bugün

2 GB kapasiteli olanina sahip oldugum donanimdir.internet kafelerde program kuruyorum bununla. 4 GB olanlari bazi yerlerde 25 liraya satiliyor.
ayrica facebook ta bir sayfada 256 GB kapasiteli olani 100 liraya satiliyor,cin mali olabilir muhtemelen.
hatirlamadigim bir sitede 64 gb(daha ufak) olani 12 liraya satiliyor.
hele yazıcı bozuk olduğunda nimettir nimet. sen olmasan n'apardım canım belleğim. valla öpjem.
çamaşır makinesinde yıkamanın bozmadığı alet.
(bkz: lolipop)*
taşınabilir bilgi saklama kaynağı.müzik,video,yazı,resim,vb.dosyaları taşıyıp,kolayca başka kaynağa yüklenmesini sağlayan,
parmak kadar bi alet.
içine dua dosyası atıp cevşen niyetine kullanılabirlimi bu da ayrı bir tartışma konusu.
(bkz: cevşen bellek)
(bkz: muska bellek)
çok amaçlı kullanılabilen alet. mp3 yükle, resimlerini yükle, film yükle, dosyalarını yükle, yükle babam yükle banamısın demez. hatta cevşen yükle boynuna as, o derece yani. kabul olurmu lan acaba.
-ve tanrı flash bellegi yarattı.
günümüz teknolojisinin en büyük nimetlerinden biri.
elektronik/sanal ortam bilgilerini saklamaya ve kolay taşımaya yarayan minik aygıt için kullanılan ve tasvip etmediğim "yarı ingilizce yarı türkçe" isim.
bir diğer adı usb(Universal Serial Bus/evrensel seri yol) bellektir. kavramsal bir karşılığı yoktur.
çük denmektedir çoklukla ve yakışmaktadır bu tabir alete.
(bkz: kalem bellek)
boyundan büyük işlerin içinden alnının akıyla dönebilen,pc'ye usb girişinden bağlanabilen mini teknoloji harikası
bir hocamızın "çubuk" olarak bahsettiği portatif bellektir.
taşınabilir bellek olarakta adlandırılır.

(bkz: taşınabilir bellek)
data traveler.
antalya'nın serik ilçesinde çük diye adlandırılan taşınabilir bellek.
fotograf çekilirken flaşın patladığı anın kayıt edildiği beyin bölgesi.
işe giderken evde unuttunuz takdirde, bütün gün ahanda bogün benim yaptığım gibi boş boş oturacağınız hede.
zaman geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe, kapasite - fiyat arasında ki ters oranti daha da bir guzelleşiyor.
an itibariyle darty'de 1 gb'tının 3.99'a satıldığı görülüp şok olunmuştur.
dün 2gb'lık bi tanesinin fiyatını sorduğumda adamın bana 60 ytl dediği ve okkalı bir bsg'yi hakettiği hede.
zaman zaman hayatı karartabilen hede. gitti güzelim senkronize lost altyazıları. böhühü.
nerden duydum bilmiyorum da birisi "sokma akıl" diyordu sanki buna..
hakıkaten teknoloji harikasıdır bu cihaz her ewe lazımdır
© copyright 2005 - 2026