bugün

2016 yapımı 127 dakikalık biyografi/dram/tarih filmi, bu senenin oscar adaylarından biri görsel
7.9 imdb puanına sahip, 3 oscar adaylığı bulunuyor. 25 milyon bütçe ile çekilmiş, 119 milyondan fazla gişe yapmıştır. Kadrosunda; taraji p henson, octavia spencer, janelle monae, kevin costner, kirsten dunst, jim parsons gibi oyuncular var.
Afroamerikan bir grup isimsiz kahraman matematikçi kadının nasada yaptıkları başarılı ve dramatik çalışmaları konu alan film.60 lı yıllarda ayırmcılk ve ırkçılk konusunusunuda içeren film duygusal bir kurgu sergiliyor.
Gerçekten çok kaliteli film. Acıtasyon yok o ayrımcılık o kadar net ki uzun süredir izlediğim en sağlam film.en iyi film Oscarını hakediyor.
iyi ki gitmişim.

gidiş şekli önemli tabii.

oyunculuk, senaryo, kurgu hepsi başarılı.

sheldon biraz vasattı bence. bir de filmde matematiksel hadiselerin bu kadar ağırlıklı işlenmesini beklemiyordum, ziyadesi ile hoşuma gitti.

ayrıca john glenn karakteri törpülenmediyse çok kral adammış.

aferin.
bizimki gibi zorla bölünmek istenen ve kadınların 2. Sınıfa atılmak istendigi toplumlarda mümkün olduğunca fazla kişiye izlettirilmesi gereken bir film.
Hatta okullarda okutulmalı.

Öncelikle zekanın ırkı ve cinsiyeti olmadığı konusunda üç kadının gerçek yaşantısına dayanan umut verici bir hikaye içeriyor.
Kadınların özellikle zeka isteyen işlerden dışlanmayı kabullenmemeleri, koşulları zorlamaları için motive edici.

ikinci olarak abd'de çok uzak değil 60'lı yıllarda iyi eğitim görmüş zencilerin bile maruz kaldığı ayrımcılık çok çarpıcı olarak işleniyor.
Zenciler Aynı işi yapan beyazlardan daha düşük ücret alıyorlar, yönetici pozisyona getirilmiyorlar, çoğu şehirde Beyazların fakültelerine alınmıyorlar, otobüste arkada
Oturuyorlar, tuvaletleri ayrı, su içtikleri çeşme ayrı, kütüphanede alabilecekleri kitaplar bile ayrı.

Bütün bu bariz haksızlıklara rağmen Nedense Abd Başkanı Bizim kürt meselemize karıştığı gibi "demokrasi getirecem" diye kendi eyaletlerinin iç işine bile müdahale etmiyor. Buna rağmen zenciler bizdeki kürtler gibi silahı kapıp dağa çıkmak yerine vatanlarına hizmet etmek için yarışıyorlar. Bizi ezen beyaz adam uzaya ruslardan önce gitse bana ne demiyorlar. Ruslar önce gitsin de beyaz abdlilerin burnu sürtülsün demiyorlar. Bir de üstüne üstlük Çektikleri onca çileye rağmen Astronotumuz sağ sağlim dönsün diye dua ediyorlar.

Demek ki terörist olup vatana ihanet etmenin hiçbir bahanesi yok. Ülkemizdeki aşağılık teröristlere gerilla demeye cüret eden batılı ikiyüzlülere verilebilecek güzel bir örnek bu film.
iyi bir film.
Sinematofrafik olarak onlarca şey sıralanabilir ama beni en çok siyahilere uygulanan eşitsizliği anlatması etkiledi.

Konu 1960'lar boyunca nAsa'da uzay savaşınun merkezinde geçiyor.Düşünsenize. abd aya gitmek uzayı feth etmek üzere ama siyahilerin tuvaleti bile ayrı. Hem de nasada. Uzayı fethetseniz bile insan değilsiniz olum siz.

Etkileyici film. izleyin. izlettirin.
Biyografik film etiketini görünce sıkılacağımı düşünerek başlamıştım, hiçbir beklentim yoktu ancak en başından sonuna kadar ancak bu kadar umut dolu bir hikaye olabilirdi sanırım. Hikaye içindeki ayrımcılık sahnelerde renk, mimik ve beden diliyle tamamlanmıştı. Amerikanın bize gösterilen mükemmel özgürlükçü ve anlayışlı yapısının altında gerçekte çok öte bir şekilde ayrımcılık yapıldığını gösteriyordu.
görsel
Bu sahne, filmi özetleyen sahne bana kalırsa. Filmin anlattığı her şey burada gizli.
Izlenecek filmler listelerimde olan filmlerden bir tanesiydi. Bugün izleme sansi bulup izledim. spoiler vermeden anlatmaya calisacagim.

Muhtesem bir yapit. ayrımcılık kelimesini muhtesem bir sekilde islemisler.
Ayrica; bilimde din, irk gibi kavramlar yüzünden ayrimcilik olamayacagini gözler önüne seren, derslerde izletilmesi gereken filmlerden bir tanesi.
Üç siyahi kadın karakterin hikayesi üzerinden abd'de ırk ayrımı ve uzay yarışı konularını başarıyla işleyen bir film. izleyiniz dostlar.