bugün
- sokakta rastgele bir kıza çıkma teklifi etmek17
- çocuklarının yanında darp edilen baba36
- dünyanın dümdüz olduğu gerçeği17
- türkiye nin az gelişmiş bir ülke olması20
- 31 mayıs günesteki patlama13
- filistin'in gerçek yüzü15
- samsunspor12
- depresyon aktiviteleri9
- anın görüntüsü16
- sudekiray'a sarılmak istemek9
- kemalizm11
- teke tekte ağzını kırabileceğiniz sözlük yazları19
- bik bik'in mutfağına konuk olmak28
- şiir seven erkek11
- 31 mayıs 2025 psg inter maçı18
- çok su içmek13
- aydinoglu bombala'nın sözlüğe vedası10
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler8
- haribo13
- 1 84 boyundaki erkek15
- en son ne yediniz21
- 17 yıl önce bugün sözlük yazarları ne yapıyordu11
- gecenin şiiri8
- flört sürecini bitiren ölümcül flört hataları10
- karton toplayan çocuk9
- yavuz bingöl13
- sözlük yazarları 15 temmuz da neredelerdi20
- true'nun terbiyesizleşmesi8
- 19 yıllık karısı erkek çıktı12
- ellerim bos gonlum hos11
- denizin içerisinde cinsel ilişki13
- aldatan erkek10
- sakıncalı bulunan kuran meallerini toplama yasası16
- burçlara inanan erkek12
- azeri kızları9
- sözlüğün gey yazarları10
- sözlük kızlarının bilekleri neden kalın sorunsalı13
- akp'nin türkiye'ye getirdiği kast sistemi8
Fön dağlarından aşağıya doğru esen bu rüzgarlar yülsekten alçağa indikleri için ısınırlar ve estikleri yerlerde sıcaklıkları yükseltirler.Kışları kar eriterek ilerledikleri için sele neden olabilirler
geçtiği yerlerdeki tarlaları kurutacak kadar sıcak olan kurak bölgelerin rüzgarıdır. Özellikle bunların dağ yamaçlarından aşağıya doğru süzülenleri ova tarafındaki bütün buğday tarlalarını kurutur. Çünkü bunlar dağın bir yamacından başlayıp her 100 metrede 0.5 derece soğuyarak tepeye doğru yükselip doruğa ulaştıktan sonra yine aynı şekilde diğer yamaca doğru bu sefer aynı hızda ama ısınarak gelirler. Bu yüzden kurak bölgedeki çiftçiler bu tür rüzgarları sevmezler.
an itibariyle istanbulda esmekte olduğu düşünülen rüzgardır. zira kayışdağı'nın eteklerinde sıcak rüzgarlar esmekte ve insanları canından bezdirmektedir. bu olsa olsa fön rüzgarıdır.
fön makinesine isim babalığı yapan sıcak rüzgar çeşididir..
türkiyede giresunda esen rüzgarlardır.
rize de turunçgil ,mersiz anamurda muz yetişmesini sağlayan rüzgar çeşididir.
--spoiler--
mürsel: bugün okulda çok komik birşey oldu ya, öğrencilerden bir tanesi sordu, hocam fön rüzgarlarının olduğu yerde herkes düz saçlı mı olur diye? hoca durur mu yapıştırdı cevabı; yok olmaz.
nazan: bu komik değil ki mürsel,
mürsel: olur mu kurabiyem, anlatamadım herhalde. o hikayedeki hoca benim.
--spoiler--
mürsel: bugün okulda çok komik birşey oldu ya, öğrencilerden bir tanesi sordu, hocam fön rüzgarlarının olduğu yerde herkes düz saçlı mı olur diye? hoca durur mu yapıştırdı cevabı; yok olmaz.
nazan: bu komik değil ki mürsel,
mürsel: olur mu kurabiyem, anlatamadım herhalde. o hikayedeki hoca benim.
--spoiler--
Orijinal dildeki yazımı (bkz: föhn)
klimayı ayarlamamı ister misin?¿
Asıl adı "föhn" rüzgarları olan konu...şu aralar söz konusu olan rüzgar belası.
Kendine göre bi sınırı vardır, sınırın sonunda ve başında oldukça etkilidir. Çok pis baş ağrısı yapar.
Sıradağların bittiği yerlerden sonraki 100 150 km yi etkiler...
Bu bölgenin 80 90 km güneyinde alpler biter, alpler böyle zank diye biter!! Öyle tepeler küçülerek falan bitmez, isviçre de heyyula gibi yükselirler ve hemen dibinde konstanz gölü vardır !! Almanya tarafı, tepelidir ama asla alpler gibi diildir.
Öyle olunca föhn çok etkili olmaktadır...
Şu aralar herkesin "başının tutması" bu yüzdendir!!
Kendine göre bi sınırı vardır, sınırın sonunda ve başında oldukça etkilidir. Çok pis baş ağrısı yapar.
Sıradağların bittiği yerlerden sonraki 100 150 km yi etkiler...
Bu bölgenin 80 90 km güneyinde alpler biter, alpler böyle zank diye biter!! Öyle tepeler küçülerek falan bitmez, isviçre de heyyula gibi yükselirler ve hemen dibinde konstanz gölü vardır !! Almanya tarafı, tepelidir ama asla alpler gibi diildir.
Öyle olunca föhn çok etkili olmaktadır...
Şu aralar herkesin "başının tutması" bu yüzdendir!!
fön makinesinden çıkan sıcak havaların oluşturduğu rüzgar taneleri.
Gene başladı kodumunun föhn'ü...alpler fazla ulu....biz kıytırık dağa "uludağ" demişiz, herifin en pısırığı 3 bin metre...yukarda soğuk hava var, sıradağ vadilerinde sıcak hava var ..o onu itiyo bu bunu zikiyo, aradaki boşluklardan üflüyo böyle...devasa bir föhn makinesi gibi...
Föhn makinesini bulan fransız, orda da var bu rüzgar...ama geliştiren alman, adı da föhn olmuş zaten o yüzden...
Kafa beyin bırakmıyo millette.
Föhn makinesini bulan fransız, orda da var bu rüzgar...ama geliştiren alman, adı da föhn olmuş zaten o yüzden...
Kafa beyin bırakmıyo millette.
föhn değil miydi onun adı.
Başlığı öyle açmışlar, ben doğru yazdım ama. Föhn tabii...
yeterli kötü şakaları muhtemelen geçmiş entrylerde kullandıklarını düşündüğüm için başımı öne eğerek başlıktan uzaklaşıyorum...
Evet, öğrenmenin yaşı yok...ilk defa tramwayda duydum...kadın yanındaki arkadaşına "başım çatlayacak gibi, gene föhn esiyo galiba!!" dedi...
E biz tramvaydayız...burda fön falan yok. Bu kadın neden bahsediyo acaba, diye ister istemez soruyosun kendine...
Sonradan öğrendim ki, aslen föhn rüzgarın adıymış!! Fön makinesinden önce föhn rüzgarı varmış ...zaten"hava püskürten" o alete de bu ünlü rüzgardan esinlenerek "fön" aleti demişler...ben de bilmiyordum. Ama öğrendik işte uygulamalı olarak.
E biz tramvaydayız...burda fön falan yok. Bu kadın neden bahsediyo acaba, diye ister istemez soruyosun kendine...
Sonradan öğrendim ki, aslen föhn rüzgarın adıymış!! Fön makinesinden önce föhn rüzgarı varmış ...zaten"hava püskürten" o alete de bu ünlü rüzgardan esinlenerek "fön" aleti demişler...ben de bilmiyordum. Ama öğrendik işte uygulamalı olarak.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar