bugün

plakası 41 olup yaya geçidinde sadece mini eteklilere yol verilen yerleşim yeridir.
görsel
*
adı büyükşehir olarak geçse de her şeyin tek bir caddeye ve bölgeye sıkıştırıldığı bir il.
eğer herhangi bir iş görüşmesine veyahut bir karşı cins buluşmasına gidecekseniz, kesinlikle yürüyüş yolundaki dev çınarların altını kullanmamanız gereken şehirdir. o kuş hayvanının yaptığını hiç bir insan oğlu birbirine yapmıyor bugün. iki gün üst üste aynı yerde, aynı adamın kafasına sıçıyorsan ben bunda bir art niyet ararım arkadaş. kuş işi değil bu. başka şeyler dönüyor bu şehirde.
şehirlerarası alan kodu 262 olan il.
son giriler pek iç açıcı değil. 8 yıldır burada yaşayan biri olarak ben sizin içinizi açmaya çalışayım biraz.

Eğer ki 'kocaeli'de gidilecek neresi vardır?' derseniz, satır başlarına yazdığım yerlerden bildiğim yerleri anlatmaya çalıştım.

izmit'le başlıyoruz tabiki. sekapark, eski kağıt fabrikasının yeri şimdi ağaçlık, çimenlik, park, sahil kıyısı oldu. baharları laleler çıkar, yazları güreş yapılır, bazen konserler verilir artık. 2. etapında açılmasıyla iyice genişledi ve yeni bir projeylede plajyolu kıyısıyla birleştirilmektedir.

-şelale parkın, süper bir izmit ve marmara denizi manzarası vardır ve büyük bir yapay şelale yanınızda dururken sizde çayınızı içebilirsiniz.

-cafe break uzun zamandır gitmemiş olsamda izmitte en sevdiğim yerlerden biridir. fethiye caddesinin en üst kısmında köşedeki 2.katta köşedeki kafe.

-kafe de foto yürüyüş yolu üzerinde dolphin tarafına giderken sol üste bakarak giderseniz görürsünüz, sakin bir şekilde bir meyveli çay içmek ideal bir mekan.

-outlet center buranın neresi çekici bilmiyorum ama alışveriş mağazaları olduğu için galiba insanlar gitmeyi tercih ediyor, starbaks falanda var.

-fuar, at biniciliği deneyimi yaşayabilirsiniz, içerisinde büyük bir lunapark ve körfez güneşi denilen dönmedolapı barındırmakta. yazları canlı olmaktadır.

-barlar sokağını anında bulursunuz zaten söylemeye gerek yok.

izmitten anlatıcaklarım bu kadar aslında çok varda diğer ilçelerede değinmek istiyorum.

60 evler harikalar sahili gibi bazı kocaelililerin bile bilmediği gayet güzel bir sahile sahiptir. son yapılan düzenlemelerle sahil şaşırtıcı derecede ağaçlandırıldı, kıyı kesimi kum plaj şeklinde düzenlendi, spor alanları oluşturuldu. çay, kahve, nargile içebilmeniz için rahat aile sıcaklığında kafe ve/veya restaurantlar vardır.

Tütünçiftlik sahiliyle birleştirilerek kıyı boyunca yürüme uzunluğu arttırıldı ve ışıklandırmalarla geceleri farklı bir hava katıldı.

Körfez'de Muhsin Yazıcıoğlu Parkı gördüğüm en büyük mangal mekanı olma özelliğine sahip, hafta sonları tıklım tıklımdır.

Çenesuyu Çınarlı mesire alanı dere kenarına kurulmuş çeşitli meyve bahçeleri, voleybol sahası, salıncakları, yazları çalışan fayton hizmetiyle, doğal havasıyla gerçekten iç açan bir yerdir. bisiklet ve yürüyüş parkuruda vardır.
Çenesuyunda ayrıca olimpik buz pateni pisti bulunnmaktadır.ücretleride gayet makuldur.

maşukiye'de dere kenarında, temiz doğal havada alabalık yiyebilirsiniz. ayrıca maşukiye taraflarında soğuksu gibi yanıkdere gibi trekking parkurları mevcut. gitmiş gezmiş biri ve doğayı çok seven biri olarak kesinlikle tavsiye ederim.

gölkay park kocaeli'de su kayağı yapmak isteyenler, denemek isteyenler için gayet makul fiyatlarla yapabilecekleri bir gölettir. 30 tl ilk eğitimi veriliyor ve 2 saatlik. sonra ki zamanlar için 2 saati 20 tl gibi gayet güzel bir fiyatı vardır.

sapanca sukay, kocaeli'den halk otobüsü var diye burayı da katıyorum işin içine. mükemmel bir yer tek kelimeyle. asuman krause'nin bile geldiği bir mekan. öyle sakin ama öylede güzel bir yer. su kayağı yapmak isteyenler samanlı dağlarını bir yandan izlerken bir yandanda 850 metrelik parkuru heyecanla geçme zevkini yaşayabilirler.

istanbul'a 1 saat, sakarya'ya 50 dakika, bursa'ya da 2 saat uzaklıkta olup adeta hepsinin merkezindedir.
istanbul'un tozu dumanına karışıp 3 bin tl maaş için çırpınmak yerine 2 bin tl'yle kocaeli'de yaşamayı tercih ederim açıkçası. çok istenirse zaten haftada bir git, gez, istediğin zamanda dön, kurtul şu kalabalık şehirden.

şimdilik diyeceklerim bu kadar daha fazla anlatırdım fakat yoruldum, eğerki gelip gezmek isterseniz, ben buralardayım, bir italyan kapiçünomu içersiniz.

şehrinizin değerini bilin sevgili kocaelililer.

lililerle adlı şarkıdada ismi anılmaktadır o da burada;
http://www.youtube.com/watch?v=jS3vW0nam5k

ayrıca kendi çekimlerim olan bir kaç video'yu da sizlere sunmak istiyorum;

http://www.youtube.com/wa...-QN3cqK6WiQhA&index=3

http://www.youtube.com/wa...-QN3cqK6WiQhA&index=1

http://www.youtube.com/wa...-QN3cqK6WiQhA&index=2
depremden sonra insan kalitesinin düştüğü, doğduğum il. ben küçükken çarşıda 2 cm etekle dolaşsalar kimse bakmazdı. şimdi etraf yamyam doldu maalesef. bir gün çarşıda dolaşırken yediğim laflardan (ki o zaman lisedeyim bizim lisede de etek boyu uzun olmak zorunda, gayet usturuplu bi tipim var) bunalıp, en son arkadasım ve benim aramı kastederek ''ortalarından gecıyım mı karşiim?'' diyen cocuga ''sen git ananın ortasından gec'' demek zorunda kalmıstım. Çocuk orda taş kesildi tabi. Neyse sonuç olarak severim yine de Kocaeli'yi, izmit. Burası Basra değil izmit Körfezi ne de olsa.
ikamet ettiğim ve zirvesini sabırla beklediğim ildir.
gezilecek bazı yerlerin ilçelerde (uzak) olması üzücüdür. ayrıca trenin kaldırılması öğrencileri yıkmıştır.
Sıkıcı olmakla beraber, yürüyüş yolunda her an kafanıza kuş boku düşebilecek bir il.
pek bir çekici yanı olmamasına rağmen sevdiğim bir şehirdir. sekapark harbi hoş mekan.
bambaşka hayallerle gelinmiş , hayaller gidince önce bir boş görülmüş sonra kadim bir dost gibi kucaklamış şehirdir.

öyle ne çok kalabalık ne de çok tenha , ne öyle metropol ne de kasaba mütevazı kendi haline yaşanılası bir şehirdir.

güzel mekanları vardır * onun haricinde bu aralar biraz soğuktur göt buzlandırır ama yine de sevilir.

hem ne demişler mutluluğu sende bulan senindir gerisi misafir * *
seneye ikamet edeceğim sanayi kenti,kocaelide yaşayan biri ulaşabilir mi bi kaç sorum var da.
çok tatlı sevimli bir şehirdir kocaeli ya.
2 bira içmek için ölü balık gibi kokan barlar sokağına çıkarsın, damsızsın diye içeriye alınmassın. Dam var mı dam? kapıdayım bak.

edit: imla
Körfezi mavi bayrak almış, son 2-3 yılda temizlik anlamında önemli gelişme göstermiş olan ilimiz.
Kültürel açıdan pek bi aktivitenin olmadığı ildir doğru dürüst kitapçı bulamazsınız. Ama istanbul a yakın olması açısından bi o kadar da güzeldir.
çin lokantası olmayan ildir.
not: yazar burada yardım etmiştir.
Sevilesi şehir,üniversite için de ideal oh mis.
kro şehri.
Sanayi sehri olmakla birlikte yakin zamanda cehresini degistirmektedir.
Merkez ilcesi izmit ilin en ragbet goren yeridir ve karadeniz kiyilari ve kartepe sanayi sehrinin eglence mekanlari arasinda bulunur.

Pismaniyesi ve piskinde satilan simiti tavsiye edilir.
Her ne kadar kolpaeli desek de komşudur, candır.
orta dünyaya benzeyen şehir.

nuh çimento fabrikası misty mountains'a, tüpraşın alev bacaları da sauron'un kulesi barad-dur'a benziyer vesselam.
dünya tarihinin en büyük komutanlarından hannibal barca nın vefat ettiği yer.1934 yılında buraya bir hannibal heykeli yapmak için yarışma başlatılmış ve atatürk ün beğendiği 5 numaralı proje kabul edilmiştir.
istanbul ve bursa gibi metropollerin arasında ve birazda gölgesinde kalmış şehir. aslında büyükşehir'dir nüfusu 1,600,000 civarındadır ama nedense komşuları istanbul ve bursa'ya göre daha sönük kalır.
merkezi izmit şehrinin nüfusu 315,000 ilçesi gebze'nin nüfusu 500 bin civarındadır, böyledir işte...