bugün

Eğitimiyle uygulaması arasında zerre alaka olmayan bölüm.
Halkla ilişkiler yüksek lisans yapan birisi olarak çok net söylüyorum; iletişiminiz kuvvetli değilse, yırtık değilseniz, analitik düşünemiyorsanız bu bölümü oxford'ta bile okusanız bir bok olmaz.

Bir firmanın/şirketin misyonunu belirleyip, güncelleyip, iç organizasyonu ona göre yapmak 22-23 yaşında yeni mezun olmuş bebelerin harcı değil. Gerçek profesyonellik, uzmanlık isteyen bir bölümdür. Dahası; bu işi yapan kişilerin en az 7-8 farklı bilim dalında daha bilgi sahibi olması gerekir. Yoksa dandirik firmalarda müşteri siparişi alıp, halkla ilişkilerciyim diye gezersiniz.
Insan ve halk unsurunun önemli olduğu, şirketlerin gerek şirket içi gerek şirket dışı vizyon ve tanıtım gibi çalışmalarının mutlak başarı için şart olduğu eğitim seviyesi yüksek, uygar ülkelerde oldukça popüler ve saygı gören bir bölümdür.

Değerinin anlaşılması için, ònümüzde kırk fırın ekmek vardır.
görsel

Böyle bir bölüm.
bir firmanın kuruluşun aslında herşeyi olabilen (sponsorluk, tanıtım, reklam, örgüt içi-dışı iletişim vb ) fakat türkiye'de gereken önem verilmeyen bir alan.
eskişehir'de açıktan bulunandır.
okuyan falan varsa bi yeşillendirsin, zevkine bunu okuyup bitirebilirim, bana bir şeyler katabilecek bir bölüme benziyor.
istanbul üniversitesi halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü hakkında bilgi verebilecek yazarlara 1 mesaj uzaklığındayım bu arkadaşınızı içine düştüğü bilgisizlik çukurundan kurtarmak için haydi sizde gelin bilgi verin.
okumus ya da okumakta ya da her ne s.kimse birisi donem arasi bu bolumden yatay gecisle ogrenci alan universite varsa lutfen yardimci olsun bolumudur.
okumuş ya da okumakta olan birisinden bölümle ilgili yardım beklediğim bir mesaj kadar uzağında olduğum bölümdür efenim.
bu bölüm insana olağanüstü birikim yapma imkanı verir. çünkü dersler çok çeşitlidir. halkla ilişkiler, reklamcılık, insan kaynakları, pazarlam, yönetim, siyasal iletişim, psikoloji gibi birçok farklı alandan eğitim alırsınız. ama üzerine titreyerek söylüyorum iş olanağı yok. yani türkiye'de halkla ilişkiler yok.
girmeyi düşündüğüm bölümlerden biri. hakkında bilgisi önerisi olan yeşillendirsin.

bir üniversite bölümü.
şuan bana çok uzak olan ama iki sene boyunca muhtemelen ebemi sikecek yeni bölümümün adı.
özel sektörde, iş olanakları geniş olan bir bölümdür.
henüz çok sayıda büyük sermayenin var olmadığı ve (bkz: kurumsallaşma) namına şirketlerin çok da yol alamadığı güzel ülkemdeki; avrupa'da ve amerika'da adına (bkz: public relations) denilen disiplinlerarası alanın adıdır. sektör çalışanlarının ve bu alandaki öğrencilerin en büyük sıkıntılarından biri kendi halkla ilişkilerini yapamamalarıdır. halkla ilişkilerdeki (bkz: halk) kavramının, sistematik iletişim yönetiminin hedef kitlesi değil de belli bir toprak parçasında yaşayan insanlar olarak algılanması, halkla ilişkiler uzmanlarını sokaktaki mehmet amcayla iyi sohbet eden, esnaf ağzını iyi bilen, iyi kız-erkek tavlayan kişiler olarak algılanmasına neden olmaktadır.

(bkz: kurumsal kültür), (bkz: kurumsal kimlik), (bkz: kurumsal imaj) ve (bkz: kurumsal iletişim)çabalarının gelişimiyle paralel olarak her geçen gün daha iyi anlaşılan halkla ilişkiler; uzmanlarının siyaset, ekonomi, yönetim, kültür ve toplumbilimi bilgisiyle çağdaş yönetim kurumlarında hak ettiği değeri bulmaktadır.
türkiyede bu mesleğin algılanışı sekreter veya herhangi bir mağaza restaurant sorumlusu anlayışına denk düşüyor bakınız ilan sayfalarına. üst düzey yönetici olmak için ya çok fazla artın olucak (1den fazla dil yurt dışında eğitim profesyonel bilgisayar kullanıcısı vs.) ya da sağlam bir torpilin. Allahım bu ne tezat! sevmiyorum bana hiçbir yaratıcılık sağlamayan bölümümü bana hiçbirşey katmayan derslerimi sevmiyorum! herşey kişinin kendisine düşüyor kendine öyle şeyler kat ki insanların gıpta edeceği şeyler yap