakta ve hayatta bana lazım olmayacak konular üzerine kafa patlatmakta iken moda dediğimiz şeyin nasıl işlediğini fark ediverdim.
şimdi efendim, önce yapılan klasik bakış açısını tarif etmeye çalışayım. pek çok erkek gibi konuya gayet öküzce baktığım ve moda dediğimde de şu cemil ipekçilerin bilmemnelerin yaptığı kreasyon mreasyon olaylarını ifade etmediğimi belirteyim.
moda şu: dönem dönem ünlü insanların ve özellikle de medya organlarının güncel(trend) olduğunu söylediği imaja yönelik(giyinmeye yönelik değil) bir takım değişiklikler oluyor. bu da 1940lardan hatta 1930lardan beri böyle, e tabi gelişen iletişim teknolojileri ile artık daha geniş tabanlarda yayılma alanı buluyor. yani kendi üslubumla anlatmam gerekirse birileri çıkıyor ve kibarca bazı şeylerin trend olduğunu söylüyor, halk da buna rağbet gösterdiği için o şey moda oluveriyor. peki ama o şeyin moda olmasının sebebi güzel görünmesi mi? hayır! kanımca bunun moda olmasında, herkes tarafından kullanılmak istenmesinde yatan şey bir nevi statü gösterme amacı taşıyor. yani şöyle, atıyorum(ki başta da belirttiğim gibi modadan falan zerre anlamam ve gayet sosyolojik bakıyorum olaya) kadın erkek herkesin saç bandı takması modası başladı, şimdi düşününce itici gelse de bunun moda olduğunu düşünelim, neden takacak onu o insanlar, kitlelere "bakın ben günü takip ediyorum daha da önemlisi onu takip edebilecek gücüm(maddi) var. statümü modaya uyuşum belirler" gibi bir meşaz vermekte kullanıyor. ha derseniz ki bana "amına koyduğumun sözlük yazarı sana mı kaldı elalemin derdi" o zaman "abi napayım fenerin maçını izlesem sosyoloji sıçıyorum beni de allah böyle yaratmış" der ve kırlara bayırlara atarım kendimi.
şimdi efendim, önce yapılan klasik bakış açısını tarif etmeye çalışayım. pek çok erkek gibi konuya gayet öküzce baktığım ve moda dediğimde de şu cemil ipekçilerin bilmemnelerin yaptığı kreasyon mreasyon olaylarını ifade etmediğimi belirteyim.
moda şu: dönem dönem ünlü insanların ve özellikle de medya organlarının güncel(trend) olduğunu söylediği imaja yönelik(giyinmeye yönelik değil) bir takım değişiklikler oluyor. bu da 1940lardan hatta 1930lardan beri böyle, e tabi gelişen iletişim teknolojileri ile artık daha geniş tabanlarda yayılma alanı buluyor. yani kendi üslubumla anlatmam gerekirse birileri çıkıyor ve kibarca bazı şeylerin trend olduğunu söylüyor, halk da buna rağbet gösterdiği için o şey moda oluveriyor. peki ama o şeyin moda olmasının sebebi güzel görünmesi mi? hayır! kanımca bunun moda olmasında, herkes tarafından kullanılmak istenmesinde yatan şey bir nevi statü gösterme amacı taşıyor. yani şöyle, atıyorum(ki başta da belirttiğim gibi modadan falan zerre anlamam ve gayet sosyolojik bakıyorum olaya) kadın erkek herkesin saç bandı takması modası başladı, şimdi düşününce itici gelse de bunun moda olduğunu düşünelim, neden takacak onu o insanlar, kitlelere "bakın ben günü takip ediyorum daha da önemlisi onu takip edebilecek gücüm(maddi) var. statümü modaya uyuşum belirler" gibi bir meşaz vermekte kullanıyor. ha derseniz ki bana "amına koyduğumun sözlük yazarı sana mı kaldı elalemin derdi" o zaman "abi napayım fenerin maçını izlesem sosyoloji sıçıyorum beni de allah böyle yaratmış" der ve kırlara bayırlara atarım kendimi.
moda o kadar çirkin bir şeydir ki, altı ayda bir değiştirmek zorunda kalırlar.
saçma olan şeydir. insanın canı neyi istiyorsa onu giymesi gerekir. neden sarı renk moda diye ben sarı giyeyim.
bir de erkekleri pek dert etmediği şeydir. genellikle kızlar takip eder ve ona uymaya çalışır.
bir de erkekleri pek dert etmediği şeydir. genellikle kızlar takip eder ve ona uymaya çalışır.
Son zamanlarda Kurbağlı derenin kokusundan sahilinde durulamayan güzellik.
dayatma'nin modern zamandaki ismi.
istabul'un en yaşanası semtlerinden biridir. karşısında adalar, kalamış manzarası ile sessiz sakindir. huzur doludur. diğer taraftan bahariye ve kadıköy çarşılarına yürüme mesafesindeki yakınlığıyla büyük şehirden de kopmamışsınızdır. yalnız emlak fiyatlarındaki pahalılık ile de istanbul'da ilk ona rahat girer.
Bana göre moda herkesi aynı şeylerden hoşlanmaya zorlayan bütün insanların klon gibi aynı şeyleri giymesini sağlayan kavramdır. insanlığın ortaya attığı en saçma kavramlardan biridir. Her insan kendine yakışanı, içinde kendini iyi hissettiği şeyi giymelidir. Sırf moda diye başkasının zevklerini ruhunuza sokmayın.
izlenti manasına gelen kelime.
çocuğa, özellikle 90'larda çocuk olmuş tüm çocuklara göre geçersiz olan. Benim çocukluğumda neyin moda olduğunu bilmezdim, hatırlamıyorum da... Büyüklerimin ne giydiği de umurumda değildi. Ben, aybaşında eve giren maaşın birkaç günlük tadını bilirdim gofrette, leblebi tozunda, plastik ucuz bir oyuncakta, parktaki salıncakta saklı duran; modayı değil... Çünkü benim için moda, annemin pazardan ucuza bulduğu herhangi bir tişört veya artık eski sahibine küçük gelen bir pantolondu. işte bu sebeple ilk defa giyeceğim fiyakalı bir elbisem olduğu için sevinir, bayramın arifesinde sabahlara kadar uyuyamazdım mutluluktan ve heyecandan. Ve işte tam olarak bu sebeple eski bayramlardan dem vuruyoruz sürekli.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar