(bkz: kafa ayarı)
(bkz: Bilgisayarla ilk tanışma)
64 bytelık hafızasıyla ve televizyonun monitör olarak kullanıldığı klasik kasetlerle oyun oynanabilen zamanının teknoloji harikası,,şimdinin hatırası bilgisayarlar.
(bkz: 80 lerde çocuk olmak)
arkadasım ilk aldığı zaman annesi haftalarca bu cocuk doktor olacak yaw diye konu komuşuda dolaştığını hatırlıyorum valla cocuklugunu onunla yasayanlar için o kadar değerli bir alet ki bugun bile gelişen teknolojini karsısında afallayıp kaldıgım zaman aklıma gelen gözümden yaşların suzülmesine sebep olan yegane alet sevsen de kırsan da çalışmıyordu velet bir neslin de kafayı yemesine sebebiyet vermiştir.
bir zamanlar oyun oynamak istediginizde yarım saat açılmasını beklemeniz gereken süper alet.. sahip olan arkadaşlara ilah gözüyle bakmanıza sebep olan, sokakta top oynamayı bırakıp eve gelmek için ezandan sonraki tek neden.. * alması da bir o kadar zordu..*
kasetle çalışan bilgiayar.
(bkz: baba bana amiga alsana)
abimin bütün aileyi ekran başına toplayıp * size sürpriz çıkartıcam diye bir saat beklettikten, bu arada klavye sesleriyle de kafamızı diktikten sonra ekranda kalp çıkmasıyla aile içinde küfür etme özgürlüğü olanların dümdüz ilerlemesi sonucu "ben nerden biliym kalp çıkcaaanı" diye ağlamaklı olmasıdır.
bilgisayar devriminin başlangıç miladı sayılan kişisel bilgisayar. c64'teki tek disketlik yada kasetlik oyunların tadını günümüzde ne dvd oyunları verebilir ne de süper bilgisayarları.
efsanenin göbek adı.
Commodore 64, tüm zamanların en çok satan kişisel bilgisayar modeli. Ağustos 1982'de Commodore Business Machines tarafından piyasaya sürüldü.
(bkz: tabi o zamanlar için)
gençliğe sabrı öğreten bilgisayardır. Zira oyunun başlaması için dakikalarca beklemek gerekir.