bugün

hendek atlayamayan şahıs.
bir defada 250 litre su içebilen hayvandır.
üç tane kaşı bulunan bir hayvandır.
bir diğeri içi:recep ivedik *
http://ask.fm/deveyim
(bkz: islami bisiklet)
çöl hayvanı olarak bilinir. düşmanını hiçbir zaman unutmazmış. aslında tek düşman olarak değil genel olarak hiçbir şeyi unutmaz. sanıyorum çöl gibi bi yerde nereye gidip geldiğini anlaması içindir bu hafıza.
çölde yaşayan insanlarında hiçbirşeyi untmamasıyla kerametin çölde olduğunu anlayabilmemizi sağlayan hayvandır.
yeni çıkan edebi mizah dergisi.ilk sayısı eğlendirmiştir.
avustralya'nin kuzey kesimlerinde yaygindir. buraya zamaninda afganlar tarafindan getirilmislerdir. avustralya'nin en onemli demir yolu hatti olan ghan'in sembolu olmustur ayrica.
kurban olarak kesilmesi caiz olan, turkiyede cok sayida bulunmayan hayvan.
ana yurtları kuzey amerika olan canlıdır. zaman içerisinde oradan farklı kıtalarda yaşamlarını sürdürseler de amerika kıtasında zamanla yok olmuşlardır.
Develerin kirpikleri on ila on bir cm arasindadir.
Nedense bende devecialpayı çağrıştıran hayvan. Adam beynime kazınmış resmen
Binilen develer genelde dişidir.
Bugün çöllerle özdeşleşen develerin kökeni aslında Kuzey Amerika'ya dayanmaktadır. Fakat kıtada 10.000 yıl önce tükenmiştir.
*Deve deniz suyu içebileceği gibi bir defada 250 litre su da içebilir.
*Devenin sütü, ineğinkinden özellikle demir zenginliği açısından daha faydalıdır.
*Develerin 3 tane kaşı vardır.
*Deveyi kızdırırsanız, suratınıza tükürecektir.
görsel
Dört ayaklı bir hayvan. Evet.
Alpay ismi geliyor aklıma. Başka yerde söylesem çok saçma olacak.
görsel
https://galeri.uludagsozluk.com/r/1516643/+
çöl jipi.
italyancada gereklilik anlamı veren kelime.
develer de Allah'ın yarattığı eserdir.
enteresandır fakat, avustralya'ya insan eliyle bırakılmış olmalarına rağmen bu topraklar onlar için biçilmiş kaftandır. yabani deve nüfusunun hemen hemen hepsi, bu topraklardadır. şaşırtıcı derecede iyi bir şekilde adaptasyon sağlamışlardır. ne de olsa avustralya, radikal tasarımlar çıkarma konusunda bir numaradır, her ne kadar develer geleneksel modeller uygulasa da..

hecinler*, yani tek hörgüçlü develer, bu topraklara bir ulaşım aracı olarak 1800'lerde getirildiler. ilerleyen zamanlarda, arabaların yaygınlaşmasıyla beraber develer de terk edildi. hecinler sanki bu terkedilişi bekliyorlarmış gibi iyi hazırlanmışlardı. kumu dışarıda tutmak için çift kirpiğe sahiptirler. burun delikleri de kapanabiliyor. hecinler de bir deve olduğu için, su içmeden uzun süre yaşayabilirler. bunu, böbrekleri ve su tutabilen bağırsakları sayesinde başarabiliyorlar. ünlü hörgüçlerinin su saklamak ile hiçbir ilgisi yok. yiyeceğin az olduğu zamanlar için yağ deposu olarak görev yapıyor.

yabani tek hörgüçlü develer, doğal çevrelerinde tükenme noktasına geldi. yani; ortadoğu'da. bugün, doğal davranışlarını sergileyebildikleri tek yer, avustralya. hatta burada soylarını devam ettiren tek hörgüçlü bu develer, çok yaratıcı bir çiftleşme ritüeli de geliştirmişler. tüm erkekler için doğa, "baskın olma" temelleri üzerine kuruludur ki, üreyebilesin. binaenaleyh hecinler de diğer dişilere çekici ve diğer erkeklere korkutucu gözükmeye çalışırlar. bunu birkaç farklı şekilde yaparlar. "dula" adı verilen sakız benzeri bir keseyi şişirirler, akabinde de birkaç tane süs eklerler. homurtular, kabarcık sesleri ve oldukça bol miktarda köpürmüş salya.. bu gösteri karşısında olası rakipler geri çekilmez ise, sert bir güreş hamlesi her daim seçenekleri arasındadır.

tuhaf kur ritüelleri bir yana, yabani develer üreme konusunda o kadar iyidir ki, avustralya toprakları'nda bir sorun haline gelmişlerdir. son sayıma göre yaklaşık 300.000 deve bulunuyor ve resmi bir nüfus kontrolü olmazsa, bu sayı her 10 yılda iki katına çıkabilir. bu topraklarda develeri avlayabilecek doğal bir yırtıcı da yok. pek tabii bu da bir sebep.