bugün

devre verildiginde bilinmeyen akim ve gerilim bulma islemi.
devre analizi dersi elektrik, elektronik, bilgisayar bölümlerinin vazgeçilmez dersi olup direct current alternative current olmak üzere ikiye ayrılır.
temel olarak bir elektrik devresinde direnç, bobin, kondansatörlerin geçici durum ve sürekli durum analizlerinin yapıldığı bazen en eğlenceli aynı zamanda manyetik alan teorisiyle birlikte en kazık derslerin başında gelir.
(bkz: ohm kanunu)
uc gundur calismak icin basina gectigim ama bir turlu konsantre olamadigim, ytu de herman sedefin buyuk bir istah ve ozveriyle anlattigi ders.direnc,kondansator ve enduktanstan nefret ettim o da ayrı.
(bkz: herman sedef)
bilindiğinin aksine rlc devreleri ile başlayan derstir. devre teorisinden sonra gelir. müfredatın yarısı içinde bobin, kondansatör ve direnç elemanlarının hepsinin bulunduğu devreyi inceler. ayrıca müfredatın diğer yarısı ise diyot devreleri ve transistörleri inceler. devre teorisinden kolay bir derstir. müfredat oalrak fazla olsa da, anlaşılabilirlik açısından birbiriyle alakalı bu üç dersten en kolayıdır.
temel devre analizi superposition ve thevenin gibi daha basit (ki ne basit!) teoremlerden oluşurken devre analizi dersi fourier ile sinyal işlemeden laplace ile devre çözümlemeden ve RLC devrelerindeki gecikmeden bahseder ki bu andan itibaren elektronik mühendisğinde okuyan öğrenci hayatını ve durumunu sorgulamaya başlar.Sıklıkla ilk alındığında verilemez yaz okullarının bol para kazandıran dersidir.
bir devreye giren akımlar, çıkan akımlara eşittir denir. O akım öyle manevralar yapar ki nerde girmiş nerde çıkmış diye sınav bitene kadar bakarsınız... Birde akım kontrollü gerilim kaynağı, gerilim kontrollü akım kaynağı falan gibi saçma sapalak şeyleri vardır, birinci sınıf öğrencisi bile neyin ne olduğunu anlar. Nitakim yanına I ya da U koyarlar..
kirchoff kanunlarının uygulandığı ana elektronik dersidir.
Dal'in sadece agacta bulunan, yahut brans anlamina gelmeyen bir sey oldugunu, kiris'in ise sadece insaat yapisinda bulunmayan bir sey oldugunu kavradiginiz derstir ki bolumunuz elektrik muhendisligi ise geliniz gorunuz ki bir sorunun 4 farkli cozum yolunu bir hocadan ayni sorunun 2 farkli cozumunu bir baska hocadan, bir baska cozumunu arkadasinizdan ogrenip soruyu anladiginiz halde bir sonraki soruda hicbir yontemin isinize yaramayacagini gorup kendi yonteminizi gelistirmeniz gereken de bir derstir. Fakat butun zorluklarina ragmen verilmis, oh be 6 kredi rahatladim denilmistir, yogun bir caba gerektirendir, ayni zamanda yeni alacaklara basarilar diledigimdir.
bir üniversite öğrencisinin görebileceği en zor ders. ortadan ikiyi böler adamı.