bugün

son samuray filminde, katsumoto kafa kesen yardımcı görevini onurla ifşa etmiştir.
hayatında ilk kez kokoreç görmüş turist- oh! what's this? smells good...but what is it? ( ne bu? güzel kokuyo falan ama?)
kokoreççi- welcome! lamb... cut... harakiri... eee...olm bağırsak nasıl deniyo lan?... very delicious. (hoşgeldiniz...koyun...kesiyok biz bunu... harakiri... nefis)
h.i.k.k.g.t.- ?!${[@é!!!!!

(yaşanmıştır)
harakiri yapabilmek için güvenilir bi adamımızın olması gerekiyormuş ki bıçak karnı deştikten sonra can çekişen sizi boynunuzdan kesip acınızı biraz azaltsın. tiz vakitte bu alemden sizi kurtarsın. ulan ne biçim intihar bu be. ya da çok sosyal bir intihar bu. ama doğru ya insan sosyal bir canlıdır.
ben de böyle ahkam kesiyorum sanki asosyal bi insanmış gibi ama ama özeniyorum işte asosyal olup harakiri yapmaya heralde. ne bileyim.
asıl adı "seppuku" olan intihar şekli. the last samurai'da emperyal ordudaki eski samuray olan yaşlı adamın esir düştükten sonraki ölüm şekli seppuku'dur, ama sakın ha, samurayların başı olan adamın (katsumoto idi sanırsam) kendini öldürmesini seppuku sanmayın, o seppuku değildir.
japoncada "i" harfi yoktur. gerçi dünya harakiri diyor ama sebebi ise ingilice alfabede "ı" harfinin bulunmamasıdır. yani japon alfabesinden ingilizceye cevirisinde "harakırı" değilde "harakiri" olarak çevrildiği için telaffuzu yanlış yapılmaktadır. doğrusu "ı" ların yutularak söylendiği "harakırı" dır .
(bkz: harajuku)*
bir nevi fark yediğin hayata şeref golü atmak.
(bkz: yenildik ama ezilmedik)
en karizmatik intihar şekli.
japonlarda onur zedelenmesi nedeniyle yapılan bir intihar ritüeli. harakiri yapan kişi kendi karnına kılıç saplar. bunu takiben başında bekleyen bir kişi harakiri yapan kişinin kafasını keser. japonlar bu olayı seppuku olarak da adlandırırlar, hatta daha ziyade seppuku ifadesini kullanırlar. ama nedense bir harakiri diye biliriz.
ayhan ışık'ın hem başrol oynadığı hem de yapımcılığını üstlendiği 1975 yılı film. bu filminde de ayhan ışık kendi sesiyle oynamıştır. filmde ayhan ışık'ın en yakışıklı halleri görülebilir. filmin ilginç detaylarından biri de kuşkusuz ayhan ışık'ın oğlunu canlandıran ve bıyıkları henüz terlemekte olan mehmet ali erbildir.
toroslarda yaşayan ve nadir rastlanan bir kanguru cinsi.
harakiri argo anlamına gelmekteyken seppuku kelimesi daha resmi sayılabilir ki bu yüzden seppuku denir.
intihar töreni. bir japona yok yere harakiri demek ayıp sayılmaktadır. bu kelimenin onlar için kutsallığı mevcuttur.
bushido felsefesinin öğretilerini takip eden samurayın takip ettiği son kavşaktır.
öncelikle onur için yapılır.eğer bir samuray girisini* yerine getirmezse ya da kendisinde kıskançlık,öfke benzeri kötü duygular ortaya çıkarsa bunu onurunun zedelenmesi olarak yorumlar.sonra tutulan bir şahit sorumluluğunda tantosunu* önce göbeğinin biraz aşağısından sokup sonra da yukarı çekip sol tarafa doğru hareket ettirerek harakiriyi gerçekleştirir.
örneğin,hattori hanzonun çok iyi kılıç yapan bir samuray olduğu*,kapıştığı birinin ondan birazcık daha iyi kılıç yaptığını öğrenmesi ile kendisinde kıskançlık duygusunun baş göstermesini anladığı vakit harakiri yaparak intihar ettiği rivayet edilir.
aylık mizah dergisi konseptine yeni bir boyut. kutlukhan perker'in editörlüğünde, 44 sayfalık, müthiş kadrolu Harakiri, fırından çıktı

dergideki isimlerden bir kısmı:

m.kutlukhan perker, küçük iskender, bahadır boysal, serhat gürpınar, birol bayram, metin kaçan, atilla atalay, behiç pek,
can barslan, sencer, aslan özdemir, emrah ablak, mesud ata, faruken bayraktare, emirhan perker, cezmi ersöz

http://www.reklamazzi.com...rgisi-harakiri.129587.htm
leman bünyesinde çıkan çizgi ağırlıklı bir yeni mizah dergisi. kağıt kalitesi ve boyutu olarak farklı.
fransa da anarşist çizgide yayın yapan, sonra erotikleşen derginin türkiye uyarlaması.
en son dönemlerde çıkan mizah dergisi. ilk sayısı nisan 2011de çıktı. fenada bir dergi değil.
her sayfasından damla damla emek aktığını hissettiren aylık mizah dergisi. özellikle mk perker in etkisi büyük benim açımdan. tabi bir de haftalık dergilerde göremediğimiz isimleri ve benim gibi 19 20 21 yaşlarındaki gençlerin tanımadığı isimlerin bu dergide olması çok güzel.
şu an elimde ilk sayısı bulunan, okumu kıvrılamamasından dolayı zor olmasına rağmen içeriğini çok beğendiğim dergi.
mortal kombat ta yenilen tarafın kendine fatality çekmesi olayı.
hep canlı şahit olmak istemişimdir.
2. sayısından sonra kapatılmak zorunda bırakılan dergi.
ayrıca
http://www.dipnot.tv/8144...-Dipnottvye-konustu-.aspx
(bkz: harakiri nin kapatma kararı alması)
insanlığı evlilik dışı ilişkiye özendirme ve çalışkan(!) türk halkını tembelliğe ve maceraperestliğe itmekten 150.000 ceza almıştı dayanamadı 2. sayıda gitti.