bugün

kocaeli'de bulunan turkiye'nin yeni kayak ve tatil merkezi. istanbul'a yakınlığı nedeniyle hafta sonu tercih edilebilecek, zamanı kısıtlı olanlar kayak tutkunları için ideal bir yer.

ayrıca yaz aylarında da sapanca gölü manzarasında kafa dinlemek temiz hava almak için mükemmel bir yerdir.
çocukluk yıllarının "keltepe"sidir.

ahali hala keltepe demeye devam etmektedir.

cevresinde yaşayanlar için bir kayak merkezinden öte,
kışın, kubbe fırınlarda yakmak için, oduna gidilen bir yerdir.
yada çocukluk yıllarında, geceleri ordan inen kamyonların farlarını takip ederek oynanan oyunların mekanıdır.

zirveye ilk kar düştüğünde, (ki erken düşer kasım gibi.) artık kış gelmiştir.

zirvesinde bir tv vericisi bulunmaktadır.
bu vericinin presoneli sık sık mahsur kalır ve halikopterle ikmal sağlanır.

buranın manzarası ise gercekten anlatılmazdır.

keltepe nin orta yüksekliklerinde bol miktarda restorantlar mevcuttur.
buralardan köyler, sapanca gölü, izmit körfezi
yeşil bir fon üzerinde seyir ziyafeti sunmaktadır.

cok sessiz olması sebebi ile aşağıdaki köylerden yükselen pek cok sesi duyabilir, hayret edersiniz.
(bkz: kocaeli)
zirvesine green park bir otel kondurmuşdur. yine otelin yakınlarına, otele ait bir kayak merkezi tesis edilmektedir. dikkatimi çeken garip durum ise 1700 metreye yakın tüm dağ yolunun, sırf zirvede green park oteli var diye belediye tarafından astfaltlanması. şimdi şehir merkezinde bile astfalt bekleyen metrelerce ana yol olduğuna eminim.

(bkz: peşkeş)
kayak sezonu nispeten kısadır. kayak yaparken diğer merkezler gibi çam ormanları da yoktur, zira orman yapısı kestane, kayın, meşe ağırlıklı olduğundan kışın odun olurlar. ama kayarken güzel havalarda izmit körfezini ve sapanca gölünü aynı anda izleyebilirsiniz.
barındırdığı kayak merkezinde beş yıldızlı bir otel, 4 adet lift ve 12 adet pist vardır. otel bölgesi 1200 m. yüksekliktedir. zirve ise 1606 metrededir. sezon aralık sonunda açılır, mart başlarında biter. ancak lodoslu günlerde kar seviyesi hızla azalabildiğinden* gitmeden önce arayıp sormak gerekmektedir.
yollarının yapılmasıyla daha güvenli hale gelen öğrenciyken kaldığımız yuvam akarcadaki evimizden eşsiz manzarasıyla göz zevkimizi artıran eski adıyla keltepeler..
burada bulunan kartepe green park otel son derece güzeldir. 5 yıldızlıdır. hizmet kalitesi üst düzeydedir. uludağın tahtını yakında devralacaktır.
kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu kayak merkezi. 12 adet pisti bulunmaktadır.
Kartepe, (eski bilinen adıyla Keltepe), Kocaeli / izmit'in güneydoğusunda, Samanlı dağları silsilesinin en yüksek noktası 1650 m. yüksekliğinde Marmara Bölgesinin ikinci yüksek dağıdır. Zirvesinde kurulan Kartepe kayak tesisleri ile yakın zamanda turizm yönenden de gelişmesi beklenmektedir.

Ekseni genellikle birinci zaman kayaçlarından oluşan dağ, maki ve orman örtüsüyle kaplıdır. Fındık, Meşe, Kestane çok sık bulunan ağaçlardır. Ormanlık kesimlerde geçen yüzyıllarda yerleştirilmiş göçmenlerin köylerine rastlanır. Bu kesim az nüfusludur. Buna karşılık, dağ eteklerinde zeytinlikler ve meyve bahçeleri arasında sıralanan köyler ve kasabalar vardır.~http://tr.wikipedia.org/wiki/Keltepe~

kocaeli maşukiye'ye bağlıdır kartepe yüksekliği 1650 m. 12 adet pisti vardır. 4 adet lift vardır. ortalama kar kalınlığı 0,40 m (min.0,05 m, max.0,90 m) aralığındadır. gidilip görülecek bir yer olmakla berbaer ayrılmak istemeyeceksiniz... maşukiye il sınırından itibaren yaklaşık 2 saat yol aldıktan sonra kartepe'ye varıyorunuz. tabi bu yol yani kar durumuna bağlı olmakla beraber uzayabiliyor... kocaeli'ye gelince evet gezip görülücek çok güzel bir yer manzaraları, sapanca gölü, uzunkum, sapanca sahil, adapazarı, izmit... ama sadece bir müddet kalnabiliyor istanbul'un hareketliliğine alışmış kişiler benim gibi zorluk çekebilirler... sadece birkaç gün kalmayı sevdiğim fakat yaşayamıyacağım bir şehir... ama kartepe'yi görmelisiniz... kartepeye çıkarken de bu soğukta maşukiye'nin alabalığı çok iyi gider... genelde özel olarak herkes maşukiye'ye balık yemek için gider.
Kocaeli / izmit'in güneydoğusunda, Samanlı dağları silsilesinin en yüksek noktası 1606 m. yüksekliğinde Marmara Bölgesinin ikinci yüksek dağıdır.
bayramda falan gidilmemesi gereken kayak merkezi. liftler son derece yetersiz. telesiyejlerde 30 dakikada anca sıra geliyor. liftler ve pistler çoğalırsa gayet güzel olabilir. pistlerin çoğu kolay. çok dik bir de teleskiye sahip ayrıca. burada yarı yolda düşerseniz, düzlüğe kadar durmanız pek mümkün değil. gidilmesi için en uygun zaman bayram ve resmi tatilin olmadığı hafta içleri gayet boş ve sakin olabilmekte.
futbol takimlarinin yaz kampı için sezon öncesi tercih ettikleri yeni gözdesi.
uludag'i out edemeyecek mekan. yirtsa da yapamaz.
istanbul'a yakın oluşu sebebiyle kısa tatillerde uludağ yerine tercih edilebilecek yerdir. uludağ'ı birincilk koltuğundan kaldırabilir mi dersek, cevabı hayırdır. ancak yakınlığı, muhteşem sapanca gölü manzarası ile iyi bir alternatif olarak bakılabilir. yolları da düzenlenmiş, asfaltlanmış, mis gibi olmuştur. bir de gittiğinizde sis yoksa tadından yenmez.

günübirlik geziler için de idealdir. gidip kafanızı dinlersiniz, havası temizdir, akşam evinize dönünce mışıl mışıl uyuyabilirsiniz.

eteklerinde de maşukiye bulunur, ki kiremitte alabalığı tavsiye edilir.
kırk yıllık keltepe. imara açılınca adını beğenmeyip değiştirdiler.
zamanında bir ilçeye bağlı beldeyken, şimdi bağlı olduğu ilçeyi kendisine bağlı belde yapmış ilçe..bunda kayak merkezinin getirdiği popülarite etkili olmuştur tabii ki..kocaelinin 12 ilçesinden birisidir.. türkiyede, doğalgaz hattının bağlandığı en yüksek yerdir ayrıca.. yüksekliği 1800 m.. turkcell süper lig kulüplerinin yaz aylarında kamp yaptığı yerdir aynı zamanda..
(bkz: kayserispor)
(bkz: denizlispor)
(bkz: bursaspor)
an itibariyle bir adam söğüşleme mekanı olduğu anlaşılmış yerdir.
(bkz: keltepe)
haydarpaşadan trene binip, büyükderbentte tren yolculuğunuza son verdiğinizde, 2 saat içinde memleket değiştirmis havası veren, memleketimin bambaska bi nahiyesi. tarihi bir tren istasyonu, yeşilin en güzel tonları, temiz hava, tazelenmek. ardından otobüs yolculuguyla, istanbulun kirlenmiş hayatına inat, anadolunun sunilikten uzak, hala çelik çomak oynayan cocuklar kalmıs mı dedirten kareleri.
2009'da kurulan ve merkezi köseköy olan kocaeli ilçesidir aynı zamanda.
ağustos ortasında yorganla uyunabilen yer. * *
trt yansıtıcısının yanındaki mağarada gömü olduğu söylenir, çobanların attığı taşlarla dolmuştur...
son altı aydır yaşadığım kocaeli ilçesi. yenilenmemde faydası büyüktür. ama genç bireylerin uzun süre tahammül edeceği bir yer değildir. psikolojik detaylardan sonra biraz yukarı çıkıp pistlerinden otelden falan bahsedeyim. otel tam bir şark zihniyeti yönetimindedir. daha fazla detaya gerek yok sanırım. pistler kısadır ve çok sıra beklenir. ancak geyik alanı pisti olarak adlandırılan pist hiç bitmesin denecek kadar sevimli bir manzaraya sahiptir. böyle ağaçların içinden falan geçtiğin şirin bir pist. olurda merak eden varsa şu an kar kalınlığı 50 cm dir. hafta sonuna kaymak imkansızdır. artık 2010 yılbaşına kısmetse. *
Bünyesinde Acısu ( yaşadığım yer ) , Büyük derbent, maşukiye, eşme, uzuntarla, uzunçiftlik, köseköy, arslanbey, sarımeşe ve suadiye belediyeleri vardır.