bugün
- arkadaşlar buyrun ballı muzlu çilekli süt içelim18
- pkk'nın kendini feshetmesi akla uygun değil12
- küresel16
- müge anlı'da uludağ sözlük'ün anılması30
- arkadaşlar sizce bu hırka nasıl17
- pkk'nın bitmesi sırada kemalizmin olması9
- arkadaşlar yeni şapkam nasıl8
- sözlük kızlarının yüzde 95'inin çirkin olması21
- kürtçenin resmi dil olmasını istiyoruz47
- 12 mayıs hemşireler günü11
- ülkü ocaklarında demli çay içilmesi12
- sözlükte yazmak size bir şey kazandırmaz20
- federal republic of anatolia8
- 12 mayıs 2025 pkk'nın kendisini feshetmesi30
- 295 milyon euro nerede11
- kadınlar erkeklerin yüzde seksenini çirkin buluyor8
- ekrem imamoğlu'nun bir sevgilisi olduğu iddiası8
- rte'nin mezar taşına yazılabilecekler12
- erkeğin orospusu23
- televizyonun bozmasının nedenleri11
- kadir mısıroğlunun mezar taşına oturan kemalist8
- birinin size çirkin demesi19
- sari renkli seker39
- abb de bardak ve çöp poşeti vurgunu iki kelle aldı11
- anın görüntüsü22
- uludağ sözlük geleneksel bahar pikniği12
- fiat egea10
- cuma günü istanbula gidiyorum orada cami var mıdır20
- bedenini hemcinsine rahatlıkla gösteren kadınlar15
- kent lokantası9
- 4 aydır sevişmiyorum yardım edin10
- chp'nin oy kaybetmesi20
- darwinci ateistlerin cevab veremeyeceği sorular9
- akp bitmiştir12
- islami espri anlayışı10
- kürtlerin 5000 yıllık tarihi olması15
- allahsız kitapsız imansız saygısız taharetsizler9
- polis vatandaşı dövebilir mi19
- en unutamadığın an14
- azerilerin çoğu pisliktir8
- otobüste ayakkabılarını çıkaran insan10
- devlet bahçelinin öcalana teşekkür etmesi16
- akp ve mhp pkk'lıları cezaevinden çıkarır mı14
- uludağ sözlükte sunulan imkanlar19
- kadınların hesap ödenirken sessiz kalması19
- uğur yücel vs brad pitt9
- aptal ve cahil birine aptal ve cahilsin demek9
- yok mu sorusu olan13
- türbeye gitmek11
- fotoğraf makinesi alacaklara tavsiyeler11
Fön dağlarından aşağıya doğru esen bu rüzgarlar yülsekten alçağa indikleri için ısınırlar ve estikleri yerlerde sıcaklıkları yükseltirler.Kışları kar eriterek ilerledikleri için sele neden olabilirler
geçtiği yerlerdeki tarlaları kurutacak kadar sıcak olan kurak bölgelerin rüzgarıdır. Özellikle bunların dağ yamaçlarından aşağıya doğru süzülenleri ova tarafındaki bütün buğday tarlalarını kurutur. Çünkü bunlar dağın bir yamacından başlayıp her 100 metrede 0.5 derece soğuyarak tepeye doğru yükselip doruğa ulaştıktan sonra yine aynı şekilde diğer yamaca doğru bu sefer aynı hızda ama ısınarak gelirler. Bu yüzden kurak bölgedeki çiftçiler bu tür rüzgarları sevmezler.
an itibariyle istanbulda esmekte olduğu düşünülen rüzgardır. zira kayışdağı'nın eteklerinde sıcak rüzgarlar esmekte ve insanları canından bezdirmektedir. bu olsa olsa fön rüzgarıdır.
fön makinesine isim babalığı yapan sıcak rüzgar çeşididir..
türkiyede giresunda esen rüzgarlardır.
rize de turunçgil ,mersiz anamurda muz yetişmesini sağlayan rüzgar çeşididir.
--spoiler--
mürsel: bugün okulda çok komik birşey oldu ya, öğrencilerden bir tanesi sordu, hocam fön rüzgarlarının olduğu yerde herkes düz saçlı mı olur diye? hoca durur mu yapıştırdı cevabı; yok olmaz.
nazan: bu komik değil ki mürsel,
mürsel: olur mu kurabiyem, anlatamadım herhalde. o hikayedeki hoca benim.
--spoiler--
mürsel: bugün okulda çok komik birşey oldu ya, öğrencilerden bir tanesi sordu, hocam fön rüzgarlarının olduğu yerde herkes düz saçlı mı olur diye? hoca durur mu yapıştırdı cevabı; yok olmaz.
nazan: bu komik değil ki mürsel,
mürsel: olur mu kurabiyem, anlatamadım herhalde. o hikayedeki hoca benim.
--spoiler--
Orijinal dildeki yazımı (bkz: föhn)
klimayı ayarlamamı ister misin?¿
Asıl adı "föhn" rüzgarları olan konu...şu aralar söz konusu olan rüzgar belası.
Kendine göre bi sınırı vardır, sınırın sonunda ve başında oldukça etkilidir. Çok pis baş ağrısı yapar.
Sıradağların bittiği yerlerden sonraki 100 150 km yi etkiler...
Bu bölgenin 80 90 km güneyinde alpler biter, alpler böyle zank diye biter!! Öyle tepeler küçülerek falan bitmez, isviçre de heyyula gibi yükselirler ve hemen dibinde konstanz gölü vardır !! Almanya tarafı, tepelidir ama asla alpler gibi diildir.
Öyle olunca föhn çok etkili olmaktadır...
Şu aralar herkesin "başının tutması" bu yüzdendir!!
Kendine göre bi sınırı vardır, sınırın sonunda ve başında oldukça etkilidir. Çok pis baş ağrısı yapar.
Sıradağların bittiği yerlerden sonraki 100 150 km yi etkiler...
Bu bölgenin 80 90 km güneyinde alpler biter, alpler böyle zank diye biter!! Öyle tepeler küçülerek falan bitmez, isviçre de heyyula gibi yükselirler ve hemen dibinde konstanz gölü vardır !! Almanya tarafı, tepelidir ama asla alpler gibi diildir.
Öyle olunca föhn çok etkili olmaktadır...
Şu aralar herkesin "başının tutması" bu yüzdendir!!
fön makinesinden çıkan sıcak havaların oluşturduğu rüzgar taneleri.
Gene başladı kodumunun föhn'ü...alpler fazla ulu....biz kıytırık dağa "uludağ" demişiz, herifin en pısırığı 3 bin metre...yukarda soğuk hava var, sıradağ vadilerinde sıcak hava var ..o onu itiyo bu bunu zikiyo, aradaki boşluklardan üflüyo böyle...devasa bir föhn makinesi gibi...
Föhn makinesini bulan fransız, orda da var bu rüzgar...ama geliştiren alman, adı da föhn olmuş zaten o yüzden...
Kafa beyin bırakmıyo millette.
Föhn makinesini bulan fransız, orda da var bu rüzgar...ama geliştiren alman, adı da föhn olmuş zaten o yüzden...
Kafa beyin bırakmıyo millette.
föhn değil miydi onun adı.
Başlığı öyle açmışlar, ben doğru yazdım ama. Föhn tabii...
yeterli kötü şakaları muhtemelen geçmiş entrylerde kullandıklarını düşündüğüm için başımı öne eğerek başlıktan uzaklaşıyorum...
Evet, öğrenmenin yaşı yok...ilk defa tramwayda duydum...kadın yanındaki arkadaşına "başım çatlayacak gibi, gene föhn esiyo galiba!!" dedi...
E biz tramvaydayız...burda fön falan yok. Bu kadın neden bahsediyo acaba, diye ister istemez soruyosun kendine...
Sonradan öğrendim ki, aslen föhn rüzgarın adıymış!! Fön makinesinden önce föhn rüzgarı varmış ...zaten"hava püskürten" o alete de bu ünlü rüzgardan esinlenerek "fön" aleti demişler...ben de bilmiyordum. Ama öğrendik işte uygulamalı olarak.
E biz tramvaydayız...burda fön falan yok. Bu kadın neden bahsediyo acaba, diye ister istemez soruyosun kendine...
Sonradan öğrendim ki, aslen föhn rüzgarın adıymış!! Fön makinesinden önce föhn rüzgarı varmış ...zaten"hava püskürten" o alete de bu ünlü rüzgardan esinlenerek "fön" aleti demişler...ben de bilmiyordum. Ama öğrendik işte uygulamalı olarak.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar