bugün

Dükkanlarda yaprak halinde satılanı tercih edilmelidir. Birkaç karanfil ve şeker de atılırsa tadı güzelleşir, rengi de çok hoştur. Havalar biraz soğusa da içsek.
4 sene kadar evvel a101'de kent markası ile toz halinde paket içinde satılıyordu,1 litre sıcak suya bir paket ,ister soğut ister sıcak iç.

50-60 tane aldım 3-4 a-101şubesini gezip sonra bulamadım .
içtik bitti.
gayet güzeldi.
Böğürtlen atınca beri hibiskua oluyo işte.
ayy bir ben içiyorum sanıyordum.
Çok iyi bu ya… hele bir de içine karanfil atılınca bambaşka.
Hayatımda gördüğüm en dandik poşet çay paketi bu çayın sallama çayına aitti. Müdürüme hediye olarak Sudan dan hibisküs çayı gönderilmiş. Bu çaydan bana da ikram etmek istedi. ilk dokunuşta çayla poşetten döküldü. Bu olaydan sonra Sudan'da düzgün poşetleme çay yapacak fabrika olmadığı fikrine vardım.
Değişik kaynaklarda bu çayın bamya çiçeği olarak adlandırıldığını da gördüm.
Bir zencefil ya da zerdeçal çayı değildir.

Sevilen bitki çayları grubuna anca 4. Torbadan girebilir.
en sevdiğim bitki çayı. <3
ohh içelim akşam akşam da miss koksun etraf.
görsel

ilk olarak Güneydoğu Asya ve Kuzey Afrika'daki ortaya çıkan Hibiskus bitkisi, günümüze kadar süregelmiş ve pek çok yerde yetişmeye devam etmiş olan güzel bir çiçeğe sahip olan bitki türüdür. Hibiskus bitkisi, kurutularak çayı yapılır ve tüketilir. Kızılcık bitkisine benzer tatlı- mayhoş bir tada sahiptir. Hibiskus çayı, isteğe göre sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir. 

https://www.cnnturk.com/s...i-nelerdir-neye-iyi-gelir
çok faydalı bir çaymış. içmek lazım;

http://www.cnnturk.com/fo...-cayinin-faydalari?page=1
genellikle amber çiçeği veya gülhatmi olarak bilinen pek faydalı bitkinin çay halidir.

bu bitkiyi genellikle çay olarak yani kaynatılarak sıcak bir şekilde içilse de aslında bu yıl olduğu gibi sıcak yaz günlerinde soğuk, limonlu ve buzlu şekliyle de içilebilir. hatta ben sadece böyle içiyorum da diyebilirim.
hibiskus bitkisi; güçlü bir antioksidan, tam bir demir deposu, sindirim sistemini çalıştırma özelliği ve özellikle akciğer kanseri önleyicisidir.
hatta kimi zayıflama kürlerin de bile kullanıldığı oluyor.
hibiskus çayı iki farklı şekilde yapılabilir. şöyle ki:

kuru çiçekler, diğer çoğu bitki çaylarını yaparken olduğu gibi kaynayıp bir-iki dakika bekletilmiş sıcak suyun içine konup on dakika bekletilip içilebilir. daha yoğun bir tat için daha uzun süre bekletilebilir, ama yirmi dakikadan fazla bekletilirse acılaşıyor dikkat etmekte fayda var. zaten siz ilk tecrübenizden sonra damak zevkinize göre ayarlayacaksınızdır. yani acı tat olması kötü olması anlamına gelmiyor. zevk meselesi diyelim.

ikinci olarak ise kuru çiçekler soğuk suyun içine konur ve bir gece bekletilip soğuk olarak tüketilir. benim favorim budur. yapın cam(metal veya plastik kap tadını bozabiliyor) sürahiye, koyun buzdolabına meyve suyu niyetine mis gibi için.

önemli not: tat için şeker atmıyoruz. bu bitkinin içecek olarak yapılmasındaki amaç zaten şeker kullanmamak. ekstra tat için daha fazla hibiskus olabilir, bal olabilir, limon(suyu) olabilir. duruma göre zencefil ve tarçında katılabilir.

afiyet ve şifa olsun efendim.