bugün

Bir de hiç bir şey okumadan ateist olanlar vardır ki bunlar yobazlardan daha tehlikelidir.
Türkiye söz gelimi estonya gibi 3 kuşaktır ateist, 5 kuşaktır vaftiz bile olmamış insanların ülkesi değil. Giderek kırılmaya başlasa da din hala çok önemli bir dinamik. O yüzden türkiyedeki ateistlerin büyük kısmının dinle bir münasenetleri muhakkak olmuştur.okuma konusuna gelince Latince yani ölü bir dilde olan incilin anadilde okunmaya başlanması avrupadaki inancı da sarsmıstır. Kuranın dili ise pek çok inananın ana dili olan arapçadır. Olası sorunları engellemek için zamanın bir takım islam alimleri kuranda anlatılanların aslında sembolik olduğunu iddia edip batinilik görüşünü oluşturmuşlardır bu yüzden. Fakat bu görüş sunnilerce reddedilir. Kuranın türkçe okunmasına hararetle karşı çıkan güruhun karın ağrısı da buradan geliyor önemli ölçüde.
adam düşünüp karar vermiştir bilmeden okumadan dinlemeden ahkam kesenlerden iyidir.
ne olcaksanız adam gibi bilinçli olun.
okumadan ateist olmaktan çok daha iyi bir tutumdur.
Kuranı okuduktan sonra ateist olanlar da vardır. Ben de onlardan biriyim.
tolstoy'un "dini bilmeyen dindar olur, bilen ise ateist" sözünü akla getirir.
çevremde müslüman'lardan çok daha fazla kuran okumuş ateistlerin bulunmasına neden olan durum.
imla hatalarından dolayıdır. *
insanda olmazsa edep
neylesin medrese mektep
okuyup adam olsada
yine merkep yine merkep.

ilmiyle amil olmayan kitap yüklü eşşeğe benzer.
neden ateistler ayetleri müslümanlardan fazla biliyor sanıyorsunuz aq.
bazılarının dilinde cahillik. oldu şekerim, ben tek ayet için izafiyet teorisini öğrenmeye kalkayım sen türkçe mealinden götür işi. oku.
ateizmin geldiği nokta bu mudur? google yavşaklığı. hepside aynı yargılamalarla gelir. neden? çünkü araştırmazlar. sadece okurlar. teori, varsayım falan filan.
ateist propagandaların belki de en komiğidir.

bunu iddia eden kafirlerle çok tartıştım. hepsi de tamamen duygusal sebeplerle ve "allah böyle bir ayet indirmemeli" gibi tamamen keyfî varsayımlarla hareket eden; dini, anlamsız bir şekilde liberalizmi baz alarak yargılamaya çalışan ve din ve ahlak felsefesi konusunda yeterince bilgisiz kişilerdi. aradıkları dini kur'an'da bulamıyorlar; kendi nefslerine, hayvansal dürtülerine daha uygun bir din istiyorlardı. zor geliyor çünkü.

neyse, zaten ateizmin psikolojisi hakkında güzel bir yazı yazacağım.
kuranı okuyup direkt ateist olunmaz bence. kuran, herkesin ahlaken ve vicdanen yanlış bulacağı pek çok nokta olsa bile, yine de allah böyle istemiş olmuş denilebilecek bir kitaptır. inanmak isteyen taraf için göz ardı edilemeyecek düzeyde bir çelişki söz konusu değildir.

vicdanen kuranı sorgulayan kişi ateist değil deist olur ya da diğer dinlerde şansını dener.

kuranda yazanları gerçekten inkar edebilmek için bilimsel gerçekler ile çelişmesi gerekir. bunun için de sağlam bir bilimsel altyapı gerekiyor. bu benim izlediğim yoldu. bilimsel altyapımı sağlamlaştırana kadar ateist olmaya cesaret edemedim. çünkü gerçekten korkunç bir son ile karşılaşmak istemez kimse (bkz: cehennem).

bilim tanrıyı gereksiz ve dinleri geçersiz kılıyor.
ama ayette " bu apaçık bir kitaptır" ve " anlayıp düşünesiniz diye biz bu kuran'ı kolaylaştırdık" yazıyor.

kitabımız, çok da karışık olmasa gerek. sadece üzerine ciddi kafa yorulması yeterli olacaktır.
diğer tarafı tanımak, bilgi sahibi olmak doğrudur.