bugün

görsel
görsel
çok yakışıklı bir araç. alan memnun satan memnun.
dct dışında bir şikayet duymadım.
bence gayet güzel fiyatlara alınıp satılabilir.
bu biraz daha ulaşılabilir bir araç.
kullananı baya memnun. yakından da baktık ailecek.
4-5 yıl kullansan 4-5 yıl boyunca memnun kalırsın.
Dctnin tek problemi 70-80 binde bir kavramasının bitmesidir. Onun dışında problemi yok. Masraf 30 bin
en fazla 2.2 milyona alınabilecek en iyi sıfır araba olduğunu düşünüyorum.
tek sorunu dct. ama o da 5 yıl garantili.
1.5 t-gdi 160hp motor tam anlamıyla bir mühendislik harikasıdır.
--spoiler--
1.5 t-gdi 160hp motor tam anlamıyla bir mühendislik harikasıdır.
--spoiler--

sıfırlarında 2 seçenek var.
1.0 t-gdi hibrit destekli.
1.6 t-gdi var bir de.

ailecek baktık beğendik. bize en uygunu 1.6 diye düşünüyoruz. 2-3 sene kullanıp satacağız. 1.6'ları iyi midir ? 1.5 dizel Fluence'tan geçeceğiz.
--spoiler--
ailecek baktık beğendik. bize en uygunu 1.6 diye düşünüyoruz. 2-3 sene kullanıp satacağız. 1.6'ları iyi midir ? 1.5 dizel fluence'tan geçeceğiz.
--spoiler--

Abi 1.5 dci’den sonra uçağa biniyormuşsun hissi yaratır haha. Ancak 1.6 t-gdi motorun 1.5 t-gdi farkı nedir gerçekten bilmiyorum. ikisi de 160hp imiş. Sarı sitede de 1.6 araç yok gibi birşey. Yetkili satış noktalarına sormak daha sağlıklı olacaktır
tamamdır hocam. eyvallah. iyi günler.
Dct alma dsg alma, vct alma derken alacak araba kalmıyor, o hesapla mesela toyota da alamayız ki hesapta yolda bırakmayan araba. Bendeki eat8 şanzuman, şanzumanların kralı ama arabada sadece süspansiyon ve şanzuman kral, gerisi çöp, onu nasıl yapacağız anlamadım. Parası olanlara f1 şanzuman da, konfor da, malzeme kalitesi de, elektronik kalitesi de helal, parası olmayanlar hep endişeli..
Bu dsg,dct(çift kavrama) cvt gibi şanzımanların üretilmesinin 2 sebebi var.
1 arabanın az yakması
2 sıkıntı çıkarıp üreticiye para kazandırması

Yoksa bu bu şirketler için her arabaya zf8hp, eat6, A6MF1 6/1 şanzıman koyup 350-400 bin km yaptırmak sıkıntı değil. Ancak bu sıkıntısız Tork konvertörlü şanzımanlar çift kavramalara göre fazla yakıyor ve arızalanıp üreticiye para kazandırmıyor
biraz da maliyet söz konusu.
tork konvertörlü şanzımanları üretmek daha masraflı. haliyle arabanın fiyatını da uçuruyor.

genelde markalar maliyet düşürmek ve ucuza satmak için kuru tip çift kavrama şanzıman üretip kullanırlar.
© copyright 2005 - 2026