satrançta değerli bir taş.
Dünya üzerinde 3 farklı fil türü vardır.
Esasında afrika ve asya fili diye ayırıyorduk; ancak afrika filinin 2 türe sahip olduğu görüldü.

Loxodonta cinsine bağlı olarak; loxodonta africana ve loxodonta cyclotis adli iki türe sahiptir.

Çalı fili de dediğimiz l. Africana daha büyüktür ve görece savanlarda ve çöllerde yaşarken; l. Cyclotis ise kongo havzasının çevresindeki ormanlarda yaşamaktadır.

Asya fili ise elephas cinsine ait olup afrika fili ile uzak akrabadır. Tam tür adı elephas maximus'tur.
660 gün boyunca hamilelik yaşayan filler dünyada en uzun süre hamile kalan canlılardır.
afrika'da yaklaşık 400.000, asya'da ise sadece 50.000 fil yaşamaktadır. asya fili resmen nesli tehlikede olan hayvanlar listesine alınmıştır. afrika fili ise kritik konumdadır, yani zamanla nesli tükenmek üzere olan hayvanlar listesine dahil edilebilir.
"filler iyi yüzücüdürler. afrika fillerinin yüzne hızı 48 km'ye ulaşabilmektedirler. 6 saat boyuncu kesintisiz yüzebilirler, sonrasında batmayarak suda dinlenebilirler."

görsel
kulaklarını çok sevdiğim hayvan..

tam şafak almalık..
Bence eti yenebilmeli. Cüssesinin büyüklüğü sebebiyle et ihtiyacımızı ondan karşıladığımızda en az hayvan ölümü ile maksimum et ihtiyacı karşılanabilirdi.
cok buyuk, ailesine duskun, kindar ve yalniz olen.
çok süper çok da güzel futbol oynayabiliyorlar.
zıplayamıyor bu salaklar. düşünsene: zıplayamıyor lan. o yüzden popolarına bir şaplak atıp zıplaya zıplaya kaçmak istiyorum. sonra da sarılırım. sarılır ve krem sürerim. o ne ya, her yerleri çatlak :(

bir de üzülenleri var.

onları yemek istiyorum! tombişler!

görsel
dünyanın sörf yapan ilk fili, queenie (1950):

görsel
eğiticilerinden birini öldürdüğü için idam edilen Murderous Mary isimli film (1916 - abd):

görsel
Hafızası en güçlü hayvan.
ikinci ise kargaymış.
görsel
Dünyanın en tatlı hayvanlardır.

görsel
Şuana kadar yapılan araştırmalar neticesinde insan dışında ölülerini hatırlayabilen tek canlı.

Bu özelliğinden dolayi ankara Cebeci mezarlığı "fil ayağı" şeklinde planlanmıştır.
Kalbi kırıldığında ölebilen hayvandır.
görsel
aynada kendi görüntüsünü tanıyabilen bir canlıdır.
görsel
en sevdiğim hayvandır.

ilginç burun yapıları olan bu hayvanlar hakkinda izlediğim bir belgeselden sonra, çok dramatik gelmeye başladılar.
Birazcık daha ufak tefek bir şey olsaydı evimde beslerdim. Hatta o yatakta yatar ben yerde yatarım. Öyle seviyorum.

Beybi!
Dünyada en sevdiğim hayvandırlar.
Mesleğim gereği hemen hemen bütün hayvanların beyinlerini inceliyorum.

Filler, beyinleri gereği son derece duygusal ve masumdurlar.

Ayrıca inanılmaz derecede vefalı ve sadiklardir. Sadece 1 tanesi değil;
Tüm sürü kendini tek 1 fil için feda edebilir.
her gün ot yer ama yine kiloludur, insan böyle düşününce diyetten vazgeçiyor.

sismik jeolojik milisaniyelik titreşimlerin hayvanıdır fill aslında bilmezler, kilometrelerce uzaktaki sesi ayakları ile titreşimden anlar.
Karada yaşayan en büyük hayvandır.
© copyright 2005 - 2026