bugün

binlerce kitabın tanıtıldığı yerlerdir. ha sadece kokusu güzeldir o ayrı.
bu yıl iki saatte gittiğimiz, iki saatte döndüğümüz fuardır. bu fuarı şehir içinde bir yer bulup neden yapmazlar anlamam. beş saat kitap okumayan binlerce insan yollarda sefil oluyor.
birçok yazarın imza günleri ve söyleşilerinin düzenlendiği, ulaşımı zor olsa da hem güzel bir gezi olması bakımından hem de uyguladıkları ucuzluk politikasıyla acayip faydalı bir ortam. bursaya martın ilk haftası gelir ve biz 1 hafta boyunca o güzelim kitapları buttim'in arka tarafındaki fuar alanında misafir ederiz, iyi ağırlayamadığımız kesin ama kitaplar da her zaman biyerlere atılmasıyla zaten çilekeştir. ayrıca hiç olmaması gibi bir ihtimal düşünüldüğünde onlar da tek daha fazla insana ulaşalım diye her türlü çileye katlanırlar.

(bkz: kitap en iyi dosttur kim ne derse desin)
nihat genç'in 1 saatlik konuşmasını dinlediğim, türkiye'nin en entellektüel fuarı. bu sene kitap fiyatları bazı standlarda pahalı olsa da hiç pazarlık yapmayacağını düşündüğünüz firmalar bile pazarlık yapınca %10-15 daha indirim yapmaktadırlar. fuarda 2 sene önceki gibi bir sağcı solcu yayın gruplaması olmamış, standlar daha rastgele dağılmış görüntüsü vermektedir.
(bkz: pazarlıkçılık)
Yıllardır gitmiyorum; Beylikdüzü'ne fuar götüren HÖDÜKLÜĞE tepkimden... Beylikdüzü: (Afedersiniz) istanbul için bile DAĞIN BAŞI!

Dün gittim. LEŞ! Diğer fuarlarda görülen asgari 'şıklık' standartlarına bile uymuyorlar, kitap fuarında.

Gördüğüm EN iLGiNÇ ŞEY, bu fotoğraftaki şey oldu:

Kalp cerrahı BiNGÜR SÖNMEZ'in Hindistan'a kafayı takmış ÇOK JANTi bir abisi varmış.

Tekin Sönmez: RUH ŞiFACISI 'olarak' kitaplar yazıyormuş; kendine stand açmış; orada Birgün Sönmez de vardı.

iki kardeşi birbirine HiÇ YAKIŞTIRAMADIM desem ayıp olur mu? Birgün Sönmez, çok tipik bir NORMAL ADAM iken...

Kardeşi (ağabeyi) TEKiN SÖNMEZ, tam bir 'egzantirik'....
http://galeri.uludagsozlu.../kitap-fuar%C4%B1-351867/
Kocca fuarda bula bula tek kitap buldum, satın alabileceğim:
Mehmet Akif'in KURAN ÇEVRiSi. Kitapçıda 35 tl olan çeviri, fuarda 25 tl.
http://www.mahyayayincilik.com.tr/inc11.htm

Kuran'ın en iyi Türkçesini Akif'ten okuyabileceğimizin HAYALiNi KURMUŞTUM yıllarca...
FECi BiR DÜŞKIRIKLIĞI YAŞADIM:
Akif'in YAKILMAKTAN KURTULMUŞ KURAN ÇEViRiSi, çok anlaşılır DÜZ BiR TÜRKÇEYLE yapılmış...

Akif, şairaneliğini Kuran çevirisi için KESiNLiKLE KULLANMAMIŞ...

Bir gecede oturup, okudum. Elimizde sadece Kuran'ın 3'te birlik çevirisi kalmış zaten.

Özür dilerim dindar arkadaşlarımdan ama, Kuranı HER TÜRKÇE OKUYUŞUMDA biraz daha düş kırıklığı yaşıyor ve dinden uzaklaşıyorum.

Bakara suresi: Bir Kutsal kitap, adet gününde kadınlarla cinsel ilişki kurulmaması gerektiğini neden kendine konu etsin be abicim ya?

Ne işin var senin, cinsel ilişki konusundaki, evlilik konusundaki ince ayrıntıları bize anlatmakla?

Bakara'yı her okuyuşumda, Kutsal kitapta Allah'ın bize neden bu kadar çok KORKUDAN - BENDEN KORKUNDAN söz etmesine anlam veremiyorum.

Bakara, özetle, BENDEN KORKUN ve iŞiME KARIŞMAYIN diyor.

Allah'ı KORKULACAK bir yaratıcı olarak, bizzat Allahımız Kutsal kitapta kendisi tarif ediyor: Yok, bu durum içime sinmiyor!

Kuran'ın en sevdiğim bölümleri, zenginleri, SERVETLERiNi DAĞITMAYA TEŞViK EDEN bölümleri. ihsan Eliaçık'ın kulakları çınlasın!
Cehennemin dibinde beyler. 2-3 saat yol sürer mi arkadaş, gittiğime pişman oluyordum neredeyse. aradığım kitabı bulunca iş değişti tabi.

(bkz: Buz ve ateşin şarkısı - Taht oyunları)
Yarın gitmeyi düşündüğüm. Eminim çok zevkli olacak.
cnr da tüyap kitap fuarına rakip olarak yandaş medyanın açtığı fuardır.

ağırlıklı olarak böyle dinci kitapları yer alır ve haliyle bomboştur. ahahahaha.
(bkz: şekerci dükkanı)
Acayip süper bir ortamdır. O kitapların kokusu, tıpkı en derin doğa kokusu gibidir. Doğayı hissedersiniz ama kitaplarda yaşarsınız o kokuyu.
Hoş ortamlardır kıymetini biliniz.
görsel

Hiç bitmesini istemediğim fuardır. Daha borç parayla almadığım kitaplar kaldı.p
Şuan bulunduğum yer.
Her yıl olduğu gibi bu yılda heyecanla geldim fakat,hem ilk günleri olmasından kaynaklı hem de davutoğlu geldiği için bir sürü koruma ve güvenlik önlemleri sebebiyle yollar ve fuar alanı çok çok çok kalabalık. Siz bugün gelmeyin.
19 veya 20 kasım'da bulunacağım fuar. bugün sinan meydan vardı kaçırdım, 19'unda osman paşam var sizide beklerim.
12. Angara Kitap Fuarından Kalanlar
Eskiden Kocatepe Camisinde idi, şimdi Çukurambarın ortasında, herkesin giremediği Koç Kulelerinin karşısında, Ak Parti Genel Merkezi çaprazında, ünlü Başyazı Camisinin yanında, Ankara'nın gözde eğlence cafe ve pub mekanı Öküz'ün karşısında ATO Congresiumdaki Kitap Fuarına son gün gittim, gördüm demekse;

• ATO etrafında alabildiğince tezgah acan köfteci, simitçi ve tatlıcıları,
• 2 lira kişi başı giriş ücretini,
• Gişe ve danışmada başörtülü ve örtüsüz senkrezasyonunu,
• Ne var havası yapan yeme-içmeye vakfedilmiş görevlileri,
• Çocukları ile sevindirik entel havası eğlencesine gelenleri,
• 1 günde yazar olan asker-polis emeklisi kitaplarını,
• islamcı ve ulusalcı yayınevlerinin komşuluğunu,
• Diyanet yayınları standındakilerin özgüvenini,
• Boğaziçi üniversitesi yayınlarının kalitesini,
• imza verip kitap satmak için az daha kolunuzdan tutacak yazarları,
• Heyecan vermeyen hırsızlama bakmalık sahaf festivalini,
• işine gelmeyen yazarlarını tanımamazlıktan gelen yayınevlerini,
• Ticarete kayan çoçuk yayınevlerini,
• Köşe başı Hatay künefecisi,
• Ve sayamadığım daha ötelerini

gittim gördüm.

Amacınız kitap deryaları arasında gezmekmi, ucuza kitap kapatmakmı, entel dantel olmak için 'fuara gittim' demekmi, yoksa bakıyorduk havasımı onları bilemem. Şayet niyetiniz zamanın nasıl geçtiğini falan unutmaksa, ünlü/ünsüz yazarlarla bir selfi ise görecesi bol kitap Fuarlarını boş vakti olanların gezip dolaşmasında fayda var tabiki.

Yoksa inernetten alsanız daha ucuza alabilirsiniz. Ancak para verseniz bunların üçünü beşini bir arada göremez ve bu kadar kitaba da dokunamazsınız velhasılı benden söylemesi. Elim boş dönmeyeyim diye bende 3-5 tane kitap aldım açıkcası. internetten alsam 1 kitap daha fazla alabilirdim bu paraya fakat olsun bol nakit ve bol vakitle o kadar çok dokunabildim ki kitaplara pişman değilim.

Ve yinede günün sonunda bu kadar kalabalık, bu kadar çoşku, bu kadar çok dokunan ve okuyan insan var neden bu haldeyiz diye de düşünmeden de kendimi alamadım yine de. Şu fanide herşey göründüğü gibi değil yinede benden söylemesi.
Özellikle son 5-6 yıldır anadolu şehirlerinde yapılan fuarlar kepazeliktir diyebilirim. Şehrin kültürüne, okumaya, insanlığa gram faydası yok çoğunun. Tamamen ergenlere yönelik toplumu yozlaştıran kitaplar pompalanıyor. Yüzlerce ne bastığını bilebilmeyen sözde yayınevlerinin işgali altında bu fuarlar. işin kötüsü yerel idareler bunları destekliyor. Öğrencileri zorunlu olarak buralara taşıyor. Devlet stant açana destek veriyor. Bu işte en kazançlılarsa, bir şekilde isim yapmış çoğu sözde yazar oluyor. Çoğunun kaşe bedeli 3-5 binden başlıyor. Bazılarının yazdıklarını okuyabilmek için baya uçmuş bir kafa olması gerekiyor yoksa çekilmiyor. istanbul dışında yapılmamalı. Bu israfa dur denilmeli.