bugün
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği10
- trabzon büyükşehir belediyesi17
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- apo hapisten çıkınca ak partililerin tepkisi4
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı9
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- yeni parti'ye bağış yapanların yüzde 50'yi geçmesi4
- sozlüğün en yakışıklı erkeği olmam4
- 11 ağustos 2026 sturm graz fenerbahçe maçı4
- emret komutanım albayın kızı suzi4
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- batıl inançlar5
- ülkemde başı açık kadın görmek istemiyorum6
- sevgiliye hitap şekilleri6
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek3
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı11
- 6 ağustos 2026 sigara zammı3
- piyanoya başlama yaşı2
- zara2
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak2
- renault 9 broadway12
- kasetçalar dinlemiş efsanevi nesil4
- kelebek dövmesi yaptıran kız2
- dopamin eksikliği2
- öğretmenlerin nöbeti5
- erkek ve çocuk reyonundan giyinmek2
- mason greenwood10
- kola neden koşer4
- kırmızı kaka7
- günaydın büyük uludağ sözlük ailesi2
- velvet hanım ile kahve içmek6
- fahri trafik müfettişi2
- kısa boylu olmak2
- aslan gibi adam4
- çayı şekersiz içip 10 adet baklava gömen tip2
- mikrodalgaya sucuk koymak7
- seksenler2
- şerif hüseyin2
- clemence baptista5
- süreç bittiğinde olacak 10 şey5
- özge özpirinçci3
- koli bandına saddam bandı demek3
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı17
- güzel kızların dün sözlüğe uğramaması4
- sözlükte sürekli güzel vadilerin yaylak olması4
- teknik borç3
- tetanoz aşısı2
- erdogan'a suikast timi itirafı5
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi24
- çok enteresan solcular baksın2
genellikle dedelerin anlattığı hikayelerdir.
istisnasız her köyde anlatılan esrarengiz hikayelerdir.genellikle Sonu define avcıları için kötü olur.
genellikle elden kaçırılan servetin büyüklüğü anlatılır.
Tanımlama hikayeleri.
Defineye kül elersin gece, onun bir tılsımı vardır işte onu açmak için lazım olan kurbanın cinsinin ayak izini sabah işbu külün üZerine çıkmış olarak göreceksinizdir. Tavuk, kuzu falan çıkarsa bahtınıza, insan ayak izi de çıkabilir ki, gömüye kavuşmak için bir insan kurban etmeniz gerekir.
Vuuuu neler var. Trakyada bolca bulunan hikayelerdir. Altınları savaş zamanı buralardan kaçan yunan gömmüştür ve de gitmiştir yer yer büyü yapmıştır. Altınla, küple falan savaşıyorlarsa demek.
Vuuuu neler var. Trakyada bolca bulunan hikayelerdir. Altınları savaş zamanı buralardan kaçan yunan gömmüştür ve de gitmiştir yer yer büyü yapmıştır. Altınla, küple falan savaşıyorlarsa demek.
olay kayserinin bir köyünde geçmiştir.
köyde hali vakti yerinde ahali koyunlarını otlatacak çoban arayıp bulamazken, bulduklarıyla ücret konusunda anlaşamazken köy ahalisinden bir baba oğul bu kara düzene bir dur demek için ekipmanlarını toplayıp gömü aramaya başlarlar. tam da bu sıralarda köyde ucuza çobanlık yapmak isteyen yabancılar türer. ahali aynalı sazan gibi atlayıp bunları işe alır. bu mevzu böyle 2 hafta devam etmişken baba oğulu iş üstünde jandarma basar. o günden sonra malum çobanlarda uçar gider.
köyde hali vakti yerinde ahali koyunlarını otlatacak çoban arayıp bulamazken, bulduklarıyla ücret konusunda anlaşamazken köy ahalisinden bir baba oğul bu kara düzene bir dur demek için ekipmanlarını toplayıp gömü aramaya başlarlar. tam da bu sıralarda köyde ucuza çobanlık yapmak isteyen yabancılar türer. ahali aynalı sazan gibi atlayıp bunları işe alır. bu mevzu böyle 2 hafta devam etmişken baba oğulu iş üstünde jandarma basar. o günden sonra malum çobanlarda uçar gider.
Sonra bizim enişte bir alet bulmuş geldi evde aramaya, bizim bahçe 4dönüm kadar eee çok eskilerden beridir oturuluyor zaten, 1800lerde göçmüşler gelmişler, yunan bastığında sağa sola saklamışlar hep herkes altınını gömüsünü, öyle bir bollukmuş yani savaş zamanları.
Neyse eniştenin makine öttü bir yerde. Aman allah'ım tamam zengin olduk. Susun kimse duymasın. Ben 12 falan, 4 kızen daha boyumca gece mece demeden kazdık orayı, taş buluyoruz hop hop ediyor yüreğimiz, ıslatıyoruz da kolay kazmAk için, parlıyor bişiler aman altın bulduk ye hıpluyoruz, yok be çıkmadı bir şey, sonra konuşurlarken duyduk meğersem orada bir artezyen suyu borusu varmış da ona ötmüş silkik makine. Peh. Umutlarım o gün kadAr taze. Kesin gömü var bahçede bulacağım ve hepinizi satın alacağım.
Neyse eniştenin makine öttü bir yerde. Aman allah'ım tamam zengin olduk. Susun kimse duymasın. Ben 12 falan, 4 kızen daha boyumca gece mece demeden kazdık orayı, taş buluyoruz hop hop ediyor yüreğimiz, ıslatıyoruz da kolay kazmAk için, parlıyor bişiler aman altın bulduk ye hıpluyoruz, yok be çıkmadı bir şey, sonra konuşurlarken duyduk meğersem orada bir artezyen suyu borusu varmış da ona ötmüş silkik makine. Peh. Umutlarım o gün kadAr taze. Kesin gömü var bahçede bulacağım ve hepinizi satın alacağım.
Gece gündüz insanları esrarengiz bir ortama sürükleyen hikayelerdir.
(bkz: gayseri iiih ih)
çoğunluğu gerçek biraz da abartı olan hikayelerdir. ama bu yazacağım tamamiyle gerçek. vakti zamanında kayseri'deki tarlamızda çalışırken babaannem 1 küp altın bulur, dedeme götürür altın buldum diye. dedem de sinirlenir hırsız muamelesi göreceğini sanar. polis asker hapse atar sanar. durumu köydeki jandarma komutanına söyler, komutan da ''tabi hacı baba getir sen bana getir onları ben teslim ederim gerekli yerlere.'' der bunu duyan dedem 1 küp altını komutana teslim eder.
ertesi gece komutan yollara düşüp parayı yemek üzere kimbilir nerelere gitmiştir... belki de türkiye'nin sayılı zenginlerindendir.
zamanında kayseri forum'un yapıldığı arsa bizde iken bu arsayı satan, ve yukarıda yazdığım hikayeden dolayı dedeme sövmek istiyorum. ama atadır işte ne yapalım.
ertesi gece komutan yollara düşüp parayı yemek üzere kimbilir nerelere gitmiştir... belki de türkiye'nin sayılı zenginlerindendir.
zamanında kayseri forum'un yapıldığı arsa bizde iken bu arsayı satan, ve yukarıda yazdığım hikayeden dolayı dedeme sövmek istiyorum. ama atadır işte ne yapalım.
Çoğu cinler tarafından mühürlenmiştir.
Iki altın için hayatınızı karartmaya değmez.
Iki altın için hayatınızı karartmaya değmez.
Bir tane de insiz ve cinsizi yoktur. Hepsinde çok acayip şeyler olmuştur muhakkak.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar