bugün

resmi olarak thy'nin toplama izni olmasina ragmen, camiler, tarikatlar, ozellikle suleymancilar ve nurcularin bir tane bile birakmadigi deri.
kapıya kadar gelip de almaya razı olan herkese verilebilir.
önceki yıllarda haftalar önce kıyametlerin koptuğu, rejimin tehlikeye girdiği ancak birkaç senedir sesin soluğun kesildiği tartışmalara konu olan hayvan derisi.
resmi olarak thk'nin toplama izni var. zorbalık içeren tam bir dikta yasası. dünyanın her yerinde parasını ödediğiniz mal size ait olur ve dilediğinizi yaparsınız. kimsenin sizin malınız üzerinde tasarrufu olamaz.

thk topladığı derileri tek başına sahiplenmiyor. yarısını sosyal yardımlaşma fonu, kalan yarısını THK, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı paylaşıyor.

thk'ye deri vereceğime çöpe atarım daha iyi. neden mi? kimse bana zorla birşey yaptıramaz.

not thy değil thk.
Toplanması konusunda her bayram illa ki bir arıza çıkan derilerdir efendim.
resmi olarak thk nun toplayabildiği ardından business class ta müşterilerine chivas regal ve bitter çikolata ikramı olarak ülkemize geri kazandırığı yüce rabbimizin rızası için kesilen kurbanların derilerinin haram edilme durumudur. evet olay aynen böyledir.

yani elalemin kıçı ile güleceği bu saçma ve sakat uygulamanın en fazla 2-3 yıl ömrünün olduğunu/olacağını düşünüyorum.
kurban edilen hayvanın derisidir. * tek yetkili toplayıcısı türk hava kurumudur. 16 şubat 1925'de "türk tayyare cemiyeti" adıyla kurulmuştur. türk hava yolları ile türk hava kurumu farklı kurumlardır. türk hava yolları kit statüsünde daha çok ticari bir kuruluşken thk nın misyonu farklıdır. nedir tam olarak ben de bilmiyorum ama yıllardır kurban derilerinizi verip de ülen bu deriler nereye gidiyor diyenlere şöyle yardımcı olayım
kurumun internet sitesinde yapılan faaliyetlerle ilgili şunlar yazılmış.

thk'nin planör eğitimleri için gerekli olan planörler, kurum'un akköprü atölyesi'nden sağlanıyordu. bu atölyede 1940 yılına kadar yüzlerce planör üretimi, motor ve planör onarımları yapıldı. 1940 yılı sonlarında ise akköprü'de sınırlı bir kadroyla çalışan atölye fabrika haline getirildi ve burada ingiliz miles magister eğitim uçaklarının seri montajına başlandı.

1939-1941 yılları arasında 2nci dünya savaşı öncesinde genelkurmay başkanlığı'nın da isteğiyle etimesgut uçak fabrikası kuruldu. 1944 yılında üretime başlayan ve çok kapsamlı bir girişim olan etimesgut uçak fabrikası'nda, magister uçaklarının yanısıra, thk-1, 3, 4, 7, 9, 13 planörleri ile thk-2, 5 ve 10 tiplerinde eğitim, sağlık ve nakliye uçakları üretildi.

ülkemizde küçük atölyelerin yaptığı motor imalat denemeleri bir tarafa bırakılırsa, ilk motor fabrikasının thk tarafından gazi orman çiftliği'nde kurulduğunu söyleyebiliriz. bu fabrikanın çalışmaları 1951 yılına kadar sürdü ve dönemin getirdiği koşullar nedeniyle aynı yıl makina ve kimya endüstrisi'ne devredildi. bu fabrika 1952'de tamamen kapatıldı, halen türk traktör fabrikası olarak işletilmekte ve traktör üretimiyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

(bu da nasıl katkıysa! sen uçak fabrikasını kapat traktör fabrikası yap. resmen uçmayın olum gidin toprakla uğraşın denmiş memleketime)

2005 yılında türk hava kurumu, türkiye’de ilk, dünyada da çok az örneği olan bir çalışmaya imza attı. çalışmanın adı gökyüzünden türkiye manzaraları. türkiye’yi türkiye yapan tarihi ve doğal güzelliklerin motorlu yamaçparaşütle gökyüzünden görüntüleyen 3 kişilik ekip 3 yıl içinde 76 bin kilometre yol kat ederek 26 il, 60 ilçe ve beldeye gitti. 380 uçuşla toplam 210 saat çekim yaptı. yamaçparaşüt pilotu orhan özgülbaş önderliğindeki ekip çalışmalarını 81 ili kapsayacak şekilde sürdürüyor.

gücünü türk halkından alan türk hava kurumu etkilerini her geçen gün hissettiren küresel ısınma felaketi karşısında ülkemizin can damarı ormanlarımızın yok olmasını engellemek amacıyla 17 mayıs 2007 tarihinde yangın söndürme uçağı alım kampanyası başlattı. türk hava kurumu, elindeki gücü sonuna kadar kullanarak ormanlarımızı koruyup, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için başlattığı kampanya kapsamında kendi imkanlarıyla 2 adet cl-215 amfibik yangın söndürme uçağı satın aldı ve filosuna ekledi. 3 adet uçağın alım çalışmalarını sürdüren thk’nin hedefi göl, deniz ve barajlardan su alabilen 12 adet yangın söndürme uçağı ile filosunu güçlendirmek.

il ve ilçelerde milli ve özel günlerde havacılık gösterileri yapan türk hava kurumu hava taksi uçaklarıyla hasta, yaralı ve organ nakli uçuşu görevlerini gerçekleştirirken, kuduz hastalığının kontrolü projesi kapsamında ege bölgesinde 2008 yılı başından itibaren havadan kuduz aşılaması yapıyor.

dikkat edilirse kuruluşundan 1951 yılına kadar memleketin kalkınması için gayet olumlu çalışmları olmuş. 1951-2007 arası ise tam bir muamma. 2000-2007 arasında oyun felan oynamışlar onu anlıyoruz. 2007 sonrası ise yine fena sayılmaz yangın söndürme uçakları vs almışlar. ama bu 51 ile 2007 arasında ne olmuş bizim kuzuların derisi be kuzum?
Bilenden izleyince yüzmesi kolay gibi görünen ama bıçağı elinize alınca bi bok beceremediginiz eylem. Önce şisirilir hayvan.

(bkz: Tulum çıkarmak)
numune hastanesinin karşısındaki fırıncı temel'e bırakılmalı.
(bkz: pek deri çıkmadı bu bayramda)