bugün

en kabul gören vücut geliştirme yöntemlerinden birisi.

mesela üç tekrarlı çalışmalarda her sette ağırlığın artırılıp en son sette gücü sonuna kadar kullanma esasına dayalıdır. misal hocamdan örnek vereyim, bench presste alt göğüs çalışırken, ilk set 80, ikinci set 90 üçüncü set 100 çalışıyor (hayvan). böylece son tekrarda son hareketi yaparken sonuna kadar kullanmış oluyor gücünü, bir kez daha kaldıracak takati kalmıyor. bu çalışmada temel prensip dinlenmedir. kasları dinlendirmek çok önemlidir, ve su tüketimi de yüksek seviyede olmalıdır. her bölgeyi haftada bir kere çalıştırmak yeterlidir aslında.
(#715645)
bahsi geçilen progressive overload sistemidir. Her set tekrar azaltılır ağırlık arttırılır. Ülkemizde genel olarak piramit sistem dense de tam anlamıyla piramit değil bir azalan tekrarlar sistemidir.

high intensity trainingde (H.I.T) ise 1 tekrarın süresi 10 saniye ve üzeri sürer, az tekrar ile (2 tekrara kadar inilir) çok ağır kilolarla çalışılır, dinlenme süresi kısa tutulur ve drop set, set içi dinlenme ile süper setlerle pekiştirilir. Hem ileri seviyeye hem de steroide uygun bir çalışma sistemidir normal beslenme, supplement desteğiyle falan verim elde etmesi imkansıza yakın sürantrenman (overtraining`)riski fazladır.
abimi yemeden içmeden kesen bi yöntem. adamı ayakta görmek mümkün değil. ya vücut çalışıyor ya da yatıyor. nasıl bi antreman ise artık havasından geçilmiyor. neredeyse evde adrian adrian diye bağıracak. her yerim ağrıyor diye sürahi bile taşımamasından söz etmiyorum bile. zaten huysuzdu iyice psikopat oldu kısaca. fena bişey yani.
genellikle yanlış bilinir high intensity training. öncelikle superslow değildir. piramit sistemi de değildir. çok çok ağır kilolara da, çok hızlı hareketlere de, çok az tekrarlara da gerek yoktur.

5-8 rep arasında, yapabileceğiniz bir ağırlıkla çalışırsınız. zaten yavaş yapıldığı için çok ağır yapılması mümkün değildir. herhangi bir harekette yaptığınız 1 rep max inizin yarısıyla falan ancak yapabilirsiniz. (tabii ki istisnalar ya da çok güçlü bölgeler olabilir)

"genellikle" makineler ile çalışılır. (bkz: nautilus) zira kontrol mümkündür ve spotter a ihtiyaç duyulmaz.
izolasyon hareketlerine çok eğilmezler, genelde compound hareketlerle uğraşırlar. high intensity training yapanlar zırt pırtta çalışmaz genelde ve idmanları epey kısa sürer.

drew baye bu konuda uzmanlardan biridir. arthur allen jones bu isin babasidir. mike mentzer da en cok tanınan uygulayıcısıdır.

edit:
dorian yates i nasıl unuturum.