bugün
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- tai lung vs gocu22
- kullanıcı adı değişmiyor2
- true nickli yazar18
- sözlüktekiler kaç yaşında10
- kürtler asimile edilmelidir11
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor20
- habire1227
- asrın soygunu5
- analı avratlı sözlük kavgaları8
- teslimiyet4
- 1 gocu'ya 4 kişi dalması7
- bu ne soğuk amk5
- sözlükte kavga olacak hissi4
- tuvaletin evin dışında olması6
- kadınların reddedemediği teklifler6
- manisada okul saldırısı17
- karılı kızlı tiktok yerine sözlükte takılan tip4
- et döner dürüm9
- türkiye medeni bi ülkeyse neden hristiyan yok28
- sarı poşet kudurtması13
- gocusuz bir sözlük5
- evliliği ayakta tutan güçler13
- şemsiyeli olayının gerçek yüzünü açıklıyorum8
- yanlışlıkla plaj şemsiyesine diklemesine oturmak6
- allah'ın yasakladığı cinsel ilişkiler10
- afrikalılar gariban avrupa emperyalist yalanı17
- bir erkek ile yanlışlıkla göz göze gelmek5
- ecevit döneminin kepazeliği5
- krt tv4
- özel den turgutlu saldırısı öğrencilerine telefon2
- uludağ sözlük adalet sistemi5
- erkek kavgasının çok sıkıcı olması5
- seviyenin bugün yükselmesi için ne yaptın5
- sözlükten soğumak için fırsat gözleyen yazarlar3
- sözlüğün embesillerle dolu olması4
- sürekli birilerine cevap yetiştirmek9
- kadir inanır'ın kendi ailesine miras birakmaması6
- ikizler burcu kadını olmak7
- türkiye de muhalefet var mı9
- tas kafa traşlı hırt sorunu12
- kendinden bile sakladığın şey5
- götünden tanırım seni7
- sözlüğe renk katan yazarlar7
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri51
- 22 eylül istanbul gecesi2
- introsuyla bizi bizden alan şarkılar5
- çok hastayım sözlük6
- gocu'nun çaylak olması3
- erkeklerin bir kızda aradığı kriterler7
* sabahattin kudret aksal'ın, büyük kalabalıklar içinde yalnız kalmaya başlayan bireyin var olma çabasını anlatan, komedi türündeki oyunu.
ilk olarak; 4 ekim 1965 günü ankara devlet tiyatroları yeni sahnede oynanmıştır. bir replik verelim:
"...uyuşmanın da, uyuşmazlığın da en büyük örneği kadınla erkek. akla kara, yalanla gerçek, ağustosböceğiyle karınca...
erkek aksa, kadın karadır. kadın gerçekse erkek yalan. erkek ağustosböceğiyse kadın karınca. bbu bir denge işidir. o kadar! bütün bu ikilikler olmadan dengeyi bulan kadınlar erkekler de vardır. ama biizm işimize yaramaz onlar, tiyatroya çıkaramyız biz onlar!"
"şu son günlerde ortalıkta pek görünmüyordu aşk. eski kitappların yarı pahasına satıldığı kitapçılardaki romanlarda bulunur diyorlardı, bir de... bir de... bir de... birinde daha, söylemişlerdi ama adını unuttum, kimdi?"
"...uyuşmanın da, uyuşmazlığın da en büyük örneği kadınla erkek. akla kara, yalanla gerçek, ağustosböceğiyle karınca...
erkek aksa, kadın karadır. kadın gerçekse erkek yalan. erkek ağustosböceğiyse kadın karınca. bbu bir denge işidir. o kadar! bütün bu ikilikler olmadan dengeyi bulan kadınlar erkekler de vardır. ama biizm işimize yaramaz onlar, tiyatroya çıkaramyız biz onlar!"
"şu son günlerde ortalıkta pek görünmüyordu aşk. eski kitappların yarı pahasına satıldığı kitapçılardaki romanlarda bulunur diyorlardı, bir de... bir de... bir de... birinde daha, söylemişlerdi ama adını unuttum, kimdi?"
Van Devlet tiyatrosu'nun oldukça başarılı ve sıra dışı bir yorumla sahneye koyduğu, rejisiyle,oyuncusu müzikleri,dans, dekor ve kostümüyle beni büyüleyen muhteşem oyun. Oyun aslında müzikal değil ama müzikal bir tarz'da sahnelenmiş. Danslar tüm oyun karakterlerinin ruh haline göre ve kisikleri'nin bir yansıması olarak tasarlanmış. Zaman nasıl geçti anlamadım. hep birşeyler kaçırdım mı acaba diye izledim. Kadın ve erkek arasında ki ezelî çatışmayı... her hangi bir zamani anlatmadan zamansız bir şekilde evlilik üzerine kurulan şirketlemeyi, anlaşmadan anlaşabilmenin absürtlüğü ancak bu kadar iyi anlatılır. Tüm ekibe burdan saygılarımı sunuyorum. Oyunda isimler yok. Adam,kadın ve garson olarak geçiyorlar. Sahne açılışı gölge oyunun da adem havva ve yılan olarak görüyoruz. Dekor ve kostümler de çok güzeldi ben çok begendim bu oyunu Kadın:Gül Urgan Erkek:Edip Kamacı garson:Özgür Titiz _Yönetmen:Murat çidamlı Müzikler:Salih Kerem Memişoğlu Dans: Serbülent Biçer Yönetmen yardımcısı:Gülsün özge çidamlı Dekor tasarım :Sinan Sungur Işık tasarım:Özer Kuşkaya Kostüm:Esra Selah Reji asistanlari:Gülbahar bozkurt,Tuğrul ozan Tuğrul
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar