bugün
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi7
- sözluk kız ayarlama yeri değildir6
- müzik dinlemenin felsefesi5
- sol gözün inanilmaz acimasi3
- ismail kartal9
- sinek küçüktür ama mide bulandırır4
- böceği öldürmek yerine dışarı atan insaflı kişi8
- chp'nin marka değeri düştü3
- bugün ne yedin10
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler4
- güne bir şarkı bırak14
- sözlükte kendini kadın yapan erkekler4
- en iyi terapi3
- hayatın anlamsız olduğu anlar3
- yanlışlıkla erkek sikmek9
- yanlış mesleği seçtim denilen an2
- arda güler egosu6
- islam düşmanlarına epstein şoku10
- sıla gençoğlu2
- kızların evlenmek için 150 gram altın istemesi2
- bugünkü bilgi ile 2000 yıl önce yaşamak4
- şu anda ne yapıyorsun19
- somon pişirdim yanına da şarap açarız diyen kız3
- 18 haziran 2026 gana panama maçı2
- iş verenlerin aç gözlü olması8
- 17 haziran 2026 gökyüzünde ay yıldız olması3
- kütüphane de topuklu ile dolaşan kevaşe5
- evlenmek için gereken minimum para5
- fokur fokur lubunya kaynaması6
- 30 lu yaşlar14
- intihar etmek10
- kocasına tatlı yapan kadın2
- tepkiselbiri3
- eşim ateist olsa 10 çocuğum da olsa onu boşarım5
- sürekli yorgun olan yeni gelin5
- tutunacak tek dalı uludağ sözlük olan tip5
- ayağına kaldırım taşı bağlanan caretta caretta7
- evlenmek yerine tek başına dünyayı gezmek3
- sultani bezelye2
- sedat pekmez8
- arap emperyalizmi5
- bursa da navigasyonun yanlış yolu göstermesi5
- insanların gözlem yapmaması9
- cristiano ronaldo vs lionel messi5
- günlüğüne ağlayarak çaylak olduğunu yazmak2
- g72
- cristiano ronaldo3
- hdp'yi meclise sokan hainler3
- kürtlük2
- bir şeyler söyle12
8 aralık 1980'de elindeki Double Fantasy albümünü John Lennon'a imzalattığı günün akşamı üstadı 5 kurşunla öldüren beatles hayranı.
(bkz: John Lennon)
muhtemelen cia fedaisi olabilecek katil.
cocuklugunda akli dengesinin normalin üstünde oldugu saptanmış fakat john lennonu öldürdükten sonra mahkemede akli dengesi yerinde olmayan biri olarak savunulmuş olan kişidir.. daha lise yıllarında uyusturucuya baslamışır..
john lennon'ı katleden şerefsiz aynı zamanda müzik dünyasını katletmiş katil. john lennon kadar ünlü olmadığı için onu öldürdüğüde söylenir.
sanatımızı barışımızı katletmiş adam. bu dünyada iyi olan şeylerden birini bizden alan ve barış elçisi john lennon'ın katili.
Geçtiğimiz günlerdeki şartlı tahliye talebi reddedilen ve şu an 57 yaşında olan John Lennon'un katili.
rivayetler doğruysa tutuklandığında cebinden the catcher in the rye kitabı çıkmıştır.
10 Mayıs 1955'te Teksas'ta doğmuştur. Çocukluğunda IQ'sunun normal düzeyin üstünde olduğu saptanmıştır. Daha lise yıllarında uyuşturucuya başlamıştır.
8 Aralık 1980'de The Beatles eski üyesi olan John Lennon'ı kaldığı otelin önünde vurarak öldürmüştür. Vurmadan önce aynı günün akşam saatlerinde ise ona, karısı Yoko Ono ile yaptığı Double Fantasy albümünü imzalattırmıştır. New York polisi Chapman'ı olaysız tutuklamıştır. Avukatı Jonathan Marks onun suçlu olmadığını savunmuştur. Ona göre, Chapman'ın akli dengesi bozuktur. 1981 Ağustos'unda Chapman, ikinci derece cinayetten suçlu bulunmuş ve Buffalo yakınlarındaki Attica Devlet Hapishanesi'nde 20 yıldan az olmamak kaydıyla ömür boyu hapse mahkûm edilmiştir. 7 kere şartlı tahliye talebinde bulunmuş ama bunların hepsi reddedilmiştir.[1] Her 2 yılda bir şartlı tahliye talebi etmektedir.
Chapman, 1991-92 yıllarında alınan ses kayıtlarında cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı. Amerikan NBC televizyonunun yayınladığı kayıtlarda, şunları söylüyordu:
"Bu mutlak bir ihtiyaçtı. O aşamada artık kendimi engellemek için hiçbir şey yapamazdım, tüm ruhumla ve bilincimle buna tamamen inanmıştım. Bu, bir tren gibiydi, hiçbir şeyin durduramayacağı, makinisti olmayan bir tren. Hiçbir şey beni durduramazdı. işte, bir yanda dünyanın hayranlık duyduğu bir insan, diğer tarafta ben, kişiliksiz, basit bir insan. içimde bir şey parçalandı, John Lennon'ı öldürmekle kimliğimin ortaya çıkacağını düşündüğümü hatırlıyorum."
Mark Chapman, Lennon'ı gördüğü zaman kafasında bir sesin kendisine, ''Hadi yap, hadi yap'' dediğini de söylüyor. Bu kayıtların ingiliz Channel 4 televizyonunun yayınlayacağı belgeselin bir parçası olduğu belirtiliyor. Chapman, cinayeti işlediği gün ünlü şarkıcının bir hayranı olarak yanına gidip 'Double Fantasy' albümünü imzalatmıştı.[2]
2007 yılında çıkan Chapter 27 adlı filmde Chapman'ı Lennon cinayetine götüren süreç anlatılmıştır. Film Jack Jones'un ''Let Me Take You Down'' adlı kitabıdan uyarlanmıştır. Chapman'ı ünlü oyuncu Jared Leto canlandırmıştır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mark_David_Chapman
8 Aralık 1980'de The Beatles eski üyesi olan John Lennon'ı kaldığı otelin önünde vurarak öldürmüştür. Vurmadan önce aynı günün akşam saatlerinde ise ona, karısı Yoko Ono ile yaptığı Double Fantasy albümünü imzalattırmıştır. New York polisi Chapman'ı olaysız tutuklamıştır. Avukatı Jonathan Marks onun suçlu olmadığını savunmuştur. Ona göre, Chapman'ın akli dengesi bozuktur. 1981 Ağustos'unda Chapman, ikinci derece cinayetten suçlu bulunmuş ve Buffalo yakınlarındaki Attica Devlet Hapishanesi'nde 20 yıldan az olmamak kaydıyla ömür boyu hapse mahkûm edilmiştir. 7 kere şartlı tahliye talebinde bulunmuş ama bunların hepsi reddedilmiştir.[1] Her 2 yılda bir şartlı tahliye talebi etmektedir.
Chapman, 1991-92 yıllarında alınan ses kayıtlarında cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı. Amerikan NBC televizyonunun yayınladığı kayıtlarda, şunları söylüyordu:
"Bu mutlak bir ihtiyaçtı. O aşamada artık kendimi engellemek için hiçbir şey yapamazdım, tüm ruhumla ve bilincimle buna tamamen inanmıştım. Bu, bir tren gibiydi, hiçbir şeyin durduramayacağı, makinisti olmayan bir tren. Hiçbir şey beni durduramazdı. işte, bir yanda dünyanın hayranlık duyduğu bir insan, diğer tarafta ben, kişiliksiz, basit bir insan. içimde bir şey parçalandı, John Lennon'ı öldürmekle kimliğimin ortaya çıkacağını düşündüğümü hatırlıyorum."
Mark Chapman, Lennon'ı gördüğü zaman kafasında bir sesin kendisine, ''Hadi yap, hadi yap'' dediğini de söylüyor. Bu kayıtların ingiliz Channel 4 televizyonunun yayınlayacağı belgeselin bir parçası olduğu belirtiliyor. Chapman, cinayeti işlediği gün ünlü şarkıcının bir hayranı olarak yanına gidip 'Double Fantasy' albümünü imzalatmıştı.[2]
2007 yılında çıkan Chapter 27 adlı filmde Chapman'ı Lennon cinayetine götüren süreç anlatılmıştır. Film Jack Jones'un ''Let Me Take You Down'' adlı kitabıdan uyarlanmıştır. Chapman'ı ünlü oyuncu Jared Leto canlandırmıştır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mark_David_Chapman
tam 36 yıl önce bugün efsanevi müzisyen john Lennon'u öldüren akli dengesi bozuk katil.
şu an 69 yaşında olan ve green haven hapishanesinde cezasını çekmeye devam eden katil.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar