bugün
- sözlükte sizi kim tanıyor21
- kadınların bir erkekte aradığı kriterler18
- karşı cinste hayran olunan özellik4
- aylık 422 bin tl iyi para mıdır sorunsalı5
- melkor4
- hiç fuhuş yaptınız mı9
- şimdiki aklım olsa4
- bulgur pilavının kötü bir yemek olması10
- kar fırtınasında kış gecesi at arabasında uyumak2
- karınızı baştan çıkarır mısınız3
- 34 yaşına dek sevişmemiş erkek3
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız21
- kiraz cicegi kolonyasi45
- trakyalı kadın isimleri4
- 35 yaşına gelip evlenmemiş erkeğin asıl amacı8
- fıstık gibi kızın ter kokması4
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi3
- karadedeler olayı5
- göksel ve teoman evlenseydi ne olurdu5
- tencent hy33
- meyveli soda içen erkek7
- yazarların hayatlarının 1 yılını satacakları fiyat12
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi17
- barok kız2
- ateist6
- geceye bir şarkı bırak3
- moskova da robot kuryeye hallenen türkler3
- mezun olunan okula yıllar sonra tekrar gitmek10
- messi vs maradona7
- hayatından 1 yılı kaça satarsın9
- türk kızlarının keko adam sevmesi4
- örgüt mensubu5
- amedspor forması hediye eden sevgili3
- ahmet telli6
- 2026 dünya kupası30
- sözlükçülerin en iyi 5 roman listesi15
- anın görüntüsü11
- chp de 7 il başkanının görevden alınması4
- ışık hızı2
- arkadaşlar ben hapise giriyorum3
- allah olsanız yazacağınız kitabın ismi ne olurdu10
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı24
- lens takacaklara tavsiyeler2
- evlenmek için para biriktirmek2
- ayna4
- y kuşağı3
- romantizm vs realizm2
- mehmet okuyan12
- kim kimin fakesi10
- askeri ücretle erdoğanı savunan tip11
Kız çocuklarının vazgeçilmezidir.
küçükken ne çok oynardık, ben hep ev olurdum.
Küçüklerin en güzel yanı
-Evcilik oynarlarken izledim-
Korkmuyorlar gelin-güveyi olmaktan,
Ayaküstü evleniveriyorlar,
Evlerini bile dayayıp döşemeden.
Kim bilir,
Oyunu bile oyun diye oynamadıklarından!
Demek onlarda iç içe
Oyunla yaşam,
Düşle gerçek.
Bize gelince
Biz de evcilik oynuyoruz ama
Oyun olduğunu bile bile.
Gene de çok şey bekliyoruz evlilikten
Mutluluk bekliyoruz üstelik,
Bulduğumuzla da yetinmiyoruz ki!..
(bkz: rıfat ılgaz)
-Evcilik oynarlarken izledim-
Korkmuyorlar gelin-güveyi olmaktan,
Ayaküstü evleniveriyorlar,
Evlerini bile dayayıp döşemeden.
Kim bilir,
Oyunu bile oyun diye oynamadıklarından!
Demek onlarda iç içe
Oyunla yaşam,
Düşle gerçek.
Bize gelince
Biz de evcilik oynuyoruz ama
Oyun olduğunu bile bile.
Gene de çok şey bekliyoruz evlilikten
Mutluluk bekliyoruz üstelik,
Bulduğumuzla da yetinmiyoruz ki!..
(bkz: rıfat ılgaz)
(bkz: evcilik oyunu)
bazen oyunculardan biri evcil hayvan olur.
üniversiteye girip ev tuttuğunuzda kız arkadaşınızda var ise büyük bir evcilik oynarsınız. daha gerçekci daha zararlı...
kutsal evlilik müessesesine * uygun olmayan, çocuk oyununa dönmüş evlilikleri ifade eden sıfat.
çocuklar için en iyi dramatik oyunlardan biridir. buradaki dramatik acıklı duygusal anlamında değil, paylaşım anlamında kullanılır. çocuklar kendilerini belki de en iyi evcilik oyunu ile ifade ederler. mış gibi yaparak anne, baba, kardeş, öğretmen vb. olurlar ve hayata karşı belli bir duruş sergilerler.
oynanırken, kimin anne, kimin çocuk olacağı konusunda başlayan uzun tartışma,taraflardan birinin:
'bu gün ben anne olayım, yarın sen olursun, hem sen geçen sefer iki kere anne oldun, ayrıca burası da benim odam!' demesiyle son bulur.
'bu gün ben anne olayım, yarın sen olursun, hem sen geçen sefer iki kere anne oldun, ayrıca burası da benim odam!' demesiyle son bulur.
küçük yasta oynanan oyunlardan biri. bireylerden biri anne biri baba olur bir de çocuk vardır, baba karakterini oynayan şahıs birazcık akıllı ise çocuğu bakkala gönderir.
özellikle 3-5 yaş arası çılgın bebelerin tercih ettikleri oyundur. genellikle kız çocukları arasında yaygın olarak oynanır. bu oyun, günlük hayatta yaşananların tekrarı, sahnelenmesi yani bir bakıma yeni öğrenilenlerin sindirilmesi işlevine sahiptir. aynı zamanda bu tip oyunlar gelecekte sahip olunacak rollerin provası olarak görülebilir.
bu oyunda çocukların canlandırdıkları karakterlerde bellidir. kız çocukların model olarak aldıkları anneleri; erkek çocukların ise babalarıdır. zaten tam bu noktada, merak ettiğiniz bir ailenin içini bu bebelerden rahatlıkla öğrenebilirsiniz. çünkü bu meraklı bebeler evlerinde ne var ne yok oyunlarına yansıtmaktadırlar. kısacası, çocuktan al haberi gibi birşeydir bu.
eğer ki; imkanınız varsa ve bu bebelerden birinin yakını iseniz, onlara belli etmeden oyunlarını izleyiniz. çok sağlam diyaloglar barındıran bu oyunlarda kendinizi bir de küçük bir bebenin gözünden izlediğinizde emin olun gülmekten ölecek kıvama gelirsiniz.**
bu oyunda çocukların canlandırdıkları karakterlerde bellidir. kız çocukların model olarak aldıkları anneleri; erkek çocukların ise babalarıdır. zaten tam bu noktada, merak ettiğiniz bir ailenin içini bu bebelerden rahatlıkla öğrenebilirsiniz. çünkü bu meraklı bebeler evlerinde ne var ne yok oyunlarına yansıtmaktadırlar. kısacası, çocuktan al haberi gibi birşeydir bu.
eğer ki; imkanınız varsa ve bu bebelerden birinin yakını iseniz, onlara belli etmeden oyunlarını izleyiniz. çok sağlam diyaloglar barındıran bu oyunlarda kendinizi bir de küçük bir bebenin gözünden izlediğinizde emin olun gülmekten ölecek kıvama gelirsiniz.**
eğer karizmatik yada güçlü biri değilseniz doktor olmanızın zor olduğu ufaklık oyunu...
ahu tuğba ve tarık tarcan'ın başrolünü paylaştığı traji komik türk filmi..*
en gözde çocuk oyunu
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar