bugün

okurken sürükleyebilme yetisine sahip ancak filme aktarıldığında kesinlikle aynı etkiyi vermeyeceğinden emin olduğum kitap. çok benzeşmeslerde matematik zekalarını para için kullanan "blackjack" filmini bu kitaptan sonra izlemem de bu fikrimi kuvvetlendirmiştir. klişe bir amerikan filmi bizi bekler. *
edebi tarafı ağır basmadığı için gelecekte klasikler arasında gösterilmeyecek, sürükleyici, hoş kitap. ayrıca orjinal ismi için; (bkz: improbable)
illaki gelecekte klasikler arasında gösterilecek bir kitap aranıyorsa;
(bkz: körleşme)
(bkz: Die Blendung)
(bkz: Elias Canetti)
http://www.improbablebook.com/ adresinden küçük çapta bir oyunu oynanabilir bu kitabın.
akıcı anlatımı ve konusuyla insanı saran adam fawer romanı. sakın merak edip de sonunu okumayın veya kimsenin size anlatmasına izin vermeyin. ben ettim siz etmeyin.
bi arkadaşta okurken görüp kitabın adını "olasılıksız adam Fawer" diye dalga geçtiğim, ama sonra Adam Fawer ın yazdıgı olasılıksız ve empati adlı iki kitabı da birer solukta okudugum, insanın bi kitapta aradıgı ne varsa bulabileceği eserlerdir.
finallere az bi zaman kala başlanmaması gereken kitapmış. bitirmeden elden bırakamıyorsunuz ama kitabın sonunda nava ve david için türk sineması tadında bir son çizmiştim kendi kafamda... tutturamadım.
filmi çekilmesi gereken kitap.

bir diğeri için;

(bkz: empati)
yazarı adam fawer olan ismiyle ve kapağıyla dikkat çeken eline alıp arkasını okuyunca daha da bi merak uyandıran gerilim romanı aynı zamanda kitapçılarda çok satanlar arasında da uzun süre yer almıştır. daha sonra empatiyi yazmıştır fakat olasılıksızın kurgusu kadar başarılı değildir.
ustaca yazılmış surukleyici öğretici eğlenceli kitap. (bkz: adam fawer)
(bkz: Yıldırım Demirören in iyi birşey yapması)
olasılıksızlığın olasılığını anlatan bir kitap.. kitap kapağı çok etkilemiştir beni zira.. 2. kitabını da okuyacağım (bkz: empati)
adam fawer'in kitabı. satış listelerinde üstlerde olması ve okuyanların 'kesin oku' dedikçe okunması farz olan ilgi çekici kitap.
(bkz: bahtsız bedevi)
necmi gürsakalın betimsel istatistik kitabından, alıntı yaptığı kitaptır ayrıca.
kitabı okurken, filmini seyrediyormuş tadı veren kitaptır. ayrıca olaylar bu kadar mı birbirleriyle bağlantılı olur, bir hikaye bu kadar mı yaratıcılıkla yazılabilir. ayrıca kitabı okuduktan sonra bazı şeylerin farkına daha iyi varırsınız; hayatta şans diye bir şeyin olmaması gibi..* *
(bkz: empati)
bitmesin diyee ara ara okumaya ara verdiğim kitap. saykomuyum neyim bitsin baştan oku işte.
şans diye bir şey olmadığını,hiçbir şeyin tesadüf olmadığını öğreten bir kitap
başlarken J.P.sartre Uyanış,Yıkılış ve Tükeniş adlı üçlü roman setini okuyormuşsunuz izlenimi veren romandır.
tüm karakterlerin ruh hastası olduğu, içinde aklı başında bir karakterin bulunmadığı kitap.*
bir gecede 300 sayfasının soluksuz okunabildiği kitaptır.heyecanlıdır,zekidir,olabilitesi insanın hayalgücünü kamçılamakta ve tüylerini ürpertmektedir.
roman adını hak etmiş,sürükleyici adam fawer romanıdır.
iyi bir yönetmenle, sağlam oyuncularla, kitabı kuşa çevirmeden acilen sinemaya uyarlanmasını istediğim romandır. şayet da vinci şifresi ve melekler ve şeytanlar gibi uyarlanacaksa bırakınız olasılıksızın sayfaları beynimizdeki haliyle kalsın. hafiften spoiler oldu sanırım ama idare edin artık.
bir solukta okuduğum hiçbir şeyin tesadüf olmadığını akıcı bir dille anlatan son zamanların en iyi kitabı.
girişi güzel olan kitap.
Kitap tam bi kurgu dehası. Kuantum fiziğiyle ilgili enerjili parçacıkların hayatımızı yönlendirdiği bir gerçek ve güzel anlatılmış ama, bilinç altımızın bizi bu denli yönlendirebileceği konusunda şüpheliyim.