bugün
- manifest dinleyen erkek10
- türkiye7
- aşk acısı çekiyorum sözlük20
- birleşik krallık3
- sözlük yazarlarının kıro olmaları7
- insan zamandan ibarettir3
- almanya5
- lahmacun yiyen insan kırodur4
- mauro icardi3
- ispanya7
- hırvatistan16
- avusturya3
- fransa3
- bir erkek ve bir kız arkadaş olabilir mi15
- dost2
- hükümet değişse ülke düzelir mi17
- aykolik'in iyi bir yazar olması5
- memurların 4 gün mesai 3 gün tatil istemesi6
- yaz yemekleri5
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması9
- scooter'a 6 kişi binmek5
- taksici muhabbeti5
- mesele ne senin benden ayrılman2
- adını yoldaki taşlara yazdım4
- spiderman mi döver batman mi5
- mohamed salah ghaly12
- aylık 700 milyon lira iyi para mıdır sorunsalı2
- evlenilmeyecek 4 erkek10
- deprem2
- muğla2
- marmaris2
- ayda bir baklava yiyince kilo alacağını sanmak8
- gram altın4
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay10
- gocu bay bey birader3
- nirmal purja2
- ismet gürbüz mehdi mi mesih mi sorunsalı2
- gulmekicinyaratilmis11
- stres yönetimi6
- 7 ağustos 20012
- trabzonspor6
- elalem ne der4
- petrol4
- küfür2
- doğuda yaşayan yazarlar5
- arkadaşlar ben güzel miyim6
- mekana müşteri çekecek kadar güzel olmak4
- opel alman arabası mı sorunsalı6
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı3
- gammazların çok kötü insanlar olması3
herman hesse'nin aynı isimli kitabındaki, bir başına takılan, özgür roman kahramanı.
(bkz: bir ihtimal daha var)
"sen incil'den fazla şey bekliyorsun.neyin gerçek olduğunu, yaşamın aslında nasıl bir düzene uygun olarak akıp gittiğini herkesin kendi kafasından bulup çıkarması gerekiyor,kimse kitaplardan öğrenemez.."
hesse'nin vasat romanı.
spoiller------
knulp adlı şahıs özgür olcam diye verem olup ölmeden az önce tanrıyla geyik yapıyor. tanrının hadi yine iyisin mealindeki sözlerinden sonra ölmek üzre kar üstünde gözlerini kapıyor.
spoiller------
spoiller------
knulp adlı şahıs özgür olcam diye verem olup ölmeden az önce tanrıyla geyik yapıyor. tanrının hadi yine iyisin mealindeki sözlerinden sonra ölmek üzre kar üstünde gözlerini kapıyor.
spoiller------
yapı kredi yayınlarından çıkan herman hesse'nin öykü kitabı knulp temel olarak üç öyküden oluşuyor.
knulp'un yaşamından üç öykü;
ilkbahar Başı
Knulp'a ilişkin anılarım
son
ayrıca bu kitap bu öykülere ek olarak, hesse'nin ölümünden sonra gün ışığına çıkan iki fragmanı da içeriyor. bunlar hesse'nin ölümünden sonra bulunan yazıları içinde knulp'la ilgili fragmanlar;
göçebeler üzerine
knulp'un sonu
--spoiler--
tüm yaşamı yollarda geçen ve yine yollarda sona eren bir göçebenin hikayesi knulp. canının çektiği yere ''konan'', ama çok duramayıp yine ''uçan'' bir özgür ruhun kısacık destanı.
herman hesse'ye göre, knulp gibi figürlerin kimseye yararı dokunmasa da, yararı dokunan kimilerine oranla çok daha az zararı dokunur. knulp gibi yetenekli ve hayat dolu insanlar, yaşadıkları çevrede kendilerine yer bulamıyorsa, bunda onlar kadar çevreleri de suçludur.
hesse, tıpkı knulp gibi, uzun yürüyüşlere çıkmaktan ve doğayla başbaşa kalmaktan hoşlanan biriydi.* bu anlamda onun ruhunun uçarı yanını da simgeleyen knulp, hesse'nin ilk dönem düzyazıları içinde ışıldayan küçük bir mücevher.
--spoiler--
knulp'un yaşamından üç öykü;
ilkbahar Başı
Knulp'a ilişkin anılarım
son
ayrıca bu kitap bu öykülere ek olarak, hesse'nin ölümünden sonra gün ışığına çıkan iki fragmanı da içeriyor. bunlar hesse'nin ölümünden sonra bulunan yazıları içinde knulp'la ilgili fragmanlar;
göçebeler üzerine
knulp'un sonu
--spoiler--
tüm yaşamı yollarda geçen ve yine yollarda sona eren bir göçebenin hikayesi knulp. canının çektiği yere ''konan'', ama çok duramayıp yine ''uçan'' bir özgür ruhun kısacık destanı.
herman hesse'ye göre, knulp gibi figürlerin kimseye yararı dokunmasa da, yararı dokunan kimilerine oranla çok daha az zararı dokunur. knulp gibi yetenekli ve hayat dolu insanlar, yaşadıkları çevrede kendilerine yer bulamıyorsa, bunda onlar kadar çevreleri de suçludur.
hesse, tıpkı knulp gibi, uzun yürüyüşlere çıkmaktan ve doğayla başbaşa kalmaktan hoşlanan biriydi.* bu anlamda onun ruhunun uçarı yanını da simgeleyen knulp, hesse'nin ilk dönem düzyazıları içinde ışıldayan küçük bir mücevher.
--spoiler--
"oysa şimdi başını alıp gitmişti knulp, ben de tek başıma ve düş kırıklığına uğramış olarak geride kalmıştım. suçu knulp'tan çok kendimde görüyordum, artık yalnızlığı tek başıma yudumlayacaktım, knulp'a göre herkesin yaşamakta olduğu, benimse asla tümüyle inanamadığım yalnızlığı. acıydı bu yalnızlık ve sadece ilk günle sınırlı kalmadı, arada kuşkusuz biraz hafifler gibi olduysa da, o günden sonra bir türlü sona ermedi."
aylak adam'ı anımsatan hermann abi kitabı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar