cool adamlardan ve devamlı kahkaha atan kırmızı rujlu bayanlardan oluşan bir profildir.

organizasyon insanlarıdır bunlar genelde. ota boka organizasyon yaparlar. müthiş bir hiperaktiflik görülür genelinde.

hafta içi okuldan sonra muhakkak bir nargile keyfi yapılır.

cuma ve cumartesi akşamları asla evde geçirilmez.

kesin club'un birinde alırlar soluğu. dijey x gelmiş hadi gidelim millet durumu söz konusudur. hatta hafta içi bu partinin reklamını da bu arkadaşlar yaparlar, okulda oraya buraya afiş asarak, milletin eline beline bir kağıt parçası sokuşturarak. " ağbi gelin yahu bomba olcak valla" repliğiyle beraber.

bazıları zengindir. çoğu ise zengin özentisidir. memleketlerinde ritüel olarak yapmadıkları her şeyi, buralarda bir ritüeliymiş gibi sunarlar insanlara.

cikis giyinir bu arkadaşlar. ankara için demeliyim ki çoğu maltepe, karum gibi yerlerden çıkmazlar.

her gün farklı bir dkny t- shirt'ü çekerler üstlerine, ama çoğu yerde alman usülüne girişirler. yahut ödememek için türlü ali cengiz yaparlar.

canlı müzik ya da dijey müziği insanlarıdır çoğu. asla başka müzik türü dinlemezler. efkarlandıklarında fasıl yapalım derler, sevindiklerinde club'ta patlayalım.

kendileri özgü dilleri vardır. başka kimse bu dili anlamaz.

kendi fakülteleri dışındakilere ise honolululu gibi davranırlar. bayağı bulup, asosyal olduklarını söyleyip birbirlerini gıdıklarlar.

en sevdiğim tarafları ise genelinin okullarını 4 yılda bitirememesidir.

neyse bu da böyle bir tespitimdir. bir iktisatçı olarak.
okuduğu fakülteye büyük hayallerle gelen fakat fazla uzun sürmeden hayalleri yıkılan öğrenci.
ileride kendilerini daima (erkekler baz alınmıştır) takım elbiseli, çantasında önemli evraklar ve bir adet laptop bulunan, yakışıklı, sabahları eşlerini gıdıklarından öperek işe gidecekken hayal eden ve bir süre sonra bunların gerçekten de hayal olacagını idrak edecek bünyelere sahip profildir.
ülkede en bol meslektaş sahibi olacak öğrencilerdir. her 3 kişiden 2 si ya işletme ya da iktisat mezunu.
çok sevdiğimiz bir fakülte olup bizi yanlız bırakmadıkları için teşekkür ederiz. Aynı binayı asırlarca paylaşmak temennisi ile...
(bkz: Mühendislik Mimarlık Fakültesi)
fakültesinin hakkını verirse, vatanı için güzel şeyler yapma fırsatı elinde olan, fakat amacı daima günü kurtarmak ise, mezuniyet sonrası pişman olan profildir.

ayrıca;

(bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
abant izzet baysal üniversitesinde öğrenim gören bir iktisadi idari bilimler fakultesi ogrencisiyse kafasına bir yıldırımsavar , eline bir sabır taşı alması gereken öğrencidir. zira akli dengesini yitirebilir, çalıştığının karşılığını almayı hayal etmeyi bırak hocanın derste bırakmak için sınıf listesinden çektiği kurada olmayayım allahım nolur diye dualar eder. 3 ortalama yapması öss de tıpı kazanan bir öğrencinin başarısıyla eşdeğerdir.
yata yata değil s.ke s.ke geçer derslerini veya geçemez. büyük ihtimalle geçemez ilk önce. illa birer kere kalır.
ancak 4.senesine geçişinde taktiği anlar ve sınavlarda ne eşek gibi çalışarak öğrendiği cevapları yazar ne de hocanın birebir ders notlarını. oturur ve o boş kağıda dersle ilgili 3 senede ne öğrendiyse onları doldurur. mesela soru "bilmemne regresyon denkleminde otokorelasyon var mıdır, varsa nasıl düzeltilir" ise, kelime kelime ayırıp yazılır. otokorelasyon tanımı, regresyon tanımı, var mıdır tanımı, her şey yazılır akla gelen. eğer tek soru buysa kalan kağıt diğer derslerin notlarıyla da doldururlur. en azından marmara üniversitesi hocaları için böyledir. ha, bu taktiği keşfettiysen ne ala. keşfedemediysen geçmiş olsun. otur çalış, istersen kitabı ezberle yine kalıyosun yine kalıyosun kardeşim. eşek gibi çalışıp kaldığım derslerin sınav kağıtlarına karikatür bile çizdim. hocaların da hoşuna gidiyordu. sınav zamanları gelip "bikbik hocanın kağıdına çizmişsin. ben de istiyorum" diyorlardı ama o da işe yaramadı valla.

(bkz: allah ım çok sinirliyim)

not: sanırım marmara üniversitesi hocaları tarafından takip ediliyorum. eksi aldım resmen.
4 senenim sonunda kendimi tekrar sorgulatan, "ben bu fakültenin neresindeyim lan" diye iç geçirip bir türlü aidiyet bağı kuramadığım sonuç olarak mezun bile olamadığım fakültenin öğrenci profilidir. maliyet muhasebesi, finansal yönetim, yöneylem araştırması derslerini muhtemelen bikaç kez alan ve okulu da uzatsa uzatsa bu derslerden uzatan öğrenci profilidir aynı zamanda.
bu profil ekseninde vermek istediğim sosyal mesaj şu: yata yata okunduğu olgusu üniversiteden üniversiteye hatta bölümden bölüme bile değişkenlik gösteren fakültedir. şahsen ben hiç yatamadım. kanmayın efendim, inanmayın. ben yandım siz yanmayın.
eğer iyi bir üniversitede ekonemetri okuyorsa b.ku yemiş öğrenci profilidir.
en sosyal üniversite öğrencileridir nedense başka bölümlerde okuyanlar tarafından hiç bir zaman çekilemezler.
gayet rahattırlar kendilerini çok rahat ifade edebilirler.
yıllardır söylenen yata yata mezun olursunuz merak etmeyin telkini acaba hangi üniversite için geçerlidir diye merak edenlerdir.
dün öngördüğünün, bugün neden gerçekleşmediğini; yarın açıklayabilen öğrenci tipleridir.