bugün
- ölümden korkuyor musunuz17
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak6
- yesene beni diyen kız5
- sözlük kızlarının kekleri4
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- ben basit bir insanım5
- bara giden erkeğin asıl amacı10
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı5
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek6
- zalbert ramstein8
- sözlüğe resim yüklenememesi3
- intihar düşüncesi6
- aşk6
- vombatların kakasının küp şeklinde olması2
- cumartesi kahvaltısı5
- cumartesi günü sözlükte takılan asosyaller4
- yahudi düşmanlığı3
- evliliği zorlaştırmak3
- sözlükte ne değişti5
- hava su ateş toprak3
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- flört etmeyen liberter öğretmen3
- bugün ne oldu6
- iki yapay zekanın sohbeti2
- uludağ itiraf17
- idealizm vs materyalizm2
- anneanne3
- insan olmaya ceyrek kala11
- at eti yiyen gay2
- queen feristah15
- bir kadından hoşlanmak4
- hafızayı sildirmek7
- mazotun yarım litresi 50 tl25
- yazarların cuma akşamı planları4
- sevgiliyle kavga etmeyi özlemek2
- seninleyken kendim olabiliyorum4
- bir bela geliyor28
- fusya semsiyeli yabanci20
- gocu41
- ayı dövmenin aslında zor olmaması10
- işiniz gücünüz yok mu11
- hiç bir diktatör iç savaş çıkarmadan gitmez11
- karı diyen öküzleri gırtlaklama isteği10
- türkşad kunthan uçuk2
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- erkeklerin her konuşmayı flörte bağlaması6
- gecenin şarkısı18
- hoşlanılan kızın küçük erkek kardeşi2
- ayıyla güreşmek7
5 kasim 1938 de new york ta dogup, 20 agustos 1980 de gecirdigi kalp krizi sonucu hayata gozlerini yummuş, hiç bir zaman eskimeyecek olan, a toi, et si tu n existais pas gibi eserlere imzasını atmış fransız sanatçı.
taka takata isimli sarkısıyla gonullerde taht kuran sarkıcıdır.
a toi adında bir şarkısı vardır ki fransızcayı sevdirir adama.
bir zamanlar çeşme' de aya yorgi koyunda bulunan fly inn 'in şarkılarını çokça çaldığı kişi. öyle ki onu tanımayanlara çok sevdirmiştir.
(bkz: champs elysees)
siffler sur la colline şarkısı ile gönüllerde yer edinen şarkıcı. telaffuzu anlaşılır fransızca ile şarkılarını söyler.
yalnız gecirilen, dingin vakitlerin sesi..
(bkz: a toi)
(bkz: a toi)
(bkz: l ete indien)
La fleur aux dents ve et si tu n'existais pas parçaları gerçekten Fransızca sevmeyenlere bile sevdirir Fransızca'yı.
erol evgin vb. insanların oluşturduğu akımı etkileyen adam. romantik, kadife sesli adam.
l'ete indien, emanuelle ve et si tu n'existais pas en harika üç şarkısıdır.
l'ete indien, emanuelle ve et si tu n'existais pas en harika üç şarkısıdır.
(5 Kasım 1938, New York - 20 Ağustos 1980, Papeete, Tahiti), yaygın adıyla Joe Dassin, 1960'larda ve 1970'lerde Fransızca şarkılarıyla tanınmış ABD'li şarkıcı ve söz yazarı.
Her ikisi de Yahudi olan sinema yönetmeni Jules Dassin ile kemancı Béatrice Launer'ın çocuğu olarak dünyaya geldi. 1950'lerde Hollywood'da başlatılan komünist avıyla beraber ailesiyle ABD'yi terk ederek Avrupa'ya gitti. isviçre ve Fransa'da eğitim gördükten sonra ABD'ye dönerek Michigan Üniversitesi'nde etnoloji alanında lisans ve master derecesinde eğitim aldı. Tekrar Fransa'ya dönerek babasının yanında teknisyen olarak çalışmaya başladı, bazı filmlerinde küçük roller oynadı.
1970'larin başlarında Dassin'in şarkıları Fransa'da meşhur oldu. Fransızca ve ingilizce dışında 5 ayrı dilde şarkıları tanındı. 1978'de Christine Delvaux ile hayatını birleştiren Dassin, bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu. 20 Ağustos 1980'de, 42 yaşındayken annesi ve çocuklarıyla tatil yaptığı Tahiti'de geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Joe_Dassin
Her ikisi de Yahudi olan sinema yönetmeni Jules Dassin ile kemancı Béatrice Launer'ın çocuğu olarak dünyaya geldi. 1950'lerde Hollywood'da başlatılan komünist avıyla beraber ailesiyle ABD'yi terk ederek Avrupa'ya gitti. isviçre ve Fransa'da eğitim gördükten sonra ABD'ye dönerek Michigan Üniversitesi'nde etnoloji alanında lisans ve master derecesinde eğitim aldı. Tekrar Fransa'ya dönerek babasının yanında teknisyen olarak çalışmaya başladı, bazı filmlerinde küçük roller oynadı.
1970'larin başlarında Dassin'in şarkıları Fransa'da meşhur oldu. Fransızca ve ingilizce dışında 5 ayrı dilde şarkıları tanındı. 1978'de Christine Delvaux ile hayatını birleştiren Dassin, bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu. 20 Ağustos 1980'de, 42 yaşındayken annesi ve çocuklarıyla tatil yaptığı Tahiti'de geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Joe_Dassin
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar