bugün
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak8
- arkadaşlar beni gammazlayın6
- erkeklerin giderek feminenleşmesi8
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar5
- kalpte velvele yaratan güzel yazar4
- kafanızdaki ses4
- yazarların çocukken en sevdiği çizgi film4
- 1 saatte 10 bira içmek19
- bira cips6
- tembel ve çalışmayan insan16
- laptop5
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- kaçak elektrik kullann bölgelern elektriğin kesmek4
- maden suyu4
- ismet'in çok hızlı entry girmesi3
- tarot bakabilen sözlük yazarları3
- oytun erbaş3
- aga be şarkılar5
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması6
- ona bir şey söyle9
- sözlük kızlarının kombinleri20
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- velvet vs nervio19
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
- yalnizca deli yalnizca sair2
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- bir zaman hatası2
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- mezarlıkları sevmek5
- ktç birader4
- taksim'e ikinci eyfel kulesi3
- özgür irade ve determinizm üzerine bir tartışma2
- manyak olmaya karar verdim9
- alparslan türkeş in atatürk düşmanı olması2
- karanlık bir akşamüstü hüzünlü gezer olmak2
- lahmacun4
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- allah6
- yıllık izin2
- aylık 470 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- selam sözlük4
- slavko vincic15
- velvet12
- nervio11
- arkadaşlar neden bu kadar salaksınız5
- almanya da hangi partiyi seçerdiniz5
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri5
- alparslan türkeş kadir mısıroğlu ilişkisi2
kan veremediğim için hiç olamayacağım şey.
kan vermekten kaçanları ve korkanları gördükçe, kan beynime çıkıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=73D_ZXpNcqw
kan vermekten kaçanları ve korkanları gördükçe, kan beynime çıkıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=73D_ZXpNcqw
açım galiba döner diye okudum. (bkz: et döner)
bağışlayan manasındadır.
sağlıkçıların azlığından şikayet ettiği kişi.
ama yıllardır ben ülkede bu konuda halkı teşvik edici bir adım atıldığını görmedim. ne kan, ne organ, ne ilik. bazıları diyebilir ki, tvlerde hastanelerde reklam var şu var bu var. olmuyor işte kardeşim. misal kan verme. kan verin hayat kurtarır dediğiniz zaman adam kalkıp bilmem neredeki kızılay merkezine gitmiyor. ya da organ bağışı. ulan ben bile şu an nasıl organ bağışı yapılır tam olarak bilmiyorum. nereye gideceğim ne yapacağım, kime başvuracağım. o yüzden devlet olarak sen donöre gideceksin. kızılay çok yaygın olmamakla beraber şehir merkezlerinde çadırlarla kan topluyor. bunu neden yaymıyorsunuz. her gün bir mahalleye gidin, başka bir ekip her gün bir köye kasabaya gitsin. ilk için örnek alınsın zorunlu olarak bağışlamazsa gene bağışlamasın. ama şu yükü donöre yüklememiz gerekir. misal ilik nakli için bekliyor çocuk, haberlerde görüyorsun. ama bağışçı olmadığın için hiç alakan yok. ama zorunlu alınan örneklerde eşleşme çıksa siz hayat kurtaracaksınız deseler o yükle, o sorumlulukla bağışçı sayısı kat be kat artar. hastaneye her gittiğimizde hasta kayıtta sorulsun herkese. bekleme odalarına tvler koyulup organ bağışı ile ilgili yayınlar yapılsın.
bunlar zor değil. yeter ki birisi gerçekten iş yapmak istesin.
ama yıllardır ben ülkede bu konuda halkı teşvik edici bir adım atıldığını görmedim. ne kan, ne organ, ne ilik. bazıları diyebilir ki, tvlerde hastanelerde reklam var şu var bu var. olmuyor işte kardeşim. misal kan verme. kan verin hayat kurtarır dediğiniz zaman adam kalkıp bilmem neredeki kızılay merkezine gitmiyor. ya da organ bağışı. ulan ben bile şu an nasıl organ bağışı yapılır tam olarak bilmiyorum. nereye gideceğim ne yapacağım, kime başvuracağım. o yüzden devlet olarak sen donöre gideceksin. kızılay çok yaygın olmamakla beraber şehir merkezlerinde çadırlarla kan topluyor. bunu neden yaymıyorsunuz. her gün bir mahalleye gidin, başka bir ekip her gün bir köye kasabaya gitsin. ilk için örnek alınsın zorunlu olarak bağışlamazsa gene bağışlamasın. ama şu yükü donöre yüklememiz gerekir. misal ilik nakli için bekliyor çocuk, haberlerde görüyorsun. ama bağışçı olmadığın için hiç alakan yok. ama zorunlu alınan örneklerde eşleşme çıksa siz hayat kurtaracaksınız deseler o yükle, o sorumlulukla bağışçı sayısı kat be kat artar. hastaneye her gittiğimizde hasta kayıtta sorulsun herkese. bekleme odalarına tvler koyulup organ bağışı ile ilgili yayınlar yapılsın.
bunlar zor değil. yeter ki birisi gerçekten iş yapmak istesin.
sadece kan değil, organ, hatta sperm bağışlayanlara da donör denir.
vücudunda bulunan biyolojik ögeleri bağışlayan kişiye denir yani.
ingilizce de ki "donate" yani "bağışlamak" kelimesinden çıkmadır.
vücudunda bulunan biyolojik ögeleri bağışlayan kişiye denir yani.
ingilizce de ki "donate" yani "bağışlamak" kelimesinden çıkmadır.
aktif hepatit b hastası olanlar böbreklerini bir başkasına veremezler. donör (organını verecek olan kişi) olamazlar.
vücudunun çürümesindense bir işe yaramasını isteyen insandır.
bağışçıdır. kim bilir belki bu sayede daha çok dünya üzerinde kalacağını düşünüyordur.
bağışçıdır. kim bilir belki bu sayede daha çok dünya üzerinde kalacağını düşünüyordur.
ayrıca ing. "donator" de denir.
ülkemizde ciddi anlamda sıkıntısı çekilen, organ ve/veya kan bağışında bulunan kişilerdir.
kan verip donör olmak için bir çeşit işkence formu doldurmak zorunludur.zordur donör olmak.yaşınızdan,kilonuzdan tutunda,en son ne zaman doktor gittiniz,cinsel tercihiniz nedir gibi bir sürü abuk sorulara cevap vermek zorunda kalınır.
Genellikle kan veren kişiler için kullanılsa da genel anlamda bu vermek, bağışlamak işini yapan herkes için kullanılabilecek bir kelimedir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar