hakan peker'in harika bir şarkısıdır.
giderim yolum uzun, yare kalmadı sözüm.
yapma , perişan oluruz sonra / çok da fifi !..

görsel
(bkz: bende yoluma gelirim)
0:00 1:29
hayat siken ahmet kaya parçası.

dinlerken sırtı buz kesmeyen dinlemesin.
'Benden sonra da arkamdan konuşup iftira atacaksan ağzına sıçar giderim' cümlesinin vazgeçilmez yüklemi.
Ben ağlayamam bilirsin yüzümü döker giderim..
ne ismim kaldı ne cefa...
şikayet etmem bu defa..
dişimi sıkar giderim..
ben de gideceğim yakindir.
Artık sürersin bir sefa...
sen gerçekten sevseydin ben ömrümü verirdim.iyi geceler demeden bana daha fazla başını agritmadan ben giderim.
Gitmek fiilinin geniş zaman takısı almış birinci tekil sahış halidir.
...bozar mı sandın acılar?
belaya atlar giderim...
zerrim özer in son derce başarılı yorumladığı şarkıdır.
raki icerken dinlenmemesi gereken sarkilarin basinda gelir. eger dinlerseniz sizi oracikta 32 yerinizden bicaklanmisa cevirme potansiyeli olan ahmet kaya parcasidir.
sözleri yusuf hayaloğlu' na müziği ülkücülerin gizli sevdası ahmet kaya' ya ait olan müthiş bir sanat eseridir. özellikle ses değişimi olan 2 yerde insanı bitirir.
https://www.youtube.com/watch?v=nzm5IKYPZYw
--spoiler--
Giderim giderim
Sonuna kadar bu derdimi çeker giderim artık
Ölümü huzur sayar güler geçer yüreğim boşver
Umuda hüzün katan bu dertlerimle kendime isyan eder giderim
--spoiler--
giderim buralardan. hayallerim boşa çıkarsa. çabalarım boşa çıkarsa giderim. kalamam. ne yaparım bilemem. giderim bende.
dinlemek istemedim bu şarkıyı...arkamı döndüğümde seni göreceğimi bilseydim yüzünde kalırdım.
ahmet kaya'nın o hüzünlü yorumuyla seslendirdiği şarkı. tüyler diken diken olur.
ahmet kaya 1999 yılında magazin gazetecileri derneği olaylı ödül töreninde ödülünü aldıktan sonra söylemiştir.
dünyanın en erkeksi şarkısı. ''artık seninle duramam'' diye o kadar etkili giriyor ki şarkıya ahmet taş olsa duramaz yerinde.
Şarkının içinde çelişkiler olduğunu söylemek , gaflettir . insanı oturduğu yerden sarsan kesinlikle herkese hitap eden bir şarkıdır . Hala tüylerim marş modunda .
gideriz nur yolu izde gideriz,
taş bağırda, sular dizde gideriz,
bir gün akşam olur bizde gideriz,
kalır dudaklarda ŞARKIMIZ BiZiM.
(nfk).
© copyright 2005 - 2026