bugün

Eğtimin bir sektör olmadığı gerçeğine dayanarak Türkiyedeki eğtim sisteminin düzgün bir hale geldiğinin göstergesi olacak olay..
görsel
mümkün olabilmesi için önce üniversite sınavının kaldırılması gerekir.
neredeyse tuvalete girmek için bile sınav yapan devletin yapamayacağı iştir. önce sınavları kaldır sonra dershaneleri. yemez öyle kolay iş değil bunlar. o kadar kişi ekmek yiyor oralarda.
kapatılmasının cemaatle alakası yoktur. eğitim sisteminin geliştirilmeye çalışılmasıyla alakalıdır.
fem dershaneleri ve dolayısıyla gülen grubunu fazlaca rahatsız etmiş olmalı ki gündeme geldiği ilk günlerde samanyolu haberde, ''falanca'nın küçük oğlu cengiz, hayallerine dershane ile ulaştı.'' türünde haberler çıkmaktaydı.
yarışın olduğu her mecrada insanlar rakiplerinin bir adım önüne geçebilmek için, normalin üzerine çıkmak için destek arar. bu da bireyin en doğal hakkıdır.
varsayalım ki üniversite sınavı kalktı. atıyorum ders notlarına bakılacak. (bu da ayrı bir skandal olur ya neyse) e insanlar bu sefer o yarışın içinde rakiplerini geçebilmek için yine yardım arayacaklar.
tanım: neresinden tutarsanız tutun saçmalığın daniskası olan girişimdir.
kapatılırsa eğer, doğu ve güneydoğudaki cemaatin gelir seviyesi düşük gençler için açtığı, ücret alınmayan dersaneler kapatılmayacaktır. doğulu vatandaşlar bilir o dersaneleri. 1 hafta önce başbakana sunulan ve başbakanın isteğiyle hazırlanmış olan mit raporu da o dersanelerin terörle mücadeledeki faktörü ve doğunun kalkınmasına katkısı ile ilgili konulara değinmişti.
yalan olmustur. sbs'nin kaldirilmasiyla sbs dershaneleri kendiliginden kapanacak universite hazirlik kismi devam edecektir.
Cemaat ile iktidar arasındaki gerginliğin habercisidir. Önce mit'in sorumlusu hakan fidan'ın korunma altına alınmasıyla başlayan sürecin devamı. Tayyip erdoğan, ülkede kendinden güçlü başka hiçbir cemaat ve topluluk yaşasın istemiyor.. Bu yüzden, milli eğitim'de sağlam bir temizlik yapıldı kadrolarda ve sırada dersaneler var.. Eğer dershanaler de kapanırsa, savaş başlamıştır. Kim kazanır ? Bilinmez. Gezi olayı, ekonomiyi iyice sarstı ve cemaat'in ekonomik gücü çok önemli. Eğer iktidar, cemaatin dershanelerini buna rağmen kapatırsa, ekonomiyi bitirtir. Akp'yi böldürür ve bundan sonra en ufak bir oylama bile yapamaz..
dershane tabelası yerine güzellik salonu yazacak ama ders verilecek mekanların sebebidir.
Mezun kişiler ne yarak yiyecektir merak konusu.
özel ders piyasasını roketleyecek durumdur.
Benim yine canım sıkıldı. Durun da şu dershaneleri 855. defa kapatıp ta geleyim.
(bkz: bu kaçıncı kapatışınız dershaneleri)
2013 lys mat-geo sınavından da anlaşıldığı kadarıyla öğrencilerin zaten sınav senesinde göstermekte olduğu efordan daha da fazlasını göstermesini isteyen insanların işidir. okullar hatta en iyi anadolu liseleri bile bu sınavlara yönelik yeterli eğitimi veremiyor. kim ne derse desin bu böyle ve dersaneleri kapatmak bu sorunu çözemez. sonuçta maddi açıdan daha iyi öğrenciler özel ders alma lüksüne sahipken diğerleri okulda dinledikleri kadarıyla evde çalışarak bir şeyler yapmaya çalışacak. dersane hiç değilse küçüğü büyüğü olan, maddi duruma göre seçilebilecek bir eğitim kurumu. kısaca adaletsiz ve saçma bir uygulamadır.
yine parası olanın ortalığı kasıp kavuracağı bir sistem düşünüyorlar ve bunu yine ''gençlerimiz için'' başlığı altında yapıyorlar. günümüzde okullarda verilen eğitimin hali ortadayken ve ösys adı altında bol şaibeli sınavlar yapılırken ''durun dershaneleri kapatıyoruz!'' demek çok da akıl karı değildir. onca mezun insan iki kuruş paraya dershanelerde çalışıyor bu kurumların kapatılması aldıkları iki kuruş paraya göz dikmektir.

eğitim sistemini düzeltmenin yolu dershanelerden geçmiyor. ona gelene kadar binbir türlü usulsüzlüğün önüne geçilmeli. tabi yerse.

tanım: akp'nin gerçekleştirmek için kudurduğu projedir.
Sbs dersaneleri için mümkün olan hadise. Fakat öss dersaneleri için pek de gerçekçi olmayan beyanat.
Ayrıca söylenildiği gibi özel okul olacak olan dersanelere sadece zenginler gitmeyecektir. Başbakanın siz "özel okul olun biz sizden hizmet satın alalım" sözünü herkese hatırlatırım. Sonuçta özel hastahanelerdeki sistem buraya taşınacaktır. Devlet özel okula fakir gençler için ücret ödeyecektir ve okulun kalitesine göre de üzerini ailenin tamamlamasını isteyecektir. Tabi böyle olunca da kemalistler yine hüsrana uğrayacaklardır.
not:Ayrıca özel okul sayısı arttıkça fiyatların mecburen düşeceğini de hatırlatmak isterim. (bkz: adam smith)
Keşke bunun sebebi cemaat arası gerginlik ya da ben bir şeyleri değiştirmeliyim sendromlu milli eğitim bakanları değil de gerçekten de ihtiyaç olmamasında kaynaklansaydı. Gerek yok deniliyor ama hayalperestlik.
ben bir zamanlar öyle zannetmekteydim ki devlet yükünü hafifletmek ister. meğer öyle imiş. fakat oylarını hafifletmek istemez. devlet ne zaman devlettir ne zaman parti dir ne zaman hükümettir bunu kimse ayıramaz. dolayısıyla devlet yükünü ne zaman ne şekilde nereye doğru hafifletir kim bilir. bakalım kim bilir:

bu olay ile ilgili şöyle düşünülüyor; vatandaş okula gidiyor, devlete maliyeti yaklaşık 2000 tl. dershaneye de gidiyor ortalama 1500-2000 tl. böyle olacağına dershaneler özel okul olsun ortalama 1500-2000 tl ye kayıt yapsınlar biz de devlet buba olarak 1000 lira ile destek çıkalım herkes gülsün:)
tabi dershaneci mantığı, tüccar mantığı bunu öngörüyor.

"mahmut hoca" da şunu öngörüyor; ülkenin mevcut okul-derslik sayısı yetersiz. ancak iki katına çıkarsa ideal sınıf/öğrenci oranı yakalana bilinir. bu durumda okuldan gayrı okul gibi görev görüp parasına bakan oluşum olan dershaneler de böyle bir fikirle okul olarak sisteme dahil edile bilinir.

devlet yükünü hafifletir. çok zenginler çocuğunu kendi parasıyla okutmakta iken zenginler veya okutmak noktasında zengin olan gönlü bol olanlar da çocuğunu kendi parasıyla okutur. fakir anadolu çocuğu da bu sayade okuyabilir veya halihazırda okur durumda iseler daha kaliteli okurlar devlet okullarında.

bizim okul dediğimiz çocuk hapishanelerini normalleştirme, doğal gelişim-geliştirim mecralarına doğru yolculuk adımlarından bir adım atılıyor olabilir( kıyafet serbestisine de böyle bakmak lazım).

bu süreçte üniversitelere, liselere kendi sınavlarını yapabilecek yahut yapmalarını gerektirecek bir ortam doğabilir. dolayısıyla şu an tek bir sınavın manyağı iken bir müddet birden fazla sınavın manyağı olabiliriz milletçe. ve fakat sürecin sonu sınavsız girişe doğru gidecek gibidir.

üniversitelere sınavsız giriş başladığında kimse gazını aldırmaya eğitim-öğretime fazladan para ödemek zorunda kalmayabilir. çünkü herkes rahatlar, yapay, suni eğitim ortamından sıyrılır.
okul zamanı her gece hizmetli nihat abinin yaptığı iş.
SBS için mümkün öss için "şimdilik" namümkün olan hadise.
hayır anlamıyorum ki zamanında hükümettekiler dersane sınavlarına girip sıfır mı çektiler de öfkeleri bu yüzden,kısacası parası olan okur parası olmayan mal gibi bakar.haydi gençler hep birlikte fem'e
https://www.google.com.tr...i%252F13%252F%3B911%3B960
merdiven altı hocalığını teşvik eder.
gezi parkı olaylarından sonra başbakanın, fetonun en büyük gelir kaynağını elinden almasıyla vereceği ayardır. işin aslını bilenler bilir.