eski suriye de bir kent.
(bkz: kades antlasmasi)
Kesinlikle turkiyede egm tarafından yapılmış en güzel uygulama. Herkesin elinde bulundurma imkanı bulacağı birşey. Us işten geçmeden polis gelebilir örneğin. Kadın destek diye bazıları feministlerin seveceği uygulama demiş ama bu uygulama hayat kurtaracak belki. El insaf.
Duyurulması ve bence özellikle eşinden şiddet gören, boşanma aşamasında olan kadınların bulundurması gereken uygulama.
Fikir iyi, işe yaramıyor ama. Çok fazla yorum var uygulama hakkında. Maalesef geliştirmeleri lazım.
neden sadece kadınlara yönelik bir uygulama olduğunu anlamadığım bir koruma programıdır. erkekler kadınlardan daha çok şiddet görürken sadece kadınlar için böyle bir uygulama yapmak kadın erkek eşitliğine, hakka, adalete saygısızlıktır. neden hem kadınlar hem de erkekler kullanamıyor, nasıl bir saçmalık bu? feministler buna da bir tepki verirlerse biz de seviniriz.
uygulamayı indiren herkesle temas kurulmalı bence, ihbar beklenmeden. ihtiyaç duymayan indirmez zaten...
Eskiden eşimin çok büyük bir öfke problemi vardı. Sonra ben delirdim dayanamayıp. Sonra öldürmeli kavgalar... Bir gün polis çağırdım. "Annem kızım hasta" dedi polislere. ilk kez atak geçirmiştim annem hemen anladı. Eşim ve ailesi anlamadı nedense! Her neyse eşimi savcılığa bile verdim evden kaçıp. Ailemin yanına gittim oğlumu alıp orada tedavi gördüm. Beş altı ay öyle geçti. Benim kafa tamamen gitmiş... sonra eşimle barıştık evime geri döndüm. Bu sefer eşim "oğlumu göremedim aylarca" diye kinlenmişti bana. Yine aynı tatsızlık vardı evde. Paranoyaklığı, öfkesi devam ediyordu. Kayınvalidem de harlıyordu sürekli onu. Yine atak geçirdim. Evet eve geldikten sadece 1.5 ay sonra. Annem apar topar uçağa atlayıp yetişti. Çok iyi bir doktor bulmuş oraya götürdüler beni. Yeni bir tedavi planlandı.
Annem hemen dönmek zorundaydı. Atak geçirmiş olduğum halde kayınvalidem benimle kavga etmişti ama nasıl bir kavga! Annem Bana dedi ki "kades'i indir telefonuna bir şey olmaz da indir dursun" dedi. Allah hiçbir anneyi bu sözleri söylemek zorunda bırakmasın.

Eşim şimdi çiçek gibi. Yaptığı yanlışların farkında. Kayınvalidem de defoldu gitti!
Bende bir daha atak geçirmedim.
Bu da böyle bir anımdır.
Selena dizisinde oynuyordu...
© copyright 2005 - 2026