bugün

bu zekaya sahip insanlar, sözcükleri hem sözlü hem de yazılı olarak etkili kullanırlar. sunucular, politikacılar, şairler, oyun yazarları, editörler, gazeteciler bu grupta yer alır.

karakteristik özellikleri:

- dinleme becerileri yüksektir.
- iyi bir fıkra anlatıcısıdır.
- kitaplarla iç içedir.
- iyi bir kelime hazinesi vardır.
- sözel olarak iyi bir iletişim kurar.
- yazmaktan hoşlanır.
- iyi bir hafızası vardır.
sayısal zekası yüksek olanların, ne hikmettir ki bunda da başarılı olduklarını gözlemlediğim zeka türü. * *
çoklu zeka kuramı nın getirdiği bir terim.
(bkz: cicekler odama lutfen)
alanında tartışmasız bir uzman olan* prof.dr.nevzat tarhan'a göre bu zeka tipi:" ifade yeteneği iyidir,iyi dinler,güzel ifade eder,güzel kelimelerle konuşur fakat kültür olarak eksik olanlarında bakarsınız çok güzel konuşmasına,ses tonunun,vurgusunun güzel olmasına rağmen bakarsınız boş içi. özellikle sosyal demokrat kişilerde buna çok rastladım. düzgün ifade var ama anlamı yakalayamıyor. derinlikten yoksundur. eğitse kendini ve bu özellikle birleştirse, yeteneğini kullanmış olur" der.

hakikaten çözüme,ilerlemeye fayda sağlayacak gibi görünen, cafcaflı ve ama hep aynı kavramlarla konuşmaktan ve sürekli eleştirmekten başka bir şey beceremeyen günümüz sosyalistlerini bilimsel anlamda ne güzel açıklamış hoca.* hocam en cahiller: bilmediğini dahi bilmeyenlerdir ki onlardan kaçmalı.** bilmez bilene de cahil der,çok şey öğrenebileceği halkına da. bu sebeble de bunlar hiç iflah olmazlar.
bende olmayan şey. anlamını bildiğim ingilizce ve almanca sözcükleri kafamda türkçe'ye çeviremem, sonra bir sözlükten o sözcüğün türkçe karşılığına bakarım ve "ha evet bu demekti" derim. kafamıskym.