bugün
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- cips olsa da yesek5
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- matbaanın gecikmesine sebep5
- acıktım ben2
- 50 tl ile rolling yapmak5
- horoz hayası çorbası5
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- yarın iş olduğu gerçeği3
- 1 saatte 10 bira içmek19
- tembel ve çalışmayan insan16
- gemici düğümü2
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- erzurum hassiko halayı2
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- sözlük kızlarının kombinleri20
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- insan olmaya ceyrek kala13
- kadim kültürler4
- velvet vs nervio19
- velvet13
- fifa'dan dünya kupası finali soruşturması2
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- kane2
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- bira cips6
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- gocusuz sözlük4
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- laptop5
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- kalpte velvele yaratan güzel yazar4
- sözlük kızlarının burunları3
- kafanızdaki ses4
- age of empire 23
- aga be şarkılar5
- cabrio mercedes süren kadının arabasına atlamak2
- ömer hayyam3
- kaçak elektrik kullann bölgelern elektriğin kesmek4
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
- bir üniversitenin kötü olduğunu anlama yolları2
- slavko vincic15
- maden suyu4
- sudekiray7
- ispanya20
80'lerde çekilmiş ve zamanında geçen pek bilinmese de en iyi bilim kurgu filmlerinden biri.aynı zamanda drama, romantizm ve komedi filmidir.
(bkz: a boy a girl and a computer)
yönetmen Steve Barron, senarist Rusty Lemorande
baş rolde Lenny von Dohlen
miles kendine bir bilgisayar alır.başlangıçta eylencelidir.evindeki tüm aletleri bilgisayara bağlar.bunlara paralel olarak yeni komşusuna aşık olur.koşuşturmaca sürerken bilgisayar da garip bir şekilde bilgi toplamaya başlar duyduğu sesleri ve diğer algıladığı her şeyi analiz eder.zamanla her şeyi öğrenmeye başlar ve düşünceleri, duyguları oluşur.miles evde yokken yan dairedeki aşık olduğu kız chello çalmaya başlar.sesleri havalandırmadan duyan bilgisayar da duyduklarını tekrar eder.kız da sesleri duyunca komşusunun da çaldığını düşünerek eşlik eder ve beraber çalmaya başlarlar.hem miles hem de bilgisayarı aynı kıza aşık olmuştur.devamında miles ve bilgisayarın hesaplaşması müthiş bir seyir sunar...
kısa bir kesit için.
http://www.youtube.com/watch?v=hGc91pVwpEU *
(bkz: a boy a girl and a computer)
yönetmen Steve Barron, senarist Rusty Lemorande
baş rolde Lenny von Dohlen
miles kendine bir bilgisayar alır.başlangıçta eylencelidir.evindeki tüm aletleri bilgisayara bağlar.bunlara paralel olarak yeni komşusuna aşık olur.koşuşturmaca sürerken bilgisayar da garip bir şekilde bilgi toplamaya başlar duyduğu sesleri ve diğer algıladığı her şeyi analiz eder.zamanla her şeyi öğrenmeye başlar ve düşünceleri, duyguları oluşur.miles evde yokken yan dairedeki aşık olduğu kız chello çalmaya başlar.sesleri havalandırmadan duyan bilgisayar da duyduklarını tekrar eder.kız da sesleri duyunca komşusunun da çaldığını düşünerek eşlik eder ve beraber çalmaya başlarlar.hem miles hem de bilgisayarı aynı kıza aşık olmuştur.devamında miles ve bilgisayarın hesaplaşması müthiş bir seyir sunar...
kısa bir kesit için.
http://www.youtube.com/watch?v=hGc91pVwpEU *
2017 yılı dizisi. her bölümü farklı senaryolardan oluşuyor. ilk bölümde zihin okuyan bir insan türü var. insanlar korunmak için ketenden bir başlık takıyorlar. diziyi izleyince aklıma daha önceden okuduğum bir makale geldi. insanın saçlarında muazzam bir enerji varmış ve etrafa yayılıyormuş. hatta bir mucit insan saçından güneş paneli icat etmiş.
bu düşüncelerle şu sonuca vardım, belki de allah'ın saçları örtme emri düşündüğünüz gibi onları görsel olarak erkeklerden korumak gibi yüzeysel bir nedene dayanmıyor, çok daha derin bir anlamı var. belki başka şeylerden korunmanızı istiyor.
bu düşüncelerle şu sonuca vardım, belki de allah'ın saçları örtme emri düşündüğünüz gibi onları görsel olarak erkeklerden korumak gibi yüzeysel bir nedene dayanmıyor, çok daha derin bir anlamı var. belki başka şeylerden korunmanızı istiyor.
philip k dicks electrik dreams adıyla prime videoda yayınlanan dizidir.
Her bölümü ayrı hikaye anlatan bilim kurgu.
Netflix yapımı olan black mirror tadında, lakin bana göre black mirror çok daha güzeldir.
Her bölümü ayrı hikaye anlatan bilim kurgu.
Netflix yapımı olan black mirror tadında, lakin bana göre black mirror çok daha güzeldir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar