bugün

tarih kısmında tbmm dönemi yararlı gazeteyi soran sorunun doğru cevabı irade-i cedit değil hakimiyet i milliye olacaktı.
yarın ikinci aşaması olan sınavdır. bugünkü versiyonları haşırt derecesinde zor geçmiştir. yarın yeni facialar beklenmektedir. sanırsam ösym işsizliğin çözülmesini istemiyor. onlar da haklı. biz o kadar sınava o kadar paralar yatırmazsak nasıl zengin olur bu kurum. hey allahım!
Yıkmış geçmiş olan sınavdır. matematik sorularının zorluğu ve vatandaşlığın karışıklığı sandviç ekmek oldular. * öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorum sözlük.
Girenlerin , 'matematik fenalık getirdi' diye bas bas bağırdığı sınav...
garip bir sınavdı. tek tanımı bu bende. neydi o öyle ya. bu sınav neyi ölçüyorsa o ölçtükleri şeyden bende mevcut değil. leş gibi bir sınavdı. daha da girmem kpss'ye. bunların kimseyi atayacağı yok arkadaş. eğitim bilimlerinde bile resmen biyoloji sorusu çıktıysa artık biz ne desek boş. yazıklar olsun.
adı sınav gerisi hikaye. o ingilizce sorularını başbakana verseler de bize cevaplarını soylese olmaz mı. (bkz: one minute)
kazansanızda atanmanız ya hiç yapılmaz yada çok geç yapılır. bu yüzden fazla ciddeye almaya gerek yok.
eğitim bilimleri kisvesi altında bir adet biyolojisi sorusu sordukları sınav oldu bu. hele matematik sorularına hiç değinmeyeceğim bir ara matematiğe hiç dokunmamayı düşünsem de bir iki sorunun üstüne gidince çözebildim. coğrafyacı olmama rağmen coğrafyanın bir iki sorusunda ben bile takıldım.

(bkz: ösym götümü ye)
matematiğim iyidir, çalışmadan yaparım diyenin oturup düşünmesi gereken sınav. hayır, girenlerin hepsini matematik öğretmeni mi sandılar anlamadım ki. hayatımda ilk defa bir kök sorusunu yapamadım o da deltalı bi formülden yapılıyordu ki net hatırlamadıgım icin ugrasmadım.
türkcesi gecen yılki gibi kolaydı, tarih cografya da fena değildi ama vatandaşlığın güncel bilgilerle alakalı soruları fazla gereksizdi. istanbul'un ne zaman kültür baskenti olacagını sor, erzurum'da trabzon'da yapılacak organizayonları sor. illa istatistik, g 20 vs. bilinmeyecek ne varsa itinayla sorulmuş.
ingilizce bölümü anlasılabilen paragraflarlarıyla ve kolay çevirileriyle temeli olanların yapabilecegi düzeydeydi.
bi de sunu gec de olsa anladım. bu sınav icin kesinlikle dersaneye gidilmesi gerek.
(bkz: geçen yine kpss ye giriyorum)*
dünyanın en güzel ülkesinde dünyanın en b.ktan sistemiyle yaşıyoruz...ne halt etmeye çalışıyorlar ben anlamış değilim...2008 kpss için denmedik kalmadı, aşırı zor dendi, 13 soru için dava açıldı -diye biliyorum-, bu seneki onun gibi b.ktan olmayacak dendi, yok bilmem ge.en senekini hazırlayan komisyon herzamanki komisyon değilmiş de, ösym hatasını kabul etmiş de...gibi gibi saçmalıklar daha b.ktan bir sınavla karşılaştıktan sonra ortaya koydu ki; memleketimde bi b.kluk varsa, o temizlenmez...ona yenileri eklenir! biz de öküz kimin her seferinde seneyeki böyle olmaz abe, yok böyle bişi, komisyon farklıydı ondan zordu deyip geçiyoruz...
geçiyoruuuuuzzz...geeeeçççtik!
ösym: geçiriyoruuzzz...geeeeçirdiiiiik!
ölçme ve değerlendirme adlı dersten bizi sorumlu tutmalarına rağmen sanırım hala bu konuda ciddi sıkıntılar yaşayan bir kurumun/kurulun hazırladığı sınavdır. merak ettiklerim ise şunlardır:
-gelişim psikolojisi sorularında rehberliğin ve biyoloji sorusunun işi nedir?
-en kek olan işlem sorusuna fonksiyon sıkıştırıp yapabileceğimiz yegane soruyu neden mahvetmişlerdir?
-o kadar önemli gelişme varken(kabine değişikliği gibi) neden gidip türkiye'nin ithalat ihracatını sormuşlardır?
-madem genel yeteneğin diğer kısmı olan matematik bu kadar uğraştırıcı sorulardan oluşturuluyor, neden türkçe biraz daha az uğraştırıcı yapılmıyor?
bu liste böyle gider fakat bildiğim tek birşey varsa genç beyinlere ihtiyacı olan bu ülkenin bu şekilde gidip, yaşı gelmiş öğretmenleri emekli edemediği için bizleri atama konusunda zorluk çıkararak ne kadar yanlış işler peşinde olduğudur. ayrıca bir devlet niçin kendi eğittiği, sonra sınava tabi tutup üniversite eğitimi verip mezun ettiği öğrencilerini tekrar böyle bi sınava maruz bırakır?
şu anda sabahki oturumundan çıkılmış, saat 14.30 a kadar beklerken sözlüğe yazmama vesile olmuş sınavdır.
kısa bir değerlendirme gerekirse, ki bence gereksiz, işletme kısmı fena değil, iktisat kısmı o uzun ve karmaşık sorular sebebiyle içler acısı, hukuk bolumu akıllıca olduğu sanılan fekat gerizekalılıgı aşikae sorular sayesinde yorucu, maliye ve muhasebe ise dokunulmaz diyebilirim.
anlaşılan o ki, devlet bu sene memur alımı yapmayacak. *
bileydim ilköğretim sonunda okulu bırakır bir torna tesviyecinin yanında işe girerdim tilkilerini kafamda döndürmüştür sınavdır.

(bkz: ağlama melis)
(bkz: ağla lan melis ağla açıl)
soruları ve cevapları verilmeden bir çok forum sitesinde her kafadan farklı bir cevap çıkmasına neden olmuş sınav. herkes mi farklı konuşur bi cevap hakkında, vay anasını.
otoparkla ilgili sorudan anlaşıldığı kadarıyla ekonomik krize çare hükümet önümüzdeki günlerde kpssp34 ile değnekçi istihdam edecek.

uludağ haber ajansı, nerde kalmistik, ankara.*
tam iki ay boyunca, neredeyse yemeyip içmeyip, gücümün yettiğince gece gündüz demeden çalıştığım, bu süreçte kendime televizyondan telefon görüşmelerine kadar herşeyi yasaklamam sonucu çok daraldığım bir an bu sözlükle tanışmama vesile olan sınavdır kendisi.
sonuca gelince, genel kültürün yarısını yetiştirememem sonucu almam gereken puanın hayale dönüştüğü, yine de pişman olmadığım, yaş itibariyle 'önümüzdeki maçlara bakarız artık' rahatlığında olamasam da 'en azından denedim' yada 'allahtan ümit kesilmez' diyebildiğim, bugün itibariyle ders çalışmak dışındaki her şeyi çok özlediğimi farkettiren sınavdır.
an itibariyle soruların açıklanması rezaletine de sahne olmuş sınavdır. site açılmamaktadır, siteye girebilenler ise soruları açamamaktadır. kısacası ösym'nin yeni rezaleti.
çok çok iyi hazırlanmayanların kesinlikle başarılı olamayacağı sınavdır..çok fazla detaya inen soru vardı..özellikle matematik testinde..hiç çalışmadan girdiğim eğitim bilimleri testi ise beni kpss 2010 için korkuttu..hemen tamamı salt bilgiye dayalı sorularmış bunuda uygulamalı olarak öğrenmiş oldum..
insanların nefret edecekleri bir işe girmek için deliler gibi stres yaşadıkları sınav..

son 4 yılın aksine ilk defa girmediğim sınav. insanlar sabahın köründe uyanıp sınava gittiğinde havuz kenarında güneşlenip, bira yudumlamak da varmış..

gerçi her şeyin bedeli var..hafta içi de afedersin tutmadığım cinsel organ kalmıyo..
pazar günü yapılan ikinci oturumu pi'yi 3 alarak hacmini hesaplamamız gereken, 25 cm boyunda bir silindiri andıran sınav.. * *
ekonometri prof. seçme sınavı tadındaydı adeta, istatistik ona göre biraz daha iyi yani doçentlere göre diyelim.
diğer branşlar idare eder kıvamındaydı ama yapılabilitesi azdı.
ayrıca ecnebi düşünürlerin hem isimlerini, hem ne düşündüklerini ve hem de o tarzın isimlerinin bilinmesini isteyen sorular da beni benden almıştır.
soruların ve cevapların nacizane ösym sitesinde açıklanmasıyla sıvama aşamasına geçildiği sınav.
428.000 kişinin girdiği bir sınavdır bu.
eğitim bilimleri kısmında sapına kadar sistematik hata olan cevabı sabit hata olarak gösteren sınav. yine yanlış cevaplar havada uçuşuyor.
bünyemde inanılmaz derecede bir başağrısı yaratan sınav. vallahi daha bugün kendime geldim.
bu sınavla ösym insanları germe, onları üzme ve onlara baş ağrısı çektirme dallarında altın madalyayı hak etmiştir kanımca.