bugün

Hadi o ozaman entarnasyonalist olsun millet.. var mısınız .. yoksunuz ..
Kendini bu milletten saymayan yazar beyanı. Esas bölücü sizlersiniz herkes biliyor bunu.
Kavram karmaşaları içinde ki bir cahilin yazabileceği kelimeler bütünlüğü.

Lan bu ülkede gerizekalılığın yeniden tanımı yapılıyor.
Bi gidin faydalı bir şeyler okuyun amk hayatı yakalayın kendinizi bi güncelleyin çağ'a ayak uydurun yahu, boş boş oksijenimi tüketmeyin.
milliyetçilik değil ırkçılık bölücülüktür.
yoksa kişi kendi milletini sever. bunda sıkıntı yok.
öyledir. ilk başta yapılan türk ırkçılığı şuan ki kürt ırkçılığını doğurmuştur vede.

devletin bölücü dediği grubu bölücülüğe itende zamanında devletin kendisiydi.

dersimler, dil yasaklamaları, 80 darbesi, diyarbakir cezaevi. ve nice sosyo kültürel etken.

bu boku biz yedik, suçlusu sadece kürtler oldu işte.

etki- tepki.
hayır, milliyetçilik bütünlüktür. milliyetçiliğin içinde vatanseverlik vardır ve ortak payda topraktır. gerçek milliyetçi sorgular, eleştirel bakar çünkü onun için önemli olan toprağın bölünmez bütünlüğüdür. milliyetçiliği yanlış anlayan sözde milliyetçiler gibi ümmetçiliği yanlış anlayan sözde ümmetçilerde vardır. aman bu benim din kardeşim, aman mühim olan din, o müslüman onu al diğeri kafir, müslümana güven tarzı bağnaz fikirlere sahip sözde ümmetçiler var. nitekim gördük geçmişte de din kardeşlerimiz dedikleri, peygamber arap diye diğer arapları da kutsallaştıran anlayışlılar geçmişe de bir bakmalı. kimler ilk fırsatta isyan çıkarmış, kimler çıkarlarını dinin önüne koymuş baksınlar. milliyetçilik ümmetçiyi de dışlamamak, bu vatanın vatandaşı olduğu için onu da korumaktır. aynı anlayışı ümmetçi yapar mı işte burada sorun. toprak, vatan ve millet gibi kavramlar eğer uzaksa bir öcü gibi geliyorsa bu yobazlıktır, körü körüne bağlanmaktır.
milliyetçiliğe bölücülük diyebilecek soytarılar ancak kanıbozuk müptezellerdir. gidin kumda oynayın hadi ...
başkalarıyla kendini kıyaslamadan ya da sizinkiler zamanında böyle yapmış demeden de milliyetçilik yapabilir insan.
( bkz atatürk milliyetçiliği )
Doğrudur. insanların beynine kin, bu yolla yerleştirildi.
Evinde zenciyle yaşamakta beis görmeyen bir düşüncedir.
(bkz: çay koy)
(bkz: ırkçılığa ve milliyetçiliğe dur de)
burdaki ''bölücülük'' kelimesinin taşıdığı anlam bakımından bu önermenin doğruluğu tartışılabilir. bölücülükten kasıt bugün dağda dolaşan orospu çocuklarının yaptığı iş ise -ki öyle görünmekte- bu önerme kesinlikle yanlıştır.

(bkz: yazın biriniz pkk nın açılımını)
Toplumsal bir refleks olarak Fransız ihtilali ile dünyayı sarmış olan feodal yapının üretici güçlerine karşı bir silah olarak kullanılan milliyetçilik ilkesinin kapitalist aşamaya geçmiş olan aynı toplumda belirli bir oligarşinin eline geçmesi sonucu bir zamanlar onları birleştiren bu ilkenin artık onlara karşı kullanılan bir silah haline dönüşmüş şeklini ifade eden milliyetçiliğe dair doğru bir tespittir . Örnekler ile :
Bir zamanlar Alman bırjuvazine destek çıkan yahudiler acaba Hitler iktidara geldiğinde toplama kamplarında yakılacaklarını tahmin edebilmişler miydi ?
Bir zamanlar krala karşı ayaklanan fransız çiftçiler ve işçiler kendilerini birleştiren bu ilkenin Napolyon'un eline geçtikten sonra paris komününde yedi sülalesini haussmann valisinin kılıçtan geçireceğini tahmin edebilmişler miydi?
Bir zamanlar türlü emperyalisti ülkeden kovarken savaşan atalarımız darbelerle ilkeyi kendi silahı haline getiren oligarşinin türkiye'de kendi çocuklarını idam edip , satırlarla kovalanmasına izin verebilceğini öngörebilmişler miydi?
Birzamanlar pkk'ya karşı savaşmak için islamcılarla işbirliği yapan devletin kolluk kuvvetleri hizbullah gibi bir başka terör örgütünün ülkede hortlayacağını ve ülkenin aydınlarını bombalayacaklarını öngörememişler miydi ?

Kapitalist ağa babalar köşklerinde otururken ülkeleri bölmek ve karlarına daha çok kar katarken vakvakları ürkütmemek için milliyetçi kışkırtmalarla örgütledikleri toplumu hak ve özgürlüklerinin korunmasında yalnız bırakmak için sürekli milliyetçilik pompaladılar , sınıf yerine ümmet ve millet dediler , sınıf savaşı yerine ulusal savaşları emrettiler ve milletin yedi sülalesini sömürdüler. Sen yatağında osura osura uyurken sevgili milliyetçi muhafazakar!
Yanlış bir önermedir efendim. Doğrusu faşizm bölücülüktür olmalıdır. Ama yanlış yazana değil yazdırana söylemek lazım ya neyse: "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla." Milliyetçiliği faşizm kıvamına sokanlar utansın... ***
doğrudur. bölücü daha doğrusu ayırdedici olmalıdır, çünkü seciyesi yüksek olan millet ile düşük olan millet birbirinden ayrılmalıdır.

bir tarafta cihan hükümdarlığı kurmuş bir ırkın ahfadları dururken, diğer yanda dilinden soyuna kadar saflıktan uzak, kültürü olmayan bir aşiret topluluğu varsa, milliyeçilik bu ikisini ayırarak farkı göstermelidir.
altı doldurulmazsa saldırı gücü bakımından güçlü olan dünya görüşü bakımından şekilsel anlamda yıkılacak olan önerme. aynı şekilde birleştirici olacağını düşünmek ya da koşuldan koşula böllücülük-birleştiricilik ikilimine tutulmasını beklemek varsayımlar bulunmaktan öte bir şey değildir. parçadan bütüne gitmeye çalışan bu anlayış tamamen egemen sınıfının anlayışıdır ve bir noktadan sonra anlamsızdır.

milliyetçilik, faşizm ya da ırkçılık aynı olmadığı gibi dozajları farklıdır, ama özünde milliyetçiliğin günümüz şartlarında va tarihsel misyonunda bölücü olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. toplumsal sınıfların çıkarlarının farklı olduğunu gerçeğini göz ardı eden bu anlayış ya belirli bir sınfın yani egemen sınıfın anlayışıdır ya da gerçekleri görememnin eseridir.

feodal beylerin küçük mülkiyetlerine bölünmüş batı dünyası kendi iç dinamikleri ile kapitalizmin muzaffer gelmesiyle birlikte ulusal pazarlar da bu iç dinamiklerle beraber bütünleşmiştir. aslında bakıldığın bu süreç karşılıklı bir ilişkinin sonucudur. ulusal pazarlar bu iç dinamiklerin doğrultusunda birleştiği gibi ulusal pazarların birleşme eğilimi iç dinamikler arasındaki çelişkileri hızlandırmıştır. şimdi bu süreç parçadan btüne doğru ilerleyen burjuvazinin yani sermeyadar sınıfın devrimci dönemini ifade eder ve birleştirici eğilimlidir. yalnızca batı dünyasında değil, tüm dünya ülkelerinde bu süreç dış dinamiklerin(merkez kapitalist devletlerin) etkisi ile hızlanmış ve devam etmiştir.

osmanlı'daki ayanların tımar sisteminin çökmesiyle beraber bu tarz bir feodal bey anlamı taşımış fakat dünya ülkelerindeki sürecin hızlanması ile birlikte çok fazla iktidarda kalamamıştır. batı dünyasıyla rekabete zorlanan osmanlı siyasal ve ekonomik çıkarlar doğrultusunda tepeden inmeci bir şekilde kapitalistleşmeye çalışmış, hızla pazarlarını batılı ülkelere açmıştır. bu dönemden sonra ayanlar iktidardan hızla uzaklaşmaya başlamış ve saraya yakın çevrelerde odaklanan yeni ülkenin genç sermaye sınıfı ortaya çıkmıştır. ulusal kurtuluş savaşı ile birlikte toplumsal bir yarılmanın eşiğine gelen türkiye'de egemen sınıflarınbüyük bir çoğunluğu ulusal kurtuluş savaşına destek vermiş ve bu anti emperyalist savaşın safında bulunmuştur, tabi gene iktidar kendinde kalması şartı ile.

yukarıdaki ölçütlerde milliyetçiliğin ulusal pazarlardaki hızlı birleştiriciliği göz önüne alınmış ve değerlendirilmiştir. bundan sonraki süreç ise tam tersi biçiminde işlemeye başlayacaktı. sermaye ihracını yoğunlaştıran ve emekçi sınıfların sömürülmesi ile dünyayı yıkımın eşiğine getiren batı kapitalizmi milliyetçilikle birlikte bu bütünleşme sürecini kendi lehine çevirmiş ve yeni gelişen sınıfın, işçi sınıfının, birleştirici özelliklerini ve ilkelerinin karşısında yer almıştır. bu dönem büyük bir sömürü ve bölünme dönemleridir. reel sosyalizm bunun karşsında bir alternatif olarak çıkmış, kimi ihanetlerle yıkılmasıyla gene kapitalizm azgın bir kural tanımamazlık dönemine geriye dönmüştür.

tarihi bu ölçütlerde değerlendirmek bilimsel ifadenin eseridir. bunun dışındaki uğraşlar, bir ulusu kocaman bir aile benzetmek ise sanırım tarihsel bir körlükten kaynaklanıyor. tarih ne tam bir bütün ne de küçücük parçacacıklar halinde. işte bu nedenle günümüzde mililyetçillik her ne koşulda bulunursa bulunsun- ezilen ya da ezen- bölücüdür ve yıkıcıdır.
milliyetçilikten milliyetçiliğe değişebilen durum.

misal kürt milliyetçiliği bölücüdür, türk milliyetçiliği ise birleştiricidir..
saçma ötesi adam gibi tespitten yoksun bilgi eksikliği maksimum seviyede olan bir tümcedir.
değillemesi doğru olan önermedir. yani milliyetçilik bölücülük değildir.
tam tersi milliyetçilik, ırk din mehzep gözetmeksizin herkesi bir tutmanın ve aynı çatı altında değerlendirmenin tanımıdır.

ama milliyetçiliği kötü gösterme çabasına gelince iş değişir.
toplumu bir arada tutan en önemli değerlerden birine saldırmak bir ülkenin bütünlüğüne nasıl hizmettir bilinmez.
bir insanın onuru mensup olduğu milletin yüceliği ile ölçülür ve bir piç olup imparator olmaktansa, onurlu bir hiç olmayı tercih ederim, demiş bir türk düşünür.

bilmeyen çok heralde;
(bkz: milliyetçilik) (bkz: ırkçılık)
bunlara baktığı halde anlamazsa; (bkz: pokemon)
(bkz: bahçedeki yabancı otları yolmak bölücülüktür)
milliyetçi söylemlerin yapıçözümü sürecinde ileri sürülebilecek yargı cümlesi.

milliyetçi grupların kendilerini bir bütün yapan değerleri tanımlarken aynı anda kendileriyle özdeşleştirdikleri coğrafyalarda yaşayan toplumları bölük pörçük hale getirdiği iddiası, milliyetçi söylemin kullanışlı bulduğu bölücülük ve bütün kavramlarının oynak tabiatını vurgular.
bir önermedir.

kanaatimce yanlıştır. milliyetçiliğin yanlış yorumlanması nedeniyle ortaya çıkmış bir kavramdır ki bu yanlış yorumlama ırkçılık oluyor.

nitekim şu an tüm çok milletli devletlerin övündüğü "kültür mozaiklerini" oluşturan o devletin içindeki her milletin kendine özgü davranışları alışkanlıklarıdır. bu milletlerin alışkanlıklarını devam ettirmelerinin tek sebebi de kendi akrabasına milletine duyduğu sevgi ve saygıdır. işte buna milliyetçilik denir. ırkçılığın ise tanımını yapmak istemiyorum ama milliyetçilikten en büyük ve yegane farkı, başka milletlerin kültürlerini alışkanlıklarını aşağı görmesidir.

olayın bir de şu yönü var ki eğer milliyetçilik tu kaka birşey ise, hadi hemen başlayalım global bir dünya dili oluşturalım dünyada en çok konuşulan dillerden karışık bir şekilde. sınırları kaldıralım, silah değil çiçek tutalım. kokoreç dünyanın 4 bir yanında iğrenç bir yiyecek olarak anılıyor artık yemeyelim. kurban kesmeyelim, yemek anlayışımızı baştan aşağı değiştirelim. dini inanışları bir kenara bırakalım ya herkes hristiyan olsun ya da müslüman veya ortayolu bulalım ateist olalım. dünya devleti bayrağı altında birleşelim;

ee hani kültür mozaiği? işte bu değil mi tek tip birey-toplum üreterek farklılıkları gözardı etme?

yani öğrenmemiz gereken neymiş?

(bkz: milliyetçilik ırkçılık değildir)
milliyetçilik ile ırkçılık arasındaki farkı kavrayamamış, idrak yetmezliği çeken bünyelerin söyleyebileceği saçma cümle. ayrıca bu cümleyi doğru bulan kişiler atatürk'ü de bölücükle itham etmiş olurlar.

(bkz: kimse kavmini sevmekle suçlanamaz)*
(bkz: vatan sevgisi imandandır)
güncel Önemli Başlıklar