inşaat mühendisi olması olasıdır. bir ihtimal emlakçı da olabilir.
eşini işiyle aldatan insan modeli.
yazılımcıdır. bilgisayar kucağındayken aklını kaybeder. gecesi gündüzü pek yoktur. yani bokunu çıkartmıştır bilader...
vardır böyleleri. servis hostesimizdir hatta. lan sana mı sorcam nasıl oturcağımı be lavuk, yok öle oturma sırtın ağrırmış yok böyle. *
her yerde nutuk atan öğretmendir o. fakat artık kimse dinlemez öğretmenleri, o ayrı meseledir.
vur denildiğinde öldüren insandır.**
(bkz: burhan altıntop)
mesleğini ciddiye almayıp takdir yetkisini sorumsuzca kullanan ve diğer insanlara zarar verenlere tercih edilesi kimselerdir.
şeytan taşlamaya molotof kokteyl ile giden hacı
kobe bryant,dwyane wade,tim duncan ve kevin garnett bunlar benim görüğüm basketbolcular daha niceleri varıdr aklıma bunlar geldi.
(bkz: iskolik)
branş öğretmenleri bu kategoridedir , iş-teknik , resim , müzik , beden eğitimi vb.. gibi derslerin hocaları her zaman bir komplekse sahip olmuşlardır işleri ile ilgili ve ilkokul ve lise yıllarında öğrencilerin canını yakmaktan zevk almaktadırlar .. mesela tüm dersleri 5 olan öğrenciye , resimden 3 verilmesi gibi ..
doktor olmayan insandır.*
sahip olduğu yegane iyi nitelik meslek sahibi olmak olan insanın davranışı.
(bkz: aferin sana)
işini ve parayı seven insandır. sevmediğin bir şeyi ciddiye alman mümkün olmadığına göre, ciddiye almadığın şeyide başaramayacağına göre, bu önermeyi doğrular sanırım.
hayatı da haddinden fazla ciddiye alan insandır. * *
(bkz: hayatı haddinden fazla ciddiye alan insan)
resim ve bazı beden eğitimi öğretmenleridir.
uzak doğudaki bakanlar kanımca bunun en güzel örnegi.
insan sağlığıyla uğraşan insandır. cana değer verendir...
muhtemelen ogretim uyesidir, piyasayi bilmez, her seyin o ampirik formullerle cozulecegine inanir.
mesleğine bağımlı insandır.
hayatını meslegine adar. soz konusu meslek teknik bir daldaysa (muhendislik, teknik ressamlık vb.) durum daha vahimdir. bu kişi işe başladığı anda moda girer ve her olaya fazlasıyla teknik yaklaşır. bir yere kadar doğrudur, ancak iş rulman in iç dayanimini hesaplamaya kadar gidince ortada bir yanlış olduğu sezinlenir. nitekim iş hayatı bilgi ve teknikle beraber becerilerin ve sosyalliğin de konuştuğu bir alandır.

mevzubahis insan işini öyle ciddiye alır ki, iş çıkışı bilimum servvis ortamlarında yaşadığı günü özetlemekten kaçınmaz. yaptığı ve yapacağı işleri yol boyunca sıralar. eve gittiği zaman yine işle ilgili birtakım düşüncelere dalması olasıdır. cunku bu bunyenin iş yaşamı dışında kendine ait özgün bir hayati kalmamiştir.