bugün

eski anayasaya göre yasama yürütme ve yargı birbirini denetlerken yeni anayasa ile beraber ortaya çıkan sorunsal.yargı temsilcilerini hükümetin atayabilecek olması durumunda atanan muhteremlere güven ortamının olması ne kadar mümkündür? kuklalar pardon atananlar yasama gücünü elinde bulunduran iktidarı denetleyecek olan varsa beri gelsindir.
(bkz: cemaatler göreve hazır)
yargının temsilcilerini hükümet nasıl atayacak acaba? diye sorulası, soru.
(bkz: halk)
(bkz: 4 yılda yapılan genel seçimler)

ve akabinde;
(bkz: malım öyleyse belli etmeliyim)
(bkz: halk)
(bkz: tbmm)
(bkz: anayasa mahkemesi)
seçimle gelen seçimle gider. basınla gelen basınla gider. kasetle gelen kasetle gider. bunlar artabilir. herkes nasıl geldiyse öyle gidecek...
bu arada yargı mensuplarını nasıl iktidar atıyor açıklarsanız seviniriz. iktidar hsyk veya anayasa mahkemesine kaç üye atayabiliyor mesela? cevap yok tabil ki. meczup bunlar. kafalarında bir önyargı oluşmuş, daha okuduklarını anlayamıyorlar. tutturuyorlar bir iktidar yargısı oluşacak diye.

iktidar yargısı değil. halkın en azından yargı mensuplarından oluşan kısmı seçilenleri az da olsa etkileyecek. tabi iktidarı da hsyk ve anayasa mahkemesini de seçenlerin halk olması iktidarın, hsyk'nın, anayasa mahkemesinin benzer düşüncede insanlardan oluşmasını sağlayabilir. olması gereken de bu zaten. yargı da iktidar da, yürütme de gücünü halkın çoğunluğundan almalı. mnceden bu kurumlar yani yasama yürütme ve yargı halk adına görev yaparlar ama sadece yürütme ve yasama gücünü halktan alırdı. yargı ise gücünü darbe kanunlarından.
(bkz: fem dershaneleri)
Rte ve kurmayları.
biz şakirtler tabi. meydan bize kaldı. boku yediniz oğlum.
(bkz: biz bir daha evet diyene kadar bekle evladım)
halkın ta kendisi.tabi bir türlü kandırmayı beceremedıklerı cahıl halka ınanmayanlar ıcın halkın denetımı de soz konusu degıldır.*
cevabı bilinen ama hala bilmezden gelinerek kafasını kuma gömenlerin çok sorduğu soru.ama inadına ;

(bkz: halk)

(bkz: demokrasi)

(bkz: cumhuriyet)
murphy kanunu: hukuk'un hükmettiği yerde, insanların hayatı gibi, mülkiyet hakkı ve özgürlükler de tehlike altındadır.
artık *aleviler denetlemeyecek. biraz din faşizmi mi oldu?

her faşizm karşıt faşizmini doğurur. bir yere sırf alevi diyerek kadrolaşma yaparsanız haksızlığa uğradığını düşünenler de benzer bir faşizme istemeden bulaşır. artık hsyk'yı bir alevi dedesi yönetmeyecek. yönetse bile bir 5-10 yıl sonra izi kalmayacak. atatürk'ün partisini atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti ele geçirmiş olabilirsiniz ama demokratik bir düzende çoğunluk denetler. bunları yazmama sebep olan sadece tuncelidir. tunceli kendinden bekleneni yapmamış ne bdp'li seçmeni boykota katılmış ne chpli olduğu için hayır oyu vermiştir. sırf hsyk ve yüksek yargıdaki diğer alevilerin konumunu korumak için din kardeşlerini koruma amaçlı hayır oyu vermişlerdir. partilerine veya referandum paketindeki maddelere göre değil de din ve hemşehrilik nedeniyle hayır oyu verenlere saygı duyamam. sessiz de kalamam.

bu referandumda chpliler ve mhpliler akp'nin güven oylaması diye kandırılmış olabilir. ama bizler biliyoruz ki bu referandum yüksek yargının oylanmasıydı. yüksek yargıya güvenenler hayır verdi. güvenmeyen bizler evet verdik. sabahtan beri mhp seçimin kaybedenidir diye niye diyoruz? yargının oylandığı bir ortamda gitti parti sevdasına düştü diye... yargının alevilerce işgal edilmesini görmezden geldi, parti menfaatlerini memleket menfaatlerinden üstte tuttu.

aleviler kadrolaşmayı demokrasiden üstün tuttu. mehmet moğultay ve seyfi oktay'ın derin devletle işbirliği yapıp alevilerin öldürülerek provoke edilmesine ve darbe ortamı yaratılmasına karşın yargı kadrolaşması yapmasına razı oldular. kendi kanlarını dökenlerle işbirliği yaptılar.
http://nethaberci.com/son...icin-yol-kesti-40348.html
biraz da denetlenmesin canım, allah a inanandan zarar gelmez şeklinde bir şık olsa ve bunun adı evet olarak halka sunulsa %58lik bir oranla kabul edilcek bir cevaba sahip olan sorunsal. ki zaten..
denetleniyodu da noldu. denetlenseydi bu duruma gelinir miydi, saldım çayıra arkadaş.
yalnız devlet denetlenmez, hükumet denetlenir. devletin organlarını kastediyosan o ayrı tabi. hükumete gelince bi fikrim var:
(bkz: uludağ sözlük denetleme kurulu)
güncel Önemli Başlıklar