bugün

ocakta pişirilmiş dürüm ekmeğinin içine et ya da tavuk dönerinin ve bilimum malzemenin konulmasıyla ve ekmeğin sarılmasıyla hazırlanan geleneksel türk tadı.
lavaşla dürüm yapılan döner ,ekmek dönerden daha lezzetli olur...
ankara'da esat'taki meşhur aspava'da bol soslu ve bol soğanlısı makbul olan dönerdir. öncesinde cacık ikram edilir, sonra dürüm döneriniz önünüze gelir; böyle o incecik lavaşın arasında taze dana etinden hazırlanmış döner size bakmaktadır, sosu sıcacıktır kokusu enfestir. ağzınızda dönerin o enfes tadını hissedersiniz, hiç bitmesin istersiniz. ağzınıza lime lime döner geldikçe tadına varırsınız dönerin, yanına cin biberide koydunuz mu daha bir güzel olur. döneriniz afiyetle yedikten sonras çayınız gelir, uzun marlboro ikram edilir ve gayet güzel bir şekilde doyduğunuzu görürsünüz, afiyet olursunuz. yani demem o ki ankaradaysanız dürüm döner aspava'da yenir. unutmadan 24 saat açıktır.
kaşarlı ve tost makinasından yeni çıkmış ise tadından yenmez * *
bursa terminalde yenildiğinde daha bir lezeetli olan dürüm.
ne tuhaf.. hiçbir diyet listesinde adı yoktur. ben çok üzülüyorum şahsen kendisi adına. bi de kaymaklı ekmek kadayıfına, bi de künefe adına.
adına bir şarkı bile yapılmamıştır.sırf bu yüzden, "adın yazılı bazı trigliserid yüksekliği olan kişilerin diyet listesinde" adlı eserimi tamamlamak istiyorum hayrına.
© copyright 2005 - 2026