bugün

çoklu zeka kuramını ortaya süren, harvard psikoloji bölümü profesörü.
gardner'a göre zeka geliştirilebilir, çeşitli yollarla ortaya konulabilir, bağlam/gerçek yaşam durumlarında ölçülür ve bireylerin gizil güçlerini ve onların başarılı olabilecekleri farklı yolları anlamak için kullanılır.
(Bkz:Çoklu zeka kuramı)
farklı zeka türlerinden bahseden ilginç bir psikolog.

http://yazarkafe.hurriyet...in-zeka-tipin-hangisi.htm
gardner'lardan howard olanı, 23-24 mayıs 2009 tarihinde burdur m. akif ersoy üniversitesinde 1. uluslararası yaşayan kuramcılar konferansına katılmış, dünyaca ünlü eğitim bilimcidir. halen harvard üniversitesinde çalışmalarına devam etmektedir.

(bkz: howard gardner)
Türkiye'ye bir defa gelmiş ve geldiğinde sadece Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde konferans vermiş yaşayan eğitim kuramcısıdır.
fenerbahçe'nin sembol olması muhtemel voleybolcu,çok yakışıyor fenerbahçe'ye.galatasaray tribünlerine hareket(orta parmak) çekiyo falan.
http://www.birgun.net/bolum-73-yazar-176.html
hayatımı zehir eden adam... anadolu öğretmen lisesi olması nedeniyle ilk kez lisede tanıştığım ve o gün bugündür yakamı bırakmadan daha kapsamlı bir halde sınavlarda karşıma çıkmaya devam eden herifçioğlu... * *
gardner, ilk kez 1983 yılında, her bireyin birbirinden farklı pek çok zekasının olduğu ve bunların her birinin kendilerine özgü bir biçimde geliştiği ve çalıştığı tezini ortaya atmıştır. zihin çerçeveleri: çoklu zeka kuramı adlı kitabunda topladığı çalışmaları eğitim, sanat, bilişsel psikoloji ve tıp alanlarındaki görüş ve düşünüşleri yakından etkilemiş, bu alanlarda devrim yaratmıştır.

gardner, hayatta başarılı olmak için tek tip bir zekanın şart olmadığını, sekiz temel çeşitlemesi olan geniş bir yetenekler yelpazesi bulunduğunu ileri sürmektedir.

bunlar;

- (bkz: dilsel-sözel zeka)
- (bkz: mantıksal-matematiksel zeka)
- (bkz: müziksel zeka)
- (bkz: görsel-uzamsal zeka)
- (bkz: bedensel-kinestetik zeka)
- (bkz: sosyal-kişilere dönük zeka)
- (bkz: içsel-kendine dönük zeka)
- (bkz: doğal zeka)
güncel Önemli Başlıklar