bugün

tamam kardesim, iletirim.
kozan, alanya, polatlı, fethiye, bandırma, ödemiş, siverek, erciş, konya ereğli, salihli, silifke, elbistan.
sadece nüfusu kalabalık olan değil aynı zamanda merkeze uzak olan ve en az 3-5 ilçeye merkezlik eden yerler il olmalıdır.

il merkezine 20 30 km uzaklıkta, il olsa doğru düzgün ilçe alamayacak tarsus, inegöl, çorlu, gebze, ceyhan, kadirli, nizip, fatsa, çarşamba, turgutlu, nazilli gibi yerleri il yaparak ne kazanacağız?
gereksiz.
ilçe olması gereken iller vardır. Mahalle olması gereken ilçeler...
ilçe olması gereken iller vardır. Mahalle olması gereken ilçeler...
en başta alanya ve fethiye. her ikisi de ilçesi oldukları ile çok uzaklar ve oldukça büyük nüfusları, potansiyelleri var.
izmir Buca.
Muğla ilçe konumuna alınıp Fethiye il olmalı.
istanbul. Bu ilçe kesinlikle il olmalı.
Kesinlikle Alanya. Zaten Antalya içinde Batı Antalya ve Doğu Antalya olmak üzere ikiye ayrılır. Doğu Antalya bölgesinde bulunan Alanya da nüfusu, Tarım ve turizme bağlı güçlü ekonomisi ve Manavgat, Serik gibi kendine bağlnacağı ilçeleriyle önemli bir il olur. Geniş bir coğrafya ve yoğun bir nüfusa hükmeden Antalya da rahatlamış olur.
Konya yalıhüyük.
Çemişgezek Yumurtalık Çekerek Tutak.
Bence konuşulması gereken; vasıfsız üniversiteler yaptığımız gibi vasıfsız iller üretip nüfusu buralara kaydırmak değil; belki de, ilçe olması gereken illerdir. Ve neden köy kavramı kaldırıldı??? Ben bunu anlayamıyorum mesela.. bazı yerlerde faydalı olabilir ama şırnak’ın beytüşşebap ili falanca köyünün ihtiyaçları ile kuşadası merkeze 5 km mesafedeki bir köyün ihtiyaçları, gelişim düzeyi, beklentiler aynı mıdır?
balıkesir'in bandırma ilçesi değildir.
bence türkiye'ye 81 tane il zaten fazla. yeni iller kurmak fazladan masraf olacağı için yeni iller kurulmamalı, onun yerine bazı küçük iller en yakın komşularına ilçe olarak bağlanmalı.
erdemit diye yazılan ilçenin aslında edremit diye yazılması gerekirdi, neyse sağlık olsun.
balıkesir'in bandırma ilçesi değildir.
"Artan nüfus üzerine artık il olması beklenen ilçeler için çalışmanın zorunlu bir hale geldiği belirtilirken özellikle de nüfusu 200 bini aşan Tarsus, Alanya, Manavgat, inegöl, Siverek, iskenderun illerinin 82. il olmaya daha yakın olduğu belirtildi. Nüfusu 100 binin üzerine çıkan Ereğli, Erciş, Akhisar, Nazilli, Fethiye, Bandırma, Lüleburgaz, Ereğli, Elbistan, Cizre, Kozan, Ergani, Ünye, Polatlı, Erdemit, Kahta, Yüksekova, Midyat ilçelerinin de il olması beklenen ilçeler arasında yer aldığı belirtiliyor."

Bazı kaynaklar özellikle Karadeniz'e kıyasla Akdeniz'de il sayısının olmasından ötürü Tarsus, iskenderun, Alanya ve Kozan'ın il olmasına kesin gözüyle bakıyor.

Biz ise her seçim bu konular açıldığı için sıkıldık, bekliyoruz.
Tarsus.
Karşıyaka ve bandırma.
Sandıklı (Afyonkarahisar).
balıkesir'in bandırma ilçesi değildir. devletimiz iyi ki burayı il yapmamış.
memleketim iskenderun.
ama il merkezine uzak ilçeler de ilin içinde olabiliyor. mesela şarköy, tekirdağ'a uzak ama tekirdağ'a bağlı.
Bodrum Nazilli Akhisar.
boş iş dediğiniz konu yüzbinlerce insanın mağdur oluşunu giderme?

doğu ve karadeniz'deki çoğu il merkezinden daha büyük olan bu ilçelerde yaşayan insanlar bu şekildeki komplike kamu hizmetlerinden mahrum durumdadır.

senin okuduğun kente demiryolu bulunması, üniversite olması, ÖSYM sınavı yapılıyor oluşu o insanların umrunda değil.

doğu ve karadeniz'deki küçük il merkezleri il şeklinde kamu hizmeti aldığı halde göç verirken bu kentler direnerek büyümeye devam ediyor.
il olsalar alacakları teşvik oranı ile çok daha rahat bir gelişme oranı yakalayacak ve verdikleri göçü durdurabilecektir pek çoğu.

sizin rahat bir şekilde her hizmete ulaşmanız inanın umrumuzda değil.
200 bin nüfuslu ilçede yaşayan biri sınav için dahi 100 km uzaktaki yere gitmek zorunda, sizin keyfiniz değil insanların mağduriyetidir önem arz eden.