bugün

Ahlaksızca bir gelenektir.
Bakire olmayıp veya dul olup takan da çok gördüm. Sadece evden çıkarken takılır düğün boyunca kırmızı Kurdelali dolaşılmaz eğer öyle bir dugundeyseniz bilin ki yobaz bir dugundesiniz.

Ama bana kalırsa ters, gelinin bakire olup olmaması sadece damatla gelini ilgilendirmeli diğerlerinin bilmesine hiç gerek yok mal alır gibi sanki ilk defa damat açacak.

Bazı gelenekler zaman geciktce değişir ve eskir o zamana ayak uyduramaz kesinlikle bu da o geleneklerden artık zamani geçmeli.
Alexis Texas'a bile bağlansa onun bakire olduğunu temsil eder.
Bir çeşit kadın aşağılama yöntemi.
Gelinlik giymeyecem demiş birisi.
Giyersin kardeşim, kırmızı kurdelayla göbek bile atarsın.
Hele bir kısmetin çıksın.
bizde damada takılıyor, ben de diyorum amcaoğulları evlendikten sonra neden batak oynamaya gelmediler. yazık, üzüldüm ve vazgeçtim evlenmekten, erkekliğimi veremem.
Takmazsa kız değil derler, takarsa acaba kız mı diye sorgularlar. Sikimsonik gelenek.
zamanla amacı unutulan gelenek. ülkemizde namus ölçmede kullanılan 3 metadan biridir. (başörtüsü,kuşak ve çarşaf) gelinin erkek kardeşi için de gelir kapısıdır.
Kadını hediye paketi gibi gösteren iğrenç bir adettir.
Bir gelini nasil cirkinlestirebilirim diye dusunulerek bulunmus gelenek.
takmam etmem demeyin. adettir. anne baba üzülür takmazsanız.
"3 ayak damat" oynayan nice koçyiğit metalciler gördü bu gözler. bozmayın siz dedenizi halanızı. takın.
takan karının vurdurmuş yani patlak olduğunu ifade eder.

geleneğinize atlayam size bir şey olmasın.

bu varsa bir yobazın düğünündesin.

bu çeçen meçen, çepni böyle tipler bu işlere çok meraklıdır.
Rezalettir. O ne öyle hediye paketi gibi sırf bakire olduğunu vurgulamak için gezilir mi ortalıkta? Peki erkeğe bakir olduğunu vurgulayan bir şey takılıyor mu? Mesela kırmızı kravat felan?

Bi de bu kurdeleyi gelinin abisi takıyor, yüzünde büyük bir keyifle. Noldu abisi paket teslimden memnunsun galiba?
Peki kadının bundan hoşnut olması daha acınası değil mi? Kendisini aşağıladığının farkında değil çünkü.
Cahillik büyük mutluluk.
Çok eski bir türk geleneğidir bizimle beraber bütün orta asya ülkelerinde de görülür. Ve anlamı sadece daha önce hiç sikilmedi anlamına da gelmez. Gelinin yeni evinde dirayetli ve güçlü olması için takılır yöreye göre adı gayret kuşağı dirayet kuşağı olarak değişir. Bunun yanında paket sağlam anlamı da taşır elbet. Ama artık bunu pek sallayan yok.
Kadını işaretlemekten başka bi işe yaramaz. Gerdek gecesi kanlı çarşaf bekleme adeti kadar bağnaz ve gereksizdir bence.
Kırmızı kurdela, gelin baba evinden ayrılmadan önce gelinin babası veya ağabeyi tarafından, gelinin beline bağlanır. Kimi kaynaklarda gelinin beline kırmızı kurdela bağlanırken salavat ve tekbir getirileceği ve beline iki defa sarılıp üçüncüde bağlanacağı söylenmektedir. Bele takılan bu kırmızı kurdelanın bekaret ve gayreti temsil ettiği bilinmektedir. Zaten Orta Anadolu’da bu kuşağa özellikle “gayret kuşağı” da denilmektedir. Gayret kuşağı denilmesinin sebebi, evliliğinde gelinin gayretli ve kudretli olması için, ailesinin gelişimini sağlaması ve evinde güçlü olması içindir. Bu şekilde nesiller boyu aktarılarak günümüze kadar ulaşan bir geleneğimizdir.

Peki neden kırmızı renk kullanılır da başka renkler kullanılmaz? Gelinin beline bağlanan kurdelanin renginin kırmızı olmasından dolayı gayretli ve kudretli olmayı temsil etmesinin yanında bakireliği de temsil edebileceği düşünülür. Gelinin babasının kırmızı kurdelayı kızının beline bağlamasının anlamı, bekareti simgelediği ve gelinin namusundan artık kocasının sorumlu olduğunu bildirmesidir. Yine de bele kırmızı kurdela bağlama geleneği bir Türk geleneği olduğu için yöresel olarak farklılıklar içermektedir. Hatta Orta Asya Türk devletlerinde bile farklılıklar gösterdiği görülür.

Uzun yıllardan beri sürdürülen, düğünlerde bele kırmızı kurdela bağlama geleneğinin ilk olarak ne zaman çıktığı bilinmediğinden dolayı bu bilgiler farklılıklar göstermektedir. Ancak yine de genel olarak bu geleneğin anlamı bellidir. Eski bir gelenek olmasından dolayı da hemen her düğünde karşımıza çıkar. Kimi zaman hüzünlü bir mutlulukla, kimi zamansa zor dakikaları içeren, gelinin baba evinden çıkması bu şekilde büyük bir törene dönüşür. Gelinin baba ocağından uçuşunun, artık kendi ailesini kuracağının ve orada yaşayacağının bir göstergesidir. Bu tip geleneklerimizin olması kültürümüzün zenginliğini göstermektedir. Bu tür gelenekler düğünlerinize duygu ve ayrıca zenginlik katacaktır.

Kaynak: http://dugunyardimcisi.co...-kurdela-ne-anlama-gelir/
"kayınpederinden damada az kullanılmış bir kız" anlamına gelen bir kurdeladır.
Gelin hanımın bekareti sanki damat haricinde herhangi birini ilgilendiriyormuş, gelinin orasını burasını sorgulamak milletin üstüne vazifeymiş gibi ısrarla sürdürülen saçma sapan, mide bulandırıcı bir adet. Kadına "sen bir cinsel metasın, evliliğin merkez noktası seks ve sen sekste gerekli bir malzemesin. Malzemenin sağlamısın." Demenin kibar görünen yolu. Siz hiç beline kırmızı kurdele bağlanmış damat gördünüz mü? Şahsen ben görmedim. Çünkü bu toplumda erkekler tüketici kadınlar mal olarak görülür. ironiktir ki bu adeti savunan tipler sokakta öpüşen çift görünce "edep edep, özelinize de mi saygınız yok? Cık cık cık." diye bir ton ayıplar. Kendisinin özeline çok saygısı varmış gibi.
Sikko bir adetimiz işte lüzumsuz lüzumsuz.