bir zamanlar "msü" denilince akla gelen üniversiteydi. şimdi ise akla milli savunma üniversitesi geliyor.
Oldukça havalı bir üniversitedir.
An itibari ile benim okulumdur. Resim bölümünü kazandım sözlük. Evet çok coşkuluyum. Yetenek sınavına hazırlık sürecinde emeği geçen canım atölyem Sanathane 'ye ve hocalarıma teşekkür ediyorum eğer okuyorlarsa. Seviliyosunuz.
mezunu olduğum ex üniversitem... özlüyorum...
konservatuvar binasının hukuka aykırı bir kararla tahliyesi istenen türkiye'nin en eski üniversitelerinden biridir. Zamanında fen edebiyat fakültesine de bahcesehir üniversitesi çökmüştü, bakalım konservatuvarı kime ne şekilde yamayacaklar?

Muasır medeniyetlerde sanat, ilim destek görürken bizim memlekette güzel olan her şeye çomak sokuluyor. Sanattan anladığımız mehter marşı olarak kalır bu kafalarla.

Akıl ve fikir ile.

Edit: bu arada kapatılma gerekçesi başbakanlık ofisinin yakınında olmasının yaratabileceği sakınca imiş. Diyecek bir şey bulamıyorum...
Beter olun, gölgenizden korkun da gözünüze uykular giremesin.
Sözlük şu üniversite hakkında bilgisi olan varmı ? Biraz araştırdım ama girmek için gün sayar can atarsınız ama girdikten sonra girdiğiniz güne lanet okursunuz diyolar ?? Detaylı bilgisi olan varsa bi yardımcı olabilirmi ?
Sinema tv bölümünden mezun oldugum okulum. Sevilir.
çok iyi araba maketleri yapam bir arkadaş vardı. endüstri ürünleri tasarımında okumak istiyordu. kazana kazana türk el sanatları bölümünü kazandı.

dengesiz bir sınav sistemi var.
mimar sinan güzel sanatlar fakültesinde entas yedeklerde kaldım. fakat o sene ne grafik nede içmimarlık ilk sınavda kabul etmedi. entas kabul etti ama diğer bölümler kabul etmedi. sonra o sene marmara güzel sanatlar fakültesinde hiç bir bölümü kazanamadım.

seneye tekrar sınava hazırlandım mimar sinan güzel sanatlar fakültesinde hiç bir bölümü kazanamadım fakat osene marmara güzel sanatlar fakültesinde iç mimarlık bölümü mulakata kadar gelebildim diğer bölümleri kazanamadım. böyle enteresan bir sınav sistemi var. sınavı neden kaybettim açıklayan yok. mulakatta neden elendim açıklama yok.

birde 3 tane bölüm seçme hakkınız var yahu istediğin bölüm hangisiyse bir tane seçme hakkın olur. üç tane seçilmezki.
herkesin kendine göre özel yetenegi vardır. merakı ve ilgisine göre kendi öz yetenegini geliştirebilir. eğer bir kişinin el yazısı güzelse o kişinin öz yetenegi vardır.

yetenegi yok hiç iyi resim yapamıyor denildiğinde sorgulamak gerekiyor. bir insana istemediği işi yaptırıldıysa kötü resim yapıyor demektir.
mimar sinan güzel sanatlar fakültesinde şimdiki zamanda bazı bölümlerde mulakat olduğunu duydum. eskiden yoktu. eskiden bir defa mulakat sistemi koymuşlardı sonra kaldırdılar torpil oluyor demesinler diye geri adım attıklarını duymuştum.

ben marmara güzel sanatlar fakültesinde iç mimarlıkta 3. oldum mulakatta elendim 39. sırada yedeklerde kaldım. mulakatta ozamanlar nurten ve devrim isminde öğretim görevlisi vardı. mulakatta geçmiştki deneyimlerine göre öğrenci aldıklarını tahmin etmiştim. o tahminimde doğru düşünmüşüm. nurten ismindeki görevliyle merdivenlerde karşılaştım kısık gözlerle yüzüme bakmıştı kazanıp kazanmadığımı sormuştum merdivenleri zor çıkıyordu kafa sallayarak bilmiyorum dedi. kısık gözlerle mecazi anlamda beynindeki perdeyi açıyor, karşındaki kişiyi geçmişteki öğrenci deneyimine göre analiz ediyordu. sizin sınavda birinci bile olsanız mulakatta elenebilirsiniz. çünkü mulakatta mantıklı düşünen konuşma adabını bilen olgun kişileri seçiyorlardı.

çok iyi resim yapsanız bile mulakatta elenebilirsiniz. işin sonunda mulakat varsa uzak durun.
ozamanlar bakmadan robocop resmi yaptım çok karışık denildi.. elektronik devre resmi yaptım çok karışık. 20 li yaşlarda iyi resimler olmaz ama yıllar sonra tecrübe arttıkça çok iyi resim yapılabiliyor. önemli olan resmi geliştirebilmek.

orta okuldayken sokagın resmini yapmıştım öğretmen çok karışık demişti ya bizim sokak daglık bir bölgede çatıya çıkıp baksan bile çok karışıktır.

resim yaparken tanınmış resimler yapın, bardak, surahi,armut, üzüm, elma gibi. sakın kerpeten yada buna benzer aletlerin resimlerini yapmayın. insanların çok kolay anlıyabilecegi resimler yapın.

bakmadan akıldan yapılan resimler zordur hele figür varsa işiniz zordur. ozamanlar üzerinde çalışmamıştım. 45 dakikalık sürede işi sonuçlandırmak zordur.

önemli olan kendinizi geliştirmek. bir ses sanatçısı, bir müzisyen olamazsınız ama resim yapmayı geliştirebilirsiniz.

yarım a4 kagıda karakalem resim yapın sonra 50*70 kagıda resim yapın.
iç mimar bir bayan var evde oturuyor kocasıda işsiz. annesi yemedik içmedik para biriktirdik mülk aldık diyor. şimdi torunlar yiyor diyor. bir dairelerini satmışlar. para lazım karın aç.

2016 senesinde bir arkadaş telefonla aradı beni. yeni bir konsolosluk binası yapılmış. iç dekorasyon için teklif istiyorlarmış. sen zekisin bu işi beraber sonuçlandıralım demezmi. ya ben eskiden dekorasyon yaptım fakat şu an başka bir işle ugraşıyorum dedim. eger iç mimarlıktan mezun olsaydım kadro ve deneyim hazırdı. ozamanlar diplomalılara iş verirler diye bu işten vaz geçmiştim. almanyada elektronik bölümünden mezun olmuş bir arkadaş vardı. sınava daha hazırlanmadığım zamanki durum. ya dedi almanlar bir düğmeye basıyor ahşap kapı doğramalarını otomatik kesen makina yapmışlar dedi. tezgahla falan uğraşmıyorsun dedi sadece düğmeye basıyorsun kapı hazır oluyor.

eskiden çalıştığım şirket vardı yine sınava hazırlanmadığım zamandan bahsediyorum. bir deney seti tasarladık şirket zamanında elektrikli mutfak aletleri üretiyordu. sonra o işten vaz geçtiler. ülkedeki şartlardan dolayı. eğer entastan mezun olsaydım belkide şu an teknoloji ürebilecek duruma gelirdik.

şu an televizyon tamir servisi açsan ustalık belgesi istiyorlar. maliye seni rahat bırakmaz. cezayı yedirirler.

october sky filmini seyredin gerçek hayatta olmuş.

yeni teknoloji patent alabilecek yardımcı aletler var şimdiki şartlarda açıklamayı düşünmüyorum. süper temiz enerjiyi bulursanız robot teknolojisi gelişir.

üretim için para lazım biz nerden para kazanacagız. para kazanma yollarını kesiyorlar.

salak evladım benim. hemde ne salak. aptal.
mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi endüstri ürünleri tasarımda yedek listede kaldığımda benim iki liste arkamda aynı sınıfta okuduğum ersin isminde bir arkadaş vardı. o arkadaşın okulda okuduğunu duydum. meğer kontenjan açıgı varmış kaydını yaptırmış. bende diyorum nasıl oluyor benim iki liste arkamda olmasına rağmen okulu nasıl kazandı diyordum. kontenjan açıgında nasıl kayıt yapılır çogu kişi bilmiyordu.
ben zannediyorumki resimsel isteniyor. çogu kişi resimsel çalıştığı için bende resimsel kara kalem çalıştım. birde çok etkili çalışan bir bayan vardı tekstil bölümünü istiyordu, onun etkisinde kaldım çalışmalarına uzaktan baktınmı koyu ve etkili çalışmaları vardı. bende çalışmalarımı etkili hal getirmek için koyu yapmaya başladım az bir şey kendi çizgimden uzaklaştım. sonuçta eleme sınavı, kaybetmemek ugruna mücadele veriyorsun.

eski şehir güzel sanatlar fakültesi grafik bölümünü kazanan biri vardı kazanmak için grafiksel tek çizgiyle fiğürü tamamlaman gerekiyor demişti. ozaman uyandım ya sınavda grafiksel isteseler grafiksel tasarlardım ne bilelim resimsel isteniyor sanıyordum. durumu fark edince, iç mimarlık sınavını perspektif bilgisiyle mulakata kadar gelebildim. öbür türlü iç mimarlığı bile kazanamazdım.

seçme gibi bir durum olmadığı için tavla zarı obje yapıp 3. olup mulakatta listede 39. sırada olduğumu görünce ve bu sene 20 kişi alınacagı yazısını görünce ben bu sevdadan vaz geçtim. sonra aradan zaman geçti şirkette elle çizilmesi geren bir iş vardı kafamda rahat bir şekilde düşündüm ve kagıt üzerinde tek çizgiyle kısa süre tamamladım. çalışan biri vardı ya sen grafiksel çiziyorsun dedi. o zaman tam anlamıyla sınavı nasıl kaybettiğimi anladım. bir tek ben değil bir çok kişi sınavı kaybetti. çünkü tam anlamıyla eşit şartlar yoktu. ama hala daha sınav sistemi tartışılması gereken bir durum çünkü bir okulu kazanamayan ilk sınavda kaybeden kişi başka bir okulun sınavında yedeklerde kalıyor. böyle enteresan bir durum var.

eskişehir grafiği kazanan elini kolunu sallaya sallaya sınavı kazandı. çalışma dosyası bile yoktu. hiç çalışmadan tek hamlede sınavı kazandı. ozamanlar eskişehir fakültesinde mulakatta yoktu. dosya bakan kişide yoktu.

bana gelince ben tamamiyle grafiksel tasarlıyorum. benim tabiyatımda özümde grafiksel tasarlama var. çogu kişi resimsel çalıştığı için ve o bayanın koyu ve etkili çalışmaların etkisinde kaldığım için sınavı kaybettim. beni resim profösü bile uyarmadı yorgun olup artık bıktığım için karikatürize tasarlıyor yalap şap boyuyordum. düşünsenize siz resim profösörüsünüz hiç öğrencinizi uyarmazmısınız.
Bira fabrikasına karşı fef.eğitimi başkadır.
(En son 2015te hala harabeydi gerçi.)
Mezunları neredeler merak edilir?
Türkiye'nin en büyük, en iyi eğitim veren, en köklü beş yıllık mimarlık ve resim, heykel, tiyatro vs. eğitimi veren okulunu bitiren yetenekli insanların isimlerinin daha fazla duyulması gerektiği temenni edilir.
Sözlük yazarlarından bomontide olan varsa bir çay içelim?
etraftan sen guzel cızıyorsun yeaa gazıyla gırılmemesı gereken okuldur. hatta cogu onemlı gsf ıcın boyledir. sonra husran bok atmacalar. çalışacaksın tabisi oyle basıt degıl bu işler.

bu bok atanların akademik desen nasıl çizilir hakkında bile fikirleri yok.

eger cıdden ıstıyorsanız hangı okul nasıl uslub tarzını benımsemıs hangı akımlardan yola cıkıyor gıbı durumlara acayıp hakım olmalısınız. gercekten bunu bılen bırılerınden ders alın. yoksa elını sallasan yetenek sınavı kursu... tıcarı yerler ınsanları boyle gaza getırıp sonra yuz ustu bırakıyor.
okulun endüstri ürünleri tasarımı bölümünü teknoloji geliştiren bölüm sanıyordum. sınavın sidik yarışı olduğunu çok geç öğrendim. okulun mecazi anlamda boş, kofti bir okul olduğunu çok geç öğrendim.
3 sene önce hayallerimin üniversitesiydi. Hem de ne hayaller sinema ve televizyon okuyorum burda. Oscar alan ilk türk yönetmen benim falan. Takacağım küpeden giyeceğim ayakkabıya kadar tasarlamıştım zihnimde. Sonra kızım sende ne yetenek ne de zeka var deyip bıraktım boş hayallere kapılmayı.
liseden mezun olmuşuz. 50*70 ebadında duralit birde kağıt al buna resim yap. ne bilelim. orta okulda lisede öğretilmediki. çift gönye kullanmayı bile öğretmediler. koca uçagı uçurmaya benziyor. çakıldık, ve aynı zamanda çuvallatıldık.

50*70 ebadında kagıt devasa kagıda nasıl resim yapılır. üzerinde çalışa çalışa geliştirebildik.

yabancılar teknoloji geliştiriyor biz ise üçkagıtçı profösörlerle boğuşuyoruz.

ozamanlar can dostum filmi yoktu (Good Will Hunting) matrix filmi yoktu. titanik son versiyon filmi yoktu. karanlık şehir filmi yoktu.
ya şimdi emekli maaşlarını yiyorlardır. seçme yerleştirme sınavı değilki. bir okulu kazanan diğer okulu kazanamıyor ilk sınavda bile kaybediyor. enteresan bir sınav sistemi var. torpil yok diyorlar yalannnn. var olmaz olurmu.

minareyi çalacak kişi kılıfı hazırlar.

şirket bir iş verip sonra istediklerimi veremedin işten çıkarılan fakülte mezunu grafikerler var. rekabet şartlarından dolayı işten çıkarılan mühendisler var. rekabet edebilmek için çok sıkı çalışmak gerekiyor çok zekice düşünmek gerekiyor.
tartışma konusu oldu.

endüstri ürünler tasarımında yedeklerde kaldım 100 üzerinden 80 puanla ama nasıl kaldım. sürahi, makas ve ip, bir çiviye asılmış şekide resmedin dedi. sınavda artık iş sonuca ulaşıyordu zaten ayların verdiği yorgunluk var şirkette çalışıyorum yorgunum öyle böyle değil 30 saniye dinleneyim dedim. yanımda çalışana baktım bir baktım çok iyi tasarlamış fakat fizik kuralları yok sanki uzay boşluğunda uçuyor ip desen halat resmi yapmış büyük bir ihtimalle elenmiştir. çünkü endüstri ürünleri tasarımı fizik kuralları vardır. o kişi kazansa kazansa resim bölümünü kazanırdı. grafik bölümünüde kazanamazdı. aradan yıllar geçti dün gibi hatırlıyorum şimdi aynı resmi tasarlasan 100 üzerinde 100 alırdım sonuçta yılların verdiğ tecrübe. daha mükemmel resimler yapabiliyorum eskiden çizim pedide yoktu.

listede yedeklerdeyim bir baktım çogu kişi 100 almış ozamanlar rekaben çok fazlaydı şimdi okul sınav puanı yükseltmiş ozamanlar puanı yükseltselerdi şirket matematik fizik kimya hesabı yapan kişilerle çalışırdı yabancılara iş yaptırdık. paralar yabancılara gitti.
Buradan mezun olanlarda sovalye icazetnamesi almis gibi bir hava vardir ama buyuk cogunlugu koca bir etiketle bos gezmektedir. ''Evet bos adamin tekiyim ama nereden mezun oldum biliyor musun'' ruh halini yasayanlara kucuk bir onerim var: hayata adapte olun, dunya sizin sandiginiz gibi bir yer degil..