bugün
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı40
- milli maçı izlemeyen erkek7
- futbol maçı izleyen sözlük kızı4
- uludağ sözlük burada zall nerede4
- zall yüzünden gol yememiz5
- muşlettin geldi topu aldı vurdu goooooolll4
- tutulan takım gol yiyince maçı kapatmak3
- uğurcan çakır'ın kova olması2
- arda güler5
- en iyi antidepresan18
- milli futbolcuların sigara içtikleri iddiası2
- vincenzo montella2
- rakı içen kadınlara hiçbir erkeğin aşık olmaması4
- yahudilerin bu kadar zengin olmasının nedeni2
- uludagsözlük ilk yapay zeka moderasyon başarısı9
- uzun zamandır aktif olmayan birinci nesil yazarlık2
- yalnızca milli maç izleyen erkek2
- anın görüntüsü22
- avustralyalıların iri yarı olması2
- nervio adlı yazarın dillere destan güzelliği9
- mutlu bir ilişkinin anahtarı8
- chp'nin hali ne olacak58
- isviçre'nin nüfusu 10 milyonla sınırlama referandu2
- sözlük yazarlarının ruh hali9
- su molası2
- şirinler köyüne yeni şirin13
- bulgar uzunhavası2
- durduk yere instagramda takipten çıkan arkadaş9
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak11
- avustralya 0 türkiye 72
- adhdli amelia2
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı18
- sözlükte yazmanın faydaları8
- milli futbolcuların sigara içtikleri iddaası2
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi16
- 14 onlyfansçinin mallarına el konulması8
- kola bağımlılığı2
- bir şeyler söyle8
- evlilik vs bekarlık7
- yakışıklı erkek gören türk kızının tepkisi9
- nataşalara para yedirmek9
- ayran ve şalgam suyunu karıştırıp içmek9
- 9 haziran 2026 belfast olayları2
- diyanetin abd'deki villaları16
- uysaljakoben12
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn13
- arkadaşlar bakar mısınız14
- evrim teorisine göre ilk canlı hemen türedi mi7
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek9
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek16
wava'nın house music tadında bir parçası.
ispanyol orjinli muzik turudur.
cazibe ve ateş. bu dansı tanımlamak için yeterli iki kelimedir.
Dünyanın en iyi müziği.
(bkz: innuendo)
Dünyanın en güzel müzik tarzı.
hem müziği hem de dansı ile insanı kendine getiren tarz bence.
Bugün günlerden cumartesi...
hafta sonları, gündelik sevimsiz işlerden ve politikadan azıcık sıyrılıp "kültür ve sanat" konularında aksiyon gösterme vakti. gerek bir tiyatro gösterisi olur gerek çeşitli sohbetler eşliğinde kafa dengi insanlarla sosyalleşme olur, tam zamanı. havada güzel. (yani bulunduğum yerde güzel)
zaten kültür sanat falan sizin ilgi alanlarınıza girmeyeceğinden bende kafama göre takılacağım...
son zamanlarda ispanyol kültürüne bodoslamadan daldığımdan, ispanyol şoparlarının ağır ve yoğun arap etkisi altında üretip dünya çapında bir sanat müziğine dönüştürmeyi de başardıkları flamenco'ya merak sardım. Eskiden de severdim ama, sözlerini iyi kötü çevirmek lazımmış tadına varmak için.
"iyi kötü" dedim, çünkü "s" ve "d" seslerini hemen hiç kullanmayan Endülüslü ağzında ispanyolca bilmeceye dönüşür.
"El Cigala" yani "Cırcırböceği" namıyla anılan Diego'nun, Kübalı efsane piyanist Bebo Valdes ile gerçekleştirdiği muhteşem bir "flamenco jazz" albümünü, Lagrimas Negras'ı (Kara Gözyaşları) koyup koyup dinliyorum günlerdir, doyamıyorum. Bu Diego El Cigala denilen adam, uzun kara saçlarıyla "güzel" değil ama hanımlara sorarsanız çok "çekici" bir adam. hani şimdi hanımlara sorarsak dedik ama yamulmadan şuraya fotosunu koyayım kendiniz karar verin;
https://www.diariofemenin...io-sello-discografico.jpg
Orada, "La Bien Paga" adında bir şarkı beni çok çarptı.
Sonra, amazondan "büyük fedakarlıklarla getirttiğim" bir ispanya iç Savaşı belgeselinde, aynı Endülüs türküsü "orijinal" haliyle, eski ve büyük sanatçılarından birinin, Miguel De Molina'nın ağzından karşıma çıkmasın mı?
Yahu bir yerlerden de ayrıca çıkaracağım sanki, derken, meğerse Pedro Almodovar'ın "Bütün Bunları Haketmek için Ne Yaptım?" filminde de rastlamayayım mı?
akıl alır gibi değil bu rastlantı...
Ay çok mu entel kaçtı bu entry?
hafta sonları, gündelik sevimsiz işlerden ve politikadan azıcık sıyrılıp "kültür ve sanat" konularında aksiyon gösterme vakti. gerek bir tiyatro gösterisi olur gerek çeşitli sohbetler eşliğinde kafa dengi insanlarla sosyalleşme olur, tam zamanı. havada güzel. (yani bulunduğum yerde güzel)
zaten kültür sanat falan sizin ilgi alanlarınıza girmeyeceğinden bende kafama göre takılacağım...
son zamanlarda ispanyol kültürüne bodoslamadan daldığımdan, ispanyol şoparlarının ağır ve yoğun arap etkisi altında üretip dünya çapında bir sanat müziğine dönüştürmeyi de başardıkları flamenco'ya merak sardım. Eskiden de severdim ama, sözlerini iyi kötü çevirmek lazımmış tadına varmak için.
"iyi kötü" dedim, çünkü "s" ve "d" seslerini hemen hiç kullanmayan Endülüslü ağzında ispanyolca bilmeceye dönüşür.
"El Cigala" yani "Cırcırböceği" namıyla anılan Diego'nun, Kübalı efsane piyanist Bebo Valdes ile gerçekleştirdiği muhteşem bir "flamenco jazz" albümünü, Lagrimas Negras'ı (Kara Gözyaşları) koyup koyup dinliyorum günlerdir, doyamıyorum. Bu Diego El Cigala denilen adam, uzun kara saçlarıyla "güzel" değil ama hanımlara sorarsanız çok "çekici" bir adam. hani şimdi hanımlara sorarsak dedik ama yamulmadan şuraya fotosunu koyayım kendiniz karar verin;
https://www.diariofemenin...io-sello-discografico.jpg
Orada, "La Bien Paga" adında bir şarkı beni çok çarptı.
Sonra, amazondan "büyük fedakarlıklarla getirttiğim" bir ispanya iç Savaşı belgeselinde, aynı Endülüs türküsü "orijinal" haliyle, eski ve büyük sanatçılarından birinin, Miguel De Molina'nın ağzından karşıma çıkmasın mı?
Yahu bir yerlerden de ayrıca çıkaracağım sanki, derken, meğerse Pedro Almodovar'ın "Bütün Bunları Haketmek için Ne Yaptım?" filminde de rastlamayayım mı?
akıl alır gibi değil bu rastlantı...
Ay çok mu entel kaçtı bu entry?
Gündemdeki Haberler