bugün

Kütlesiz enerji parçacığı olarakta bilinir.Compton olayı ve fotoelektrik olay gibi olaylara karışır.
nükleer tıpta sintigrafi çekiminde kullanılır.
işik enerjisinin kuramsal kuvantumudur.
aslen yunanca "phos" (ışık) kelimesinden türemiştir. elektromanyetik ışımanın enerji taşıyan en kücük parçasıdır. einstein foton için "light quantum" tabirini kullanır. durgunken kütlesinin sıfır oldugu kabul edilir.

vakti zamanında (bkz: maxwell) arkadaşımız ışıkla ilgi bir dalga teorisi ortaya attı. bu teori ışığın bazı özellikleri açıklamakla beraber bazı özelliklerini açıklamaktan yoksundu. maxwell ışığın enerjisini ışığın yoğunluğuna bağlıyordu ama yapılan deneyler sonucunda ışığın enerjisinin ışığın frekansına bağlı olduğu ortaya çıktı. bu şekilde ışığın foton yapısı ilgili teoriler ortaya çıkmaya başladı.

bu aralar makro alemle mikro alem arasındaki ilişkiyi açıklamaya çalışan bi string theory var
(bkz: foton kuşağı)
kutlesi sifir(0) olaran kabul edilen seydir. ivmesi vardir fakat kutlesi yoktur.
ışığın elektrik yüklü parçacıklarıdır. kendisinden kopacak elektronların üzerine düşeceği bir ekranın önünde bulunan metale, bir miktar ışık gönderildiğinde ekran ile oluşacak elektriksel alan ile ışığın metaldeki elektronları belli bir enerji seviyesine çıkarıp kopardığı düşünülür, ama zayıf bir ışık kullanıldığında, elektronları koparacak enerji yüklenip daha kopacak seviyeye gelmeden ekranda bir potansiyel fark gözükür. bu da ışığın kendisinin, metalden seken elektriksel parçacıklar içerdiğini gösterir. kuvanta veya foton denir.
dalga veya parçacık olacağına gözlemcinin etkisiyle karar veren enerji kuantumudur. kuantum mekaniği çift yarık deneyi olarak bilinen deneyde, fotonun dalga mı yoksa parçacık mı olduğunu belirleyen şeyin gözlemcinin bilinci olduğunu söyler.
o bir yedinci nesil..
o, bu başlığa girilen hoşgelişler ola sözünün sahibidir..
2012 ile gireceğimiz kuşak imiş. *
#10242446

kahkaha attıran yazar. hem formatı zikmesiyle hem de söylediğiyle.
pornocu yazar.
bulunduğu mekanda dalgalar halinde hareket edebilmesi için görülmemesi gerektiğinden, gözün retinasına ya da bir fotosele çarptığı zaman yok olan ve bu ölüm anında madde gibi davranan atom altı süreç partikülü.
zaman ve mekanda ışık hızıyla hareket etmesine rağmen görecelik kuramı doğrultusunda kendisi açısından hiçbir yere gitmemiş ve hiç zaman geçmemiş olur.
bir foton her zaman atom altı süreçler sonucu ortaya çıkar ve atom altı süreçlerle yokolur.
bu süreci gözlemleyenler açısından(biz değil, atom altı sürecin unsurları kastediliyor) foton bir süreç konumundan diğerine ışık hızında ilerler. kendisi açısından ise hiçbir yere gitmemiş olur.
bir fotonun doğum ve ölümü eş zamanlı olarak gerçekleşir.
Fizik biliminde foton, elektromanyetik alanın kuantumu, ışığın temel ''birimi'' ve tüm elektromanyetik ışınların kalıbı olan temel parçacıktır.
kırıkkale üniversitesi güneş enerjili aracın ismidir. bu seneki yarışta süpriz yapacağı beklenmektedir.
elektromanyetik alanın değiş-tokuş parçacığıdır. bu yüzden kütlesiz olduğu öngörülür. ve enerji taşıyabilirler. kütlesiz olmalarına rağmen, momentum ve kütle çekim alanından etkilenme gibi özellikler gösterebilirler.
kutlesinin 0 kabul edilmesini anlamlandiramadigim parcacik.
eğer bir fotonun üzerinde yolculuk ediyor olsaydık, milyarlarca yıllık evreni kat etmemiz sadece "an" sürerdi.
(bkz: Schrödinger)
ağzına sıçtığımın şeyi. akşam akşam kafayı yedim.

şimdi bu foton durur vaziyette iken kütlesi yok. ama fotonun durması diye bir şey söz konusu değil. ışık hızında hareket eden fotonun ise kütlesi var. peki bir şey ışık hızında hareket ettiğinde kütlesi 0 olmuyor muydu? bu nasıl bir şey amk?

bilen varsa, anlatırsa çok sevinirim.
ışık hızında bir kütle asla sıfır olmaz. foton dediğimiz taneciklerin durgan kutlesi sifirdir. ancak isik hizinda hareket ederken enerjiye sahip olduklari icin ve kutle bir enerji oldugu icin kutleleri vardir. yani enerjisi varsa kutlesi de vardir.
ışığın temel birimidir. aynı zamanda elektromanyetik kuvvet taşıyısıdır. E=h x f, p=h/l ve E=pc bağıntılarıyla açıklanır.
hazır sözlüğün bilim koktuğu şu saatlerde soru soracak birkaç yazar aradığım şey.

imla: edit.