bugün
- yaşlandığının farkına varmak7
- sözlük yazarlarının kekleri4
- sözlük kızları çirkin oldukları için buradalar4
- dağ evi olmayan erkek3
- arkadaşlar bi bakar mısınız4
- müzik dinlemek3
- sigara içmeyen erkek3
- sözlüğün çok durgun olması6
- hutiler suudlara saldırdı ne olacak4
- her şeyi dramatize eden insan2
- sıcak hava vs soğuk hava6
- yeni partinin çerçeve yasa kararı13
- çay içen kız2
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler5
- güldür güldür vs çok güzel hareketler 22
- eşitlik mi özgürlük mü2
- geleceğe yolculuk vs geçmişe yolculuk4
- ekşi sözlük referans17
- 2000 doğumlu kızlar6
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek7
- cansever19
- ekonomi16
- ev almak isteyenlere tavsiye7
- arkadaşlar hesabımı sildim haberiniz olsun3
- yaşlı izlenimi veren isimler2
- türkiye11
- ulu parti5
- sakallı aşçı4
- mekke anlaşması20
- evlenmeme nedenleri4
- corona adasında bira tadımı yapacak uzman ilanı4
- baliye balayına gitme ezikliği4
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- ingiliz ajanları5
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- koko14
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- merfulu11
- özgür özel6
- çerçeve yasaya hayır diyen yeni parti vekilleri2
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- burak kut4
- ekonomi çok güzel2
- kod yazarken müzik dinlemek6
- recep tayyip erdoğan6
- çocuğuna kendi ismini veren ebeveyn4
- kürt sorunu4
- en gey özelliğiniz7
- yanlışlıkla gey olmak9
(d. 7 Eylül 1908, Louisiana - ö. 11 Temmuz 2008, Houston), ABD'li kalp cerrahı.
Michael DeBakey, New Orleans'taki Tulane Üniversitesi'nden tıp doktoru olarak mezun oldu. Fransa'da Strasbourg Üniversitesi ve Almanya'da Heidelberg Üniversitesi'nde master ve doktora eğitimlerini tamamladı. Askerlik görevini Kore Savaşı'nda "Mobile Army Surgical Hospital"'de (MASH) yapan ünlü kalp cerrahı DeBakey; Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde üç yıl başkanlık yaptı.
Mesleğinin büyük bir bölümünü Houston'da Methodist Hastanesi'nde geçirdi. Dünyanın birçok ülke liderini ameliyat etti. Ameliyat ettiği liderler arasında Turgut Özal, Boris Yeltsin, Lech Walesa gibi isimler bulunuyor.
Doktor Michael DeBakey, ününü, "hocam" dediği Rus doktor Vladimir Demihov'un çalışmalarını izleyip geliştirerek baypas (by-pass) yöntemini ilerletmesi ve yapay kalp pompalarının öncülüğünü yapmasına borçludur.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Michael_DeBakey
Michael DeBakey, New Orleans'taki Tulane Üniversitesi'nden tıp doktoru olarak mezun oldu. Fransa'da Strasbourg Üniversitesi ve Almanya'da Heidelberg Üniversitesi'nde master ve doktora eğitimlerini tamamladı. Askerlik görevini Kore Savaşı'nda "Mobile Army Surgical Hospital"'de (MASH) yapan ünlü kalp cerrahı DeBakey; Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde üç yıl başkanlık yaptı.
Mesleğinin büyük bir bölümünü Houston'da Methodist Hastanesi'nde geçirdi. Dünyanın birçok ülke liderini ameliyat etti. Ameliyat ettiği liderler arasında Turgut Özal, Boris Yeltsin, Lech Walesa gibi isimler bulunuyor.
Doktor Michael DeBakey, ününü, "hocam" dediği Rus doktor Vladimir Demihov'un çalışmalarını izleyip geliştirerek baypas (by-pass) yöntemini ilerletmesi ve yapay kalp pompalarının öncülüğünü yapmasına borçludur.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Michael_DeBakey
Dünyanın en ünlü kalp doktoru Michael DeBakey' ın arabası bozulmuş, arabasını tamire götürmüş. Tamirci arabasının kaputunu açmış ve dr.Michael deBakey' e dönerek; Size bir şey soracağım neredeyse ben ve siz aynı işleri yapıyoruz. Mesela ben
şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerede olduğunu anlayacağım, kapakçıkları temizleyeceğim, gerekirse kabloları, motor yağını
değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini
takacağım! Söylesenize nasıl oluyorda siz milyon dolarlar
kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum? Bunun üzerine dr.DeBakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş ; Bunların hepsini motor çalışıyorken yapmayı denesene!
şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerede olduğunu anlayacağım, kapakçıkları temizleyeceğim, gerekirse kabloları, motor yağını
değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini
takacağım! Söylesenize nasıl oluyorda siz milyon dolarlar
kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum? Bunun üzerine dr.DeBakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş ; Bunların hepsini motor çalışıyorken yapmayı denesene!
bypass ameliyatını bulmuş ve 99 yaşında hayata veda etmiştir. görüldüğü üzre dünyanın en iyi kalp cerrahları bile ölüyor. (bkz: oyun bitince sah ve piyon ayni kutuya atilir) 75 yıllık meslek hayatı hakkında birkaç bilgi:
60 binden fazla kalp ameliyatı yaptı.
9 bin bypass ameliyatı gerçekleştirdi.
1300 bilimsel makale yazdı.
Hakkında 2 bin bilimsel araştırma yapıldı.
Tıp dünyasına 70 alet kazandırdı.
60 binden fazla kalp ameliyatı yaptı.
9 bin bypass ameliyatı gerçekleştirdi.
1300 bilimsel makale yazdı.
Hakkında 2 bin bilimsel araştırma yapıldı.
Tıp dünyasına 70 alet kazandırdı.
turgut özal ın doktoru olarak 80 li yıllarda ülkemizde ismi çok bilinen ünlü amerikalı kalp doktoru. gün itibarı ile ölmüştür.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar