bugün

Dinin en olgunu demektir. kelimenin kökü kemaldir. Bildiğin Kemalettin demek.
yarım saattir ekmekledin diyerek okuduğum isim. meğersem kemal isminden türemiş.
anlamı: Çatıya düşen ilk cumhurbaşkanı tanesi.
Türkiye de sadece bir kişide bulunan isim.
Her seferinde eklemeddin okuduğum kelime. Bilmiyom bir garip.
bir çuval incirin içine ettin.
ekmelemek fiilinin ikinci tekil şahıs çekimi. cümle içinde de kullanalım: ekmeleme dedim, ekmeleddin.
Kemal Kılıçdaroğlu'na göre anlamı diğer devlet adamlarıyla esprili konuşan adaplı laik efendi anlamlarına gelir.
Bunu gerçekten, ciddi bir şekilde okuyamayanları itlaf etsek toplumun gelişmişlik düzeyi 30 puan artar, tam emin olmamakla birlikte ekmel ed(el)-din şeklinde yapılan* bir isim tamlamasından oluşan isimdir işin gramer boyutunu geçersek ekmeleddin kelimesini okuyamayacak kadar kalas bir insan olduğunu düşünmüyorum ülkemizde, işte bunlar hep ibnelik puştluk.
türkiye'de bu isme sahip 10 kişi var mıdır, merak ettirendir.
kemalettin ismiyle aynı anlamdadır.

biraz arapça bilen kavrar.
insan ismiymiş. Daha düne kadar duysam eklemedin diye anlardım. Çok feci geliştim iki günde. Isim lan bu. Ahmet mehmet gibi isim.
Yeryuzune düşen ilk yağmur tanesidir.
Bir isim. Gerçekten de okuyamayan ya da dilinin donmeyen varsa zaten oy kullanmasın bildiğim kadarıyla zekâ engelliler oy kullanamaz.
aklıma hep "ekmek elden su gölden" hedesini getiren isim. aklıma sıçayım.
"kml" kökünden türemiş ve sonuna "ad-din" eklenmiş bir tamlama.
''Engelim var ekler misin bayan diyen'' abazaları aklıma getiren isim.
aslen;

dinsel öğretiye tümüyle vakıf olan ve günlük yaşamında, gereklerini yerine getirerek kendini mükemmelleştirmiş insan.

mecazen;

yapmakta olduğu işin mesleki gereklerine tümüyle vakıf olmakla birlikte, bunları fiilen uygulamaya yetecek görgü ve beceriye de sahip olan, üstad-ı azam.
ekmel + ed + din
Ekmel=mükemmel
Ed=şahıs
Din= din

Mükemmel din şahsiyeti anlamına gelir ekmeleddin ismi.
yere düşen ilk ekmek tanesi.
#ekmekicinekmeleddin
Nam-ı değer geleceğin cumhurbaşkanı. Profesör bir o kadar da beyefendi.
cemaat 'inde çatı da payı olduğunu düşündüğüm adaydır. ancak kendisini eski cumhurbaşkanımız kemal derviş önermiş ve kararı aklam tam iki saat sürmüş. fayda olabilir. en azından ülkenin bölünmemesi adına
12. Cumhurbaşkanı adayının ismidir, pek çokları için kazanması türkiye için hayırlara vesile olacaktır
türk siyasi tarihinin en silik piyonu.
Ismini ne zaman duysam; ekmeleddin neden kendini tekmeleddin derim. Alışkanlık
© copyright 2005 - 2026