bugün

halkın büyük çoğunluğunun hoşnut olmadığı, zaten kendileri de halktan kopuk olan cumhurbaşkanlarıdır.

(bkz: ismet inönü)
(bkz: cemal gürsel)
(bkz: cevdet sunay)
(bkz: fahri korutürk)
(bkz: kenan evren)
(bkz: ahmet necdet sezer)
listeye şöyle bir baktım da:

biri hariç hepsi asker kökenli olan cumhurbaşkanlarıdır. "-ki türkiye'de cumhurbaşkanı olmuş on bir kişinin altısı asker kökenlidir. geriye kalan beş tanesinin dördü de özal sayesinde olabilmiştir. " her neyse demem o ki anladığım halkımız asker cumhurbaşkanlarından hoşnut değildir bu listeye göre. * * *

yine bu listeden anlıyoruz ki halkımız asker kökenli değil siyasetin içinden gelmiş daha önce politik bir duruşu olmuş kişileri başında görmek istemektedir. haklıdır da. cumhur başkanı dediğin adamın yetkin bir anayasa bilgisi uluslar arası siyaset alanında yeterli seviyede birikimi olmalıdır.bunlar sadece ilk anda akla gelen özellikler tabi ki artırılabilir cumhurbaşkanı olmanın gerektirdikleri... aksi halde etrafındaki danışmanlar tarafından oynatılan bir kuklaya dönüşür.

ancak bu noktada bir kaç soru çıkıyor ortaya:

i) halkın oylarının dolaylı da olsa üzerinde etkili olduğu cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl olur da halkı mutsuz eder? -ki bu seçimlerde millet vekillerinin büyük çoğunluğunun aynı adayı desteklemesi gerekmektedir; içinde bulunduğumuz dönem oluşan istisnai durumu saymazsak ülkemizde meclis genelde çok sayıda parti grubunu içermektedir. işte bu çeşitliliğin üzerinde karar kıldığı cumhurbaşkanı adayı ise genelde uçlarda bir aday yerine merkeze yakın genelin beğenisini ve desteğini kazanacak birisi olmalıdır. buna rağmen cumhurbaşkanlarının halk tarafından kabul görmüyor olmasının altında yatan temel sebep nedir?

ii) ahmet necdet sezer'in anayasa bilgisinden hiçbir şekilde şüphe edilemez. aktif siyasetle geçmiş yılları olmasa da en azından gerekli birçok şarttan birisini sağlayan bu kimse neden halkı hoşnut edememiştir? ayrıca seçildiği dönemde kendisinden daha iyi bir alternatifi de yoktu hatırlarsanız. *

iii) turgut özal da keza cumhurbaşkanı oluşundan önce çok köklü bir siyasi geçmişe sahip değildir. eğer ahmet necdet sezer'i bu listeye sokan sebep bu ise özal'ı neden bu listede görmemekteyiz? ha özal türkiyenin gelmiş geçmiş en şanslı cumhurbaşkanlarındandır; ordunun ülkede sukuneti tam anlamıyla sağladığı bir dönemde gelip bir çok ekonomik, toplumsal ve teknolojik atılım yapma imkanı bulmuştur o ayrı bir başlık konusudur.
(bkz: halk adına konuşarak otten uydurmak)
bu listedeki 5 isim asker.darbelerin, muhtıraların belirlediği isimler.inönü dönemini uzun uzun anlatma ihtiyacı görmüyorum, muhakkak herkesin malumatı vardır.özal ile sezer arasındaki fark, özal'ın başbakanlıktan, yani aktif siyasetten gelmiş olması.83 ve 87 seçimlerinden zafer ile çıkan bir başbakan.sezer için aynı şeyleri söylemek mümkün değil ve sezer'i cumhurbaşkanı seçen koalisyon partileri 3 kasım'da toplam oyun yüzde 17 kadarını alarak ,meclisten tasfiye edildiler.buraya süleyman demirel'i de yazmayı düşünebiliriz çünkü bugün süleyman demirel'in ne kadar oportinist bir siyasetçi olduğunu türk halkı öğrenmiştir.ama 7 kere gidipte 8 kere geri getirdikleri bir siyasetçiyi cumhur'un hoşnut olmadığı cumhurbaşkanı içerisine yazmakta mümkün olmuyor.
70 milyonda birlik cumhurluğuma binayen ahmed necdet sezerden hiç mi hiç haz etmiyorum...
cumhurbaşkanını halk seçmediği için doğruluğuna şüpheyle baktığım listedir.
Kenan evren yüzde yüz doğru ama geri kalanın (bkz: kime göre neye göre) diye sorgulanası kategoridir. ''Bir koyup üç alacağız'' deyip değil bir,yarım bile alamamak halkla bütünleşmek olarak değerlendiriliyorsa orası ayrı tabii...*
cumhurla kan uyuşmazlığı yaşayan cumhurbaşkanlarıdır.
teenage oğluna haşlanmış mısır imparatorluğu kurdurtan cumhur başının da o listede yerini alması gerkir. zira, 20'li 30'lu yaşlarına gelmiş ve işsiz milyonlarca genç varken; teenage statüsündeki bir veledin sırf babasının sayesinde haşlanmış mısır tüccarı haline getirilmesi halktan kopukluk değildir nedir, ya hay kopuk?
içinde ahmet necdet sezer'in olmadığı topluluktur,kendisi o dönemin seçilerek başa gelmiş tüm partileri tarafından ortak istekle cumhurbaşkanı seçilmiştir.

akp'li necdet sezer dönemi ayrı birşey tabi,tayyip erdoğan'ın ülkeyi satışına taş koydu diye halkımız pek bir soğumuştu ondan.ancak işin aslı şuymuş koyu akp li bir arkadaş demişti.
-nesini sevmiyorsun necdet sezer'in
-ya adam renksiz ya,cumhurbaşkanı olmuş tek kuruş para yemiyor adam da renk yok,kırmızı ışıkta durmalar falan,bir havası bile yok adamın,pasif pasif.

he dedim "bir gömlek fazla gelmiş bu dejenere nesle".