bugün
- cumhuriyetin halka sorulmadan getirilmesi10
- lise 1deki haliniz karşınızda olsa ne dersiniz10
- uzay neyin içerisinde genişliyor4
- 41 yaşına gelmiş hala daha sözlükte yazan adam4
- karanlık kafese inen ruh kuşu3
- yazarlara verilmiş lakaplar9
- kadınların daha hayvansever olduğu gerçeği3
- kadınlar memelerini birbirlerine gösteriyor mu3
- sizce ben güzel miyim3
- güzel satranç oynayan kız var mıdır3
- ai analizin tavsiyelerine kulak vermek2
- recep tayyip erdoğanı sevmiyorum5
- taksici arkadaşın anlattığı enteresan hikayeler5
- son kitaptan öncekiler bozulsun diye mi yaratıldı3
- başlıkların silinme sebepleri3
- alttaki yazar ile kafes dövüşü yapıyoruz2
- polisin ters kelepçe takabileceği durumlar4
- sıla türkoğlu2
- evlendikten sonra 100 kiloyu geçen kadınlar2
- sen pipittinoğulları gelinisin unutma2
- kemal kılıçdaroğlu11
- pandela44
- ali haydar fırat2
- kadın poposundan kasa diye bahseden erkek16
- malum sözlük2
- 35 yaşında ölmek6
- izafiyet teorisi2
- ben geldim naneler19
- sözlükte flörtleşmek18
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması18
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- karşılıklı aşk yaşamadan ölmek8
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler11
- ferdi özbeğen9
- renkli gözün türkiyede çok yaygınlaşması7
- x in memeleri5
- iplenmeyen yazarlar2
- iphone kullanan insan2
- sözlük kullanma amacım2
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- devlet kim lan7
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek8
- wednesdayin annesi8
- azgın türbanlı10
- 32 yaş altı yazarlar uçurulsun kampanyası2
- sözlüğün kahve olması13
- 3 temmuz 2026 portekiz hırvatistan maçı7
- pandela tarzı entry gir6
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl8
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz6
arjantinli pianist. dünyanın en ünlü ve en iyi piyanistelerinden biridir. 24 yaşında dünyanın en büyük piyano yarışması olan "uluslararası chopin piyano yarışması"'nda 1965 yılında 1.lik ödülü almıştır. korkunç hızlı çalma kapasitesine sahiptir. rachmaninoff 'un 3. piano konçertosu ve ravel 'in "gaspard de la nuit" sini fevkalade çalar.
bir dönem uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu konusunda hakkında ortaya iddialar atılan meşhur arjantinli piyanist. romantik, geç romantik ve empresyonist eder yorumlarını beğendiğimi söylemem yalan olmaz.
üç yaşında çalmaya başladığı piyanoyla, sekiz yaşında ilk konserini veren arjantinli sanatçıdır. hakkını vermek lazım, sanatı tartışılmaz.
kadın erkek eşitliği konusunda aslen "sembol kişi" yapılması gereken acayip bir piyanisttir, martha.
benim "feminist" derneğim olsa, derneğin amblemine bu kadının resmini koyardım.
manyak martha, chopin´in 1.piyano konçertosunda resmen daniel barenboim gibi bir piyaniste o orta kısmındaki piyano edebiyatının en güç pasajlarından birisi kabul edilen pasajlarda 1,5 dakika falan takmaktadır!!! üstad barenboim´in bile ıkına sıkıla ancak çalabildiği pasajlar martha´nın ellerinde "sanki dünyanın en basit doğaçlamasıymış" gibi akıp gitmektedir. chopin 1´in 1.bölümündeki piyanistlerin korkulu rüyası olan bu pasajlar, öyle konserde falan her babayiğidin öyle çıkıp da çalabilemediği pasajlardır.
barenboim kaydı ; 12. dakikaya atlayınız
http://www.youtube.com/wa...TWLyY&feature=related
bahsettiğim olay 12:25´te falan başlamaktadır.
şimdi de martha argerich yorumu ; burada 11. dakikaya atlayacaksınız.
http://www.youtube.com/watch?v=trlPAIROCgU
iki kaydı da sözü orkestra devralana kadar izleyiniz. bu konçertonun burası çok güçtür. martha´nın sözü orkestra´ya barenboim´den 1,5 dakika önce devrettiğine hayretle şahit olacaksınız. ki bu öyle her adamın yapabileceği birşey değildir.
argerich şimdiye kadar tanıdığım en büyük kadın piyanisttir. ben kadın olsam, bu kadını kendime örnek alırdım.
benim "feminist" derneğim olsa, derneğin amblemine bu kadının resmini koyardım.
manyak martha, chopin´in 1.piyano konçertosunda resmen daniel barenboim gibi bir piyaniste o orta kısmındaki piyano edebiyatının en güç pasajlarından birisi kabul edilen pasajlarda 1,5 dakika falan takmaktadır!!! üstad barenboim´in bile ıkına sıkıla ancak çalabildiği pasajlar martha´nın ellerinde "sanki dünyanın en basit doğaçlamasıymış" gibi akıp gitmektedir. chopin 1´in 1.bölümündeki piyanistlerin korkulu rüyası olan bu pasajlar, öyle konserde falan her babayiğidin öyle çıkıp da çalabilemediği pasajlardır.
barenboim kaydı ; 12. dakikaya atlayınız
http://www.youtube.com/wa...TWLyY&feature=related
bahsettiğim olay 12:25´te falan başlamaktadır.
şimdi de martha argerich yorumu ; burada 11. dakikaya atlayacaksınız.
http://www.youtube.com/watch?v=trlPAIROCgU
iki kaydı da sözü orkestra devralana kadar izleyiniz. bu konçertonun burası çok güçtür. martha´nın sözü orkestra´ya barenboim´den 1,5 dakika önce devrettiğine hayretle şahit olacaksınız. ki bu öyle her adamın yapabileceği birşey değildir.
argerich şimdiye kadar tanıdığım en büyük kadın piyanisttir. ben kadın olsam, bu kadını kendime örnek alırdım.
yakın zamanlarda türkiye'ye gelip efsane bi müzik dinletisiyle hayranlarıyla buluşmuştur.
on dört yıldır düzenlenen boğaziçi üniversitesi albert long hall klasik müzik konserleri'ne 19 ve 20 ocak tarihlerinde gerçekleşmiş olan konsere katılmıştır.
on dört yıldır düzenlenen boğaziçi üniversitesi albert long hall klasik müzik konserleri'ne 19 ve 20 ocak tarihlerinde gerçekleşmiş olan konsere katılmıştır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar